Всичко за пералните машини

Как да смените маншета на пералнята?

Как да сменим маншета на люка на пералнятаАко вашата пералня ви служи вярно дълго време, тогава не се изненадвайте, ако има повредена или пропусклива маншет на люка. Маншетът е необходим, така че водата да не изтича от пералнята по време на измиване и да не попадне вътре в самото устройство или навън. Тоест, така че водата да остане в резервоара по време на всички операции.

Защо може да се повреди маншетът?

 1. Както вече беше написано по-горе, причината може да е в продължителната употреба на машината. Абсолютно всякакви детайли на домакинските уреди имат собствена граница на безопасност. И при редовна и дълга работа те могат да се провалят.
 2. Маншетът се състои от гума. Този материал може да стане неизползваем, ако използвате твърде много почистващи препарати, които се добавят към прането.
 3. Когато машината работи, може да възникне контакт с някои вътрешни конструктивни елементи. Тоест, триенето за тях. Гумата може да се перфорира от това триене.
 4. Триенето може да възникне и върху твърдите елементи на дрехите, които се мият, или върху големи неща, като обувки, дрехи, при които се използват много метални части и т.н.
 5. Освен това понякога върху гумената повърхност може да се появи гъбичка, която с времето влошава качеството му.
 6. Можете също така лесно да развалите маншета с неточно зареждане и разтоварване на изтриваеми предмети.

Как да премахнете маншета на люка?

Извадете маншета на пералнятаЗа някои модели перални машини дизайнът предвижда възможността да сменяте маншета, без да отстранявате частта от тялото. За други е необходимо да премахнете предната стена. За всички ремонти не са ви необходими специални умения. Всичко се прави съвсем просто. Въпреки това, не забравяйте за точността, особено когато инсталирате нов маншет. Преди да започнете работа, трябва да се уверите, че новата ви резервна част е идентична на тази, която искаме да премахнем.

След като проверихме самоличността на маншетите, пристъпваме към премахване на стария. Първо трябва да премахнем заключващите скоби. Външната част на маншета е задълбочена в специален отвор на външната стена на корпуса. Там той е фиксиран със скоба. Тази скоба може да бъде направена както от пластмаса, така и от метал (тел). За да премахнете скобата от пластмаса, е необходимо да вземете частта, където са свързани ключалките и да се изтеглят в тяхната посока. За да премахнете скобата от жицата, трябва да развиете винта или да откопчите с нещо плоска пружина.

На следващо място, трябва да намерим маркировката за монтиране на свалящия маншет. Тя отбелязва необходимото място във връзка с резервоара на пералнята. Само правилната инсталация ще помогне да се избегнат течове.

Ако не можете да намерите тази маркировка, тогава можете да посочите местоположението на отстранения маншет с помощта на маркер.

Това действие ще ни помогне да ориентираме правилното местоположение на новия маншет. След като намерихме маркировката (или я направихме сами), махнете втората скоба и махнете маншета.

Как да инсталирате нов маншет?

Как да поставите маншет на пералня на резервоар

Преди да започнете инсталацията, подгответе мястото. За да направите това, почистете старателно необходимата повърхност от всякакви замърсявания. Тогава е необходимо да се приложи разтвор от сапунена вода върху мястото за монтаж. По този начин ще го направим леко хлъзгав. Това ще улесни инсталацията.

След това трябва да поставим маншета върху резервоара. Тази част от работата може да бъде доста предизвикателна за някого. В този процес е важно да запомните правилното положение на маншета спрямо резервоара. И не забравяйте за нашите оценки. Нека ги комбинираме и маркираме на резервоар. Сега трябва да поставим маншета за вдлъбнатина на резервоара. За целта го вземете отвътре с палци и го издърпайте в кръг. Приготвихме ръба с помощта на сапунен воден разтвор. Следователно всичко трябва да върви като часовник.

По време на процеса на подмяна може да възникнат затруднения.Често се случва следното: когато дърпате маншета, когато по-голямата част от него вече е инсталирана на мястото си, тогава ръбът му може да падне. За да разрешим този проблем, можем да продължим да поставяме маншета едновременно от два края. И така до самия край.

Слагаме яки

За да поставите външна яка на маншет на пералнятаСлед това облечем вътрешната и след това външната яка. Ако първата се регулира с винт, след това я отслабете до желания диаметър на скобата. След това инсталирайте скобата на маншета и я фиксирайте, като затегнете винта. Ако скобата е на пружина, тогава ще е необходимо да се закача с нея още малко. Ще трябва да го поправим в началната точка на напрежението. За да го коригираме най-накрая, ще използваме отвертка. Вкарваме го докрай в отвора на бравата. След това поставяме пружина на нашия инструмент, издърпваме го и поставяме скобата на мястото му.

На тези машини, които са закупени отдавна, за да се фиксира скобата, е необходимо да се използват клещи. С помощта на този инструмент куките се разединяват и свързват, което създава необходимото напрежение на скобата.

След като инсталираме вътрешната скоба, остава да поправим външната. Това се прави по същия начин, както при първия. Следователно няма да рисуваме.

Когато маншетът ни е монтиран и фиксиран с двете скоби, остава само да проверим херметичността на нашата пералня. За целта изберете режима на изплакване и стартирайте машината. След няколко минути добавете вода. След това наклоняваме машината и изследваме дъното, пода и самия маншет за течове. Ако направихме всичко както трябва и маншетът работи, тогава няма да намерим следи от вода. С какво ви поздравявам!

И за да направите този труден процес по-разбираем, предлагам да гледате видео за това как да смените маншета на пералня:

   

3 коментара на читателя

 1. Граватар Андрей Андрю:

  Какво да направите, ако предният капак на пералнята не е подвижен? И трябва да поставите маншетите.

  • Граватар Виталий Виталий:

   Не може да бъде.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини