Всичко за пералните машини

Как да измиете чорапогащи

чорапогащи за пранеЕдин от необходимите атрибути на съвременната красива жена, подчертаващ красотата на краката си, е чорапогащник. Излишно е да казвам, че състоянието на този елемент от женското облекло трябва да бъде безупречно. Е, това поставя въпроса как да осигурите този перфектен външен вид, по-специално как да измиете чорапогащи и възможно ли е дори да направите това? Нека да се оправим.

Правила за измиване на такива неща

Нормалните чорапогащи и чорапогащи трябва да бъдат добре измити. В противен случай след измиване те ще отидат само за съхранение на лук или за връзване на овощни дървета в страната. На първо място е необходимо да се обмисли от какъв материал са направени чорапогащите и е по-добре да се проучи информацията върху опаковката. Производителят обикновено с помощта на значки описва в някои подробности характеристиките на грижата за своите продукти. Ако стриктно спазвате препоръките на производителя, тогава определено удължете експлоатационния живот на чорапогащи.

 • Не забравяйте да измиете чорапогащите след всеки чорап. Особено силно замърсени найлонови чорапогащи.
 • Чорапогащниците за ръце или машина трябва да се мият много внимателно. Те не понасят нежно физическо въздействие.
 • Когато се подготвяте за измиване на чорапогащи в пералня, внимателно проверете стените на барабана за метални бури, които често се срещат дори в скъпи шайби.

Ако от вътрешната страна на барабана на пералнята се открие метален бор, смилайте го с пила или шкурка.

 • Не се опитвайте да поставяте чорапогащи в пералнята точно така. Първо те са опаковани чанта за пранеи след това подредени в барабан.
 • Никога не мийте чорапогащи с агресивни препарати и в гореща вода. Ако искате вашите текстилни изделия да изглеждат така, както са били от опаковката, те трябва да бъдат измити с топла вода.

Средства и начин на измиване

Как да измиете чорапогащи в пишеща машина? Този въпрос често се задава от жените на техните приятели във форуми и в социалните мрежи, но те не винаги получават разбираем отговор. По правило чорапогащите трябва да се перат само на ръка. Но в съвременните шайби има режими, които ви позволяват лесно да симулирате измиването на ръцете. С внимание, такова измиване ще бъде дори по-добро от ръчното пране, обаче, ще се отдели повече време. Какво правим?възможно ли е да измиете чорапогащи в пералнята

 1. Внимателно сгънете чорапогащите, за да не се усукат и ги сложете в торба.
 2. Включете пералнята и добавете почистващ препарат към дозатора, затворете дозатора.
 3. Слагаме чантата с чорапогащи в колата и затваряме люка.
 4. Ние настройваме програмата на „деликатно измиване“ или „ръчно пране“ при ниска температура.
 5. Натискаме в началото и очакваме резултата.

Отделно искам да кажа за почистващи препарати, които се използват за измиване на такива неща. Много домакини казват, че обикновеният течен сапун е подходящ за чорапогащи. Не са необходими почистващи препарати или балсами. Нашите експерти потвърждават истинността на тези думи, но използването на сапун със силно пенообразуване за измиване на чорапогащи в пералня е прекомерно. Но ако купувате какъвто и да е сапунен прах на базата на сапунен чипс, който може да се използва в пералня, този инструмент е идеален.

В допълнение към сапуна, можете условно да използвате измиващ гел на базата на сапун и сапунени компоненти. Но тук трябва да бъдете внимателни и внимателно да прочетете какво пише на опаковката.

Ръчно измиване

предварително разтрийте чорапогащите със сапун и оставетеРъчното пране е идеален начин да се грижите за чорапогащи. Ако в пишеща машина тези продукти могат да висят с часове, след това ръчно те могат да бъдат измити без проблеми за 10-15 минути. Подготвяйки се за чорапогащници за измиване на ръце, извадете бижутата, които имат остри ръбове от пръстите. Ако периодично се придържате към тези предмети с тези ръбове, тогава чорапогащите трябва да бъдат закачени и, съответно, да ги изпратите направо на сметището.

Така че, ще изперем чорапогащи отделно. Намокрете продуктите леко в хладка вода, след което ги разтрийте със сапун и оставете да легнат за 15 минути. Тогава правим това.

 • Напълваме леген с хладка вода, наливаме малко количество течен сапун в него и го разклащаме за равномерно разтваряне.
 • Поставихме в леген нашите сапунени чорапогащи.
 • Легнете още 5 минути и след това внимателно го разтрийте със собствените си ръце върху вдлъбнатината, палеца и петата, като се опитвате да не излагате чорапогащите на прекомерно механично натоварване и да не се придържате към ноктите си.

Собствениците на дълги шикозни нокти се препоръчват да мият чорапогащи в пералнята.

 • Издърпайте чорапогащите от мивката и изсипете мръсната вода оттам. Налейте отново топла вода, разтворете тъп сапун в нея и отново изплакнете чорапогащите.
 • Отново източваме водата и този път наливаме вече студената вода и изплакваме нещата в нея.
 • Изваждаме чорапогащите от леген и ги стискаме в юмрук. Невъзможно е да усуквате продукти.
 • Изсушаваме нещата, изравнени на сушилня или въже.

Измиване на продукти от капрон

накиснете чорапогащи за кратко в топла водаВсе още имаше въпрос, който не обсъждахме в рамките на тази статия: възможно ли е да измиете найлонови чорапогащи в пералня? Ще отговорим по този начин: възможно е, но със специална грижа. И така, как да измиете найлонови чорапогащи? Първо, нека да разгледаме продукта за обезкостени контури, пухчета и други подобни. Ако възникнат такива повреди, по-добре е да не се мият чорапогащи в машината. Само на ръка и само много внимателно.

Ако липсват щети, ние ги заличаваме по метода, описан във втория параграф на този член. Чорапогащи, изработени от тънък найлон, изобщо не могат да се търкат. Всъщност измиването им се свежда до обичайното изплакване в топла сапунена вода. Това обикновено е достатъчно, за да се измие цялата мръсотия. Ако не друго, можете да ги накиснете предварително за известно време.

И така, ние се опитахме да отговорим на въпроса как да перете найлонови чорапогащи и като цяло всякакви други чорапогащи. Оказва се, че ако проявите повишено внимание, тогава такива продукти са перфектно изтрити и запазват благороден външен вид. Дори и да ги изтриете автоматично. Успех!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини