Всичко за пералните машини

Как да измиете пуловер в машина с пишеща машина?

Пране на пухено яке в пералня с топкиДамско яке е много удобно нещо. Спестява от студа и не замръзва през зимата. Много хора носят пухени якета. И когато се носят дълго време, всякакви дрехи стават мръсни. И тогава възниква въпросът: как да измиете пуловер в автоматична машина? Важно е да го измиете правилно. В крайна сметка, с правилното измиване, той ще поддържа положителните си качества за дълго време. Необходимо е да използвате необходимите програми, да настроите правилния push-up и сушене. След това ще обсъдим тези и други въпроси, свързани с изпирането на този тип дрехи.

Доста странно е, че при закупуване на пуловер не всеки човек обръща внимание на прекия път. В края на краищата, именно върху него са обозначени знаците, които ни казват как точно да я мием, дали е възможно да се глади и т.н.

Важно е да изучите етикета, който е прикрепен към нещата, дори преди закупуването му. След като го прочетете, можете да разберете, че някои елементи от облеклото не могат да се перат машинно. И е възможно да се въведе в ред само чрез ръчно пране или химическо чистене.

Леките тъкани обикновено се замърсяват доста бързо. И ако получите бяло яке, тогава не забравяйте да го изперете в пералнята. В края на краищата, ако производителите препоръчват да го миете на ръка, тогава ще отделите много време. И ако кажат, че може да се почисти само със химическо чистене, тогава рискувате да похарчите доста голяма сума за него.

Пух в дланитеПуховикът е облекло, в което пухът се използва като нагревател. Английската дума "надолу" на етикета ще ни информира, че тази дреха е перфектно изолирана. С него трябва да се работи внимателно. Той предпазва добре от зимния студ и не се продава често. Следният набор от знаци: „50/50“, ни казва, че като нагревател се използва смес от пух и перо. Съотношението между петдесет и петдесет процента.

Този продукт е подходящ за умерено студено време. Наличието на повече надолу в пухеното яке ще ви информира, че нещото е по-топло. Между другото, пухът се обозначава с първата цифра. Също така пухът е доста лек. Следователно пухените якета с голямо количество такава изолация не са тежки. Чести са и пухените якета, в които пухът не се използва. Там той е заменен с вълна, памук или синтепон. На етикетите са посочени, както следва:

 • Памук (памук) - памучна вата,
 • Вълна - вълна
 • Полиестер (полиестер) - синтетичен зимник.

Подгответе пуловер преди миене

Течен препарат за пухени якетаЗа измиване на якета е препоръчително да използвате не обикновен прах за пране, а течност. Можете също така да използвате почистващ препарат, специално предназначен за този тип дрехи. Особено важно е да използвате такъв инструмент, ако вашето яке е изработено от лесно замърсен материал. Тъй като в този случай ще я миете често.

Тук няма да рекламираме конкретни марки такива препарати за измиване на якета. За да го закупите, свържете се с магазина за промишлени стоки или отдела за битова химия в хипермаркета.

Преди да започнете да миете, извадете всички елементи от джобовете на пухеното яке. Също така е препоръчително да видите дали има петна или оцветени места по него. Следните места често са замърсени:

 1. Площ на джобовете
 2. Маншетна зона
 3. Област на яката.

Ако откриете места със силно замърсяване, препоръчително е допълнително да ги обработите (избършете) със сапун. Най-добрият е сапун за пране. Тази, която не е тъмна. Още по-добре е да го замените със специален сапун от петна.

Светкавицата трябва да бъде приведена в затворено положение. Всички други затварящи елементи, като копчета, нитове и закопчалки, също се закрепват. Специалистите казват, че преди измиване е необходимо да обърнете надолу якета отвътре навън. Измийте едно яке надолу наведнъж.В случай, че решите да изперете повече от едно наведнъж, има вероятност дрехите да не слязат или изплакването да не отстрани почистващия препарат от тъканта. Също така не се препоръчва да измивате пухеното яке с други дрехи.

Дори преди измиване е важно да обърнете внимание на шевовете. Ако пухът се изкачи активно от тях, тогава има вероятност измиването да съсипе такова нещо.

измиване

Как да перете пухено яке в пералняДамското яке трябва да се измие правилно. Това ще му помогне да остане чист, красив и носен за дълго време. За да започнем измиването, трябва да изберем неговия режим. Този тип дрехи трябва да се перат при специални условия. Не трябва да избирате температура над 30 градуса. Тридесет градуса е най-добрият вариант. След това изберете един от видовете пране за деликатни тъкани. Например за вълна, синтетична тъкан или друга подобна опция. Подобни режими произвеждат чисто измиване. Следователно след него пухът не трябва да излиза от шевовете на дрехите.

Също така е важно да изберете програма за измиване, която включва допълнително изплакване. Или го добавете с помощта на отделна функция. Долно яке е много гъсто нещо. И тази предвидливост ще ви помогне да го почистите старателно от почистващ препарат. Прекомерно силното въртене може да доведе до спускане на пух във вътрешността на пухеното яке. Следователно, не го използвайте.

Освен това е по-добре да използвате специални топки за измиване. Те подобряват качеството на измиване на пухеното яке. Има няколко различни вида такива топки. Кой да изберете, зависи от вас. Обикновено такива продукти не са скъпи. И ако искате да спестите пари и да се въздържате от покупка, можете да използвате няколко тенис топки (да не се бъркате с топки за пинг-понг). Ако тенис топките се окажат с лошо качество, те могат да се хвърлят. Следователно, можете да проведете първото тестово измиване без пух, като измиете само топките.

Сушене надолу яке

Сушене надолу якеСлед приключване на измиването свалете надолу якета, отворете всички крепежни елементи. Отворете ципа. След това обърнете внимание на това как пухът се е утаил. Обикновено той се струпва в килиите си. Опитайте се да го приведете в нормалното си положение. Тоест по такъв начин, че да се разпределя равномерно по клетките. След това го поставете на висящо положение върху тремпела. Така че трябва да изсъхне.

Има мнение, че е по-добре да изсушите яке надолу, като го поставите върху кърпи. Тоест в хоризонтално състояние. За съжаление, такова изсушаване може да съсипе нещо. Тъй като има възможност пухът да не изсъхне и да започне да гние. В този случай се появява неприятна миризма. И топлоизолационните качества на пух ще се влошат.

Не изсушавайте пухеното яке под въздействието на горещ въздух. Тоест не си струва да използвате батерия, нагревател и други уреди, за да произведете сушене. Ще съсипе писалката. Най-добрият вариант за сушене е създаването на свободна циркулация на въздуха и топла температура на мястото, където се намира пухеното яке.

По време на сушенето можете леко да разклатите надолу якета и равномерно да поставите надолу в клетките. Ако нещото е смачкано, тогава вместо ютията трябва да използвате специални параходи.

Пух изгубен!

Ако сте се измили безуспешно и целият пух се е превърнал в бучки. И с всичките си усилия не можете да го приведете в нормално положение, което означава, че сте нарушили някои от правилата за пране. Или по някаква причина пералната машина изпълни неправилна програма. В този случай препоръчваме да свалите надолу якета със специални топки за пране. Ако е необходимо, процедурата може да се повтори 2-3 пъти.

   

2 коментара на читателите

 1. Граватар Татяна Татяна:

  Искам да споделя радостта си.Любимо пухено яке се дръпна и не се заблуди! И се страхувах: марково пуловер, скъпа. Всичко се оказа много просто: Пране на 30 градуса с течен продукт за спортно облекло, който поставих в специален контейнер директно в резервоара на колата. Режимът е спортно облекло. Завъртане 800 оборота в минута. Нежно изсушаване при ниски температури. Резултатът: 40 минути измиване и 40 минути сушене. Това е всичко: Пухено яке толкова добро, колкото ново. Можете веднага да облечете и да продължите!

 2. Граватар Татяна Татяна:

  Забравих да добавя важен детайл: Измити и изсушени с тенис топки (топки за тенис 10 бр.)

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини