Всичко за пералните машини

Как да измиете драпирано палто в автоматична машина

измиване на козинатаНа страниците на различни информационни сайтове можете да прочетете, че драпираното палто не може да се пере в пералнята. Изглежда, че тук е отговорът на въпроса, който отрича темата на тази статия, но не беше там. Експертите твърдят, че измиването на драпирано палто в машина от модерен тип все още е възможно. Има обаче много ограничения, които трябва да се вземат предвид. И правилата, които трябва да се спазват. Нека поговорим за това по-подробно.

Подготовка на нещо за пране

Ако сте решени да миете козирката в пералнята, тогава първо се съсредоточете върху подготовката на нещата за тази процедура. Колкото по-добре козината е подготвена за измиване, толкова по-малка е вероятността да страда от това измиване. И така, какви действия трябва да предприемем?

В никакъв случай не мийте козината, освен ако не е спешна нужда.

 • В машината не можете да перете дрехи със залепени елементи, така че първо трябва да проверите дали има такива елементи на палтото ви. Ако има, тогава ще трябва да откажете измиването.измиване на козината
 • Намерете подходящия препарат. Без прахове, само вълнен гел или шампоан. И ако миете черното палто, вземете гел за черни неща, който е добре изплакнат и разтворен в студена вода.
 • Използвайте четка и препарат за почистване на всички видими замърсени участъци.
 • Развийте всички разглобяеми елементи и обърнете джобове, като едновременно премахвате малки предмети оттам.
 • Необходимо е да се ограничи контактът на козината със стените на барабана на пералната машина. За целта придобиваме специална торба за пране на дрехи и поставяме там спретнато сгънато палто.

Това е всичко, простата подготовка може да бъде завършена. Палто от парцал може да бъде подредено в пералня. Няма да слагаме други неща, палтото ще се носи „в прекрасна изолация“.

Изтриваме се автоматично

Е, сега можете директно да преминете към въпроса: как да измиете драпирано палто у дома? Съгласихме се, че ще изперем палтото в автоматичен режим, въпреки че е напълно възможно да изберете ръчно пране, то е много по-безопасно и по-безопасно. Между другото, някои потребители задават въпроса: възможно ли е ръчно да се измие драпираното палто и ние по принцип вече сме му отговорили. О, добре, обратно към автоматично измиване.

 1. След като поставихме торба с навито палто за завеса в барабана, затваряме люка.как да измиете драпирано палто
 2. Отворете кюветата на прах и изсипете предварително избрания гел или шампоан. Не трябва да има добавки под формата на препарат за изплакване или балсам.
 3. Без да активирате предварителната промивка, изберете режима „деликатно измиване“.
 4. Ако температурата по подразбиране е 40 градуса, намалете я до 30.
 5. Натиснете бутона или поставете селектора в положение "без завъртане".
 6. Ако вашата пералня също знае как да суши нещата, тогава трябва да деактивирате сушенето.
 7. Ако машината има вградена функция Еко балон, той също трябва да бъде деактивиран. Измиването на мехурчета тук е само в ущърб.

Е, всичко изглежда. Избира се желаната програма, коригира се по пътя, драпираното палто може да се измие с натискане на бутона "старт". Тогава просто трябва да изчакаме с нетърпение края на програмата за пране, след което веднага трябва да вземем козината и да предприемем мерки за изсушаването й. Не забравяйте, че колкото по-дълго е палто с драперия, толкова по-вероятно е да се обърка. Абсолютно невъзможно е да се принуди изсушаването, като се прибягва до различни мощни източници на топлина, но за това ще говорим по-късно.

Сушене и гладене

За да приведете драпирания продукт в правилно състояние, без правилното изсушаване след измиване няма да работи. След като измиете продукта, трябва да намерите място, където можете да поставите сушилнята и да оставите водата да се оттича напълно. Например, поставете сушилнята над банята или на балкона, но след това поставете голям мивка под сушилнята.

В никакъв случай не усуквайте драпираното палто с ръцете си, първо, трудно е да го направите. И второ, тя ще се срути, шевовете и залепените участъци от плат могат да пълзят от физически усилия.

Можете също да използвате голям хавлиен лист, за да премахнете излишната влага от тъканта. Козината се увива на руло и се навлажнява с влага. Повторете процедурата няколко пъти, като смените листа. Когато водата спре да се оттича от продукта, козината трябва да се разстила върху хоризонтална повърхност, придавайки й правилната форма. Оставете козината в това положение, докато стане леко влажна, само след това тя може да бъде окачена на закачалка за палто и преместена на добре проветриво място, например балкон.

На раменете на козината ще изсъхне добре и ще се изправи. Но не закачайте мокрия продукт в изправено положение, под собствената си тежест тъканта може да се разтегне и козината ще загуби форма. Сушенето в специална машина с такива дрехи е противопоказано. Освен това не можете да изсушите покритието с драперия близо до всякакви източници на топлина: батерии, нагревател, електрическа камина и др. От това нещо може да седне.

Що се отнася до гладенето, правилно изсушеното палто не го изисква. Достатъчно е да прекарате парахода леко върху палтото, окачено на раменете, и можете да облечете нещата отново.

Химическо и мокро почистване

Как да измием козината с драперия и след това да я изсушим и гладим, разбрахме. Сега нека кажем няколко думи за сухото и мокро почистване, защото всъщност това са основните методи за грижа за такива дрехи.

Особено внимание трябва да се обърне на сухо и мокро почистване, тъй като миенето на това нещо не е необходимо често. Както и да е, ако провеждате такова почистване навреме, тогава продуктът изобщо няма да трябва да се мие и това определено ще удължи живота му. Химическото почистване на драпираната козина се състои в това, че от нея се отстраняват макари, прах и вълна.Почистване на дребно палто

Прахът може да се извади от тъканта на ръка или да се използва прахосмукачка, като се постави специална дюза. Можете да премахнете прилепнали косми и макари с помощта на лепяща лента върху ролката. Ръчно разкъсването на шпулите не си заслужава. Благодарение на химическото почистване е възможно да се отървете от увисналите области на лактите, маншетите и яката. Ето няколко начина:

 • Поръсете замърсените места с нишесте или талк на прах, оставете за няколко часа. След излагане почистете козината с мека четка за четина.
 • Някои домакини съветват да търкат лъскавите зони с трохи от кафяв хляб. Ние обаче не бихме използвали този метод, ако козината е лека.
 • За да се отървете от мазнините, вземете хартиена кърпа и гладете през нея мазни зони с леко загрята ютия. Мазнините трябва да се абсорбират, а козината трябва да бъде чиста.

Понякога може да се наложи не само да се чисти чисто, но и да се мокри. Ако производителят разреши да направи това, тогава с появата на мръсотия или петна върху козината, можете да направите без глобално измиване и мокро почистване. За това имате нужда:

 • Пригответе разтвор на малко количество почистващ препарат за измиване на вълна с вода.
 • С мека гъба или кърпа нанесете разтвора върху мръсна зона и го разтрийте.
 • Когато петното изчезне, изплакнете пяната от тъканта. Това трябва да се прави внимателно, като се опитвате възможно най-малко да намокрите козината около третираната зона. Необходимо е старателно да изплакнете остатъците от продукта, така че да няма петна.
 • След това козината трябва да се изсуши, като премахнете излишната вода с хавлиена кърпа.

Ако химическото чистене не помогна за привеждане на яката в правилно състояние, тогава опитайте да нанесете разтвор на амонячна сол в съотношение 1 до 4. Подобна смес работи добре с мазни зони, но първо я проверете върху незабележима зона на тъканта.

И така, успяхме да отговорим на въпроса: как да измием драпирано палто? Ако все още имате въпроси, формулирайте ги и напишете коментари към тази публикация.Ще се радваме да ги прочетем и ще отговорим на всички допълнителни въпроси. Успех!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини