Всичко за пералните машини

Как да измиете палто от овча кожа в пералня

измиване на палта от овча кожаПалто от овча кожа е гардероб, който изисква специално внимание при напускане. Грижата за зимните дрехи не е лесна, но особено от овча козина, ако е направена от естествени материали. Затова хората често задават въпроса, как да измиете палто от овча кожа в пералня? Ще се опитаме да го разберем и едва тогава вие сами ще решите как да миете и дали изобщо да го правите.

Трябва ли да мия палто от овча кожа?

При миене повечето хора прибягват до използване на пералня, като я мият, дори ако изглежда невъзможно да я измиете. Ритъмът на живота на хората ги кара да отказват да правят миене на ръце, така че възникват въпроси дали е възможно да се измие палто от овча кожа в пералня. Не бива обаче да следвате собствения си мързел и да излагате скъпи неща на подобни „автоматични“ тестове.

Разбира се, ако не съжалявате за това, което носите от около пет години, и изведнъж сте решили да го изперете, тогава можете да експериментирате, все още не е жалко да го изхвърлите. Но друго нещо, ако това е любимото ви нещо, което искате да освежите. Какво казват производителите в това отношение? Просто е, на етикетите на повечето от тези продукти ще видите икона, забраняваща машинно пране.

Дори миенето на ръцете не винаги е позволено. Подобна информация говори за нещо и считаме, че не е необходимо да я пренебрегваме. Измиването на овча козина в кола просто ще убие нещата.

Така че, измиването на естествена или изкуствена козина от овча кожа в машина не си струва и ето защо:

 • външният й вид може да бъде силно засегнат;
 • Палтото от овча кожа е тежко облекло, което, когато е мокро, става още по-тежко няколко пъти. Следователно в пералнята има автоматична машина със среден товар, тя просто не се побира и ако пасва, натоварването на частите ще бъде огромно. И така, обемът на барабана трябва да бъде най-малко 10 кг, а козината от овча кожа е малка.

Най-добре е да не трябва да перете връхните си дрехи и да го почиствате навреме. Може да бъде както сухо, така и мокро почистване. В най-крайния случай можете да измиете вещта ръчно, но ви предупреждаваме, че е физически трудно да направите това.

Химическо и мокро почистване

Ако не е възможно да се даде палто от овча кожа за химическо чистене, което, между другото, би било идеален вариант, тогава се пригответе за химическо чистене. За да направите това, имате нужда от специален продукт за грижа за кожата. Как да ги почистите от палто от овча кожа е описано подробно в инструкциите, така че не трябва да имате затруднения. Ето още няколко начина да придадете чист вид на козината си от овча кожа:

 • вакуумирайте продукта с помощта на специална дюза;
 • току-що поставеното мазно петно ​​може да се отстрани с талк на прах или нишесте. Сменете нишестето няколко пъти и го извадете с четка за дрехи;
 • мръсотия от кожената повърхност на козината от овча кожа може да се отстрани с примамка. За целта сложете ръкавица на ръката и я нанесете върху петна от круши, след това сменете крушите на чисти и накрая отърсете остатъците с четка или влажна кърпа.

грижи се за палто от овча кожаЩо се отнася до вътрешната, козина, част от продукта, тя не трябва да се почиства с гореописаните средства и особено мокра. От него трябва да извадите или вакуумирате праха и след това да сресвате купчината срещу растеж. Мокрото почистване на горната повърхност на козината от овча кожа е толкова спретнато, колкото и сухото.

За почистване можете да смесите амоняк и водороден прекис в равни части и да добавите към чаша вода. Повърхността се избърсва с този разтвор и след това се избърсва с чиста влажна кърпа. След това продуктът трябва да бъде добре изсушен в проветриво помещение, като го окачите на закачалка. Избягвайте пряката слънчева светлина и близостта на батерията или нагревателя.

Правила за измиване и сушене

почистване на палто от овча кожаАко наистина искате да измиете козината от овча кожа в машината или ръчно, въпреки всички „минуси“ на тази процедура, тогава спазвайте поне тези съвети как да измиете продукта:

 • използвайте само течни перилни препарати за деликатни дрехи или вълна;
 • изберете нежен режим на пране, който включва намалени скорости на въртене на барабана, например „Деликатно измиване“, „Обемни неща“, "Ръчно измиване";
 • проверете температурата на водата, тя не трябва да бъде повече от 30 градуса;
 • изключете въртенето или намалете скоростта до 300-400 в минута;
 • използвайте допълнително изплакване;
 • изсушете продукта само в изправено положение, след като оставите излишната вода да се оттича, можете също да премахнете вода с хавлиени кърпи;
 • След измиване не забравяйте да срешете купчината.

За ваша информация! За да върнете цвета на козината от овча кожа след измиване, ще помогне специален спрей за оцветяване.

Надяваме се, че сега можете да отговорите на въпроса дали е възможно да се измие палто от овча кожа в автоматична машина. Погрижете се за своите неща правилно и те ще ви издържат по-дълго.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини