Всичко за пералните машини

Как да миете чаши в съдомиялната машина

измиване на очила в PMMЧаши за вино и коктейлни чаши могат да се натрупат в голям брой след шумен празник. Изплакването им на ръка е въпрос на секунди, но постигането на перфектна чистота на стъклото е доста трудно.

Факт е, че след измиване на ръка и напълно изсъхване, изсъхналите капки и петна остават по стените на чашите за вино. Можете да се отървете от тези петна, ако миете чашите в съдомиялната машина, но как да го направите правилно? Именно на този въпрос ще търсим отговора.

Изберете чиниите

Ако в дома ви се е появила миялна машина, трябва да помислите кои чаши можете да миете и кои не можете. Най-добре са изключени кристалните чаши. Ако производителят не позволява директно да се мият в съдомиялна машина, по-добре е да ги замените със стъклени съдове. Съдовете от тънък стъкло не са подходящи за съдомиялната машина, по-добре е да изберете чаши със стени със средна и голяма дебелина. По този начин ще бъде по-безопасно, въпреки че ценителите на добрите вина повече „уважават“ тънките стъклени чаши. Какви чаши могат да се мият в съдомиялна машина?

 1. Чаши за червено вино.
 2. За бяло вино.
 3. За напитки, направени от кисели сортове грозде.
 4. Port Voice.
 5. Flyute.
 6. Чаши за вино.
 7. Чаши за коктейли и т.н.

Формата и размерът на чашата нямат значение, ако само би било възможно да я поставите в кошница в пералната камера на PMM.

Как да инсталирате?поставяне на очила в PMM

Специална съдомиялна машина за чаши в обикновена средна кухня е недостъпен лукс, следователно, за да измиете такива съдове, трябва да монтирате обикновена съдомиялна машина. Ако поставите чашите в кошниците на PMM точно така, до обикновените съдове, най-вероятно те ще се измият лошо и евентуално бият. Те трябва да бъдат сгънати правилно. Как да поставите очила в съдомиялната машина, инструкциите ще кажат.

 1. Очила поставени крака.
 2. Ако очилата са много високи, те трябва да бъдат инсталирани в долната кошница, ако не твърде висока - в горната.
 3. Ние фиксираме чашите със специални държачи, така че да не падат на страните си по време на измиване. Ако вашата машина не е оборудвана с такива устройства, те могат да бъдат закупени.

Държачите могат да бъдат неподвижни и подвижни. Подвижен за използване по-удобно.

 1. Поставяме чашите не много плътно една до друга. Една малка пропаст, поне няколко милиметра трябва да бъде. Други съдове също не трябва да се поставят твърде близо до чашите.
 2. Не комбинирайте чашите за миене с много мръсни съдове. Очилата няма да преживеят интензивния режим на миене. Измийте по-късно най-мръсните предмети с втора партида.

държачи за стъкло в PMM

Избор на програма и перилен препарат

След като съдовете са инсталирани, можете да започнете да миете. Внимателно натиснете кошниците в червата на пералната камера. Напълваме половината доза прах в специално отделение. Ако използвате таблетки, сложете наполовина. Проверете резервоара за сол. Затваряме вратата и настройваме програмата за миене.

Очилата се препоръчват да се мият в бърз режим, но ако предметите са направени от дебелостенно стъкло, те ще издържат на обикновено измиване. Задайте температура не по-висока от 400S.Режим на съдомиялна машина трябва да изберете внимателно.

Пуснете програмата за измиване и изчакайте да приключи. След като съдовете изсъхнат вътре в пералната камера, можете внимателно да ги извадите и да ги поставите в шкафа. Когато вземете очилата, бъдете внимателни. Опитайте се да вземете очила само за крака, за да не оставяте отпечатъци по стъклените стени. Това се отнася не само за стъклото, но и за кристала. Чаши за вино и всякакви други чаши обичат прецизната работа!

Така че няма нищо сложно в миенето на чаши за миене в съдомиялна машина. Трябва да действате стриктно според инструкциите и тогава със сигурност ще успеете и няма да има проблеми. Успех!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини