Всичко за пералните машини

Как да смените четката на двигателя на пералнята?

Подмяна на моторните четки на пералната машинаСмята се, че работата на четките трябва да е нормална за 6-8 години. Но този въпрос зависи от това колко често работите с вашата машина. Как да разберете, че четките за пералнята са износени?

Това обикновено се посочва от следните неща:

 • Внезапно отслабване на мощността на двигателя (може да бъде причинено и от износване на задвижващия колан).
 • И необичаен шум, докато барабанът се върти (това също може да означава, че между резервоара и барабана и износването на лагера се появява чужд предмет).

Разглобете пералнята

Първо, изключете домакинските уреди от електричество. Сега продължете да разглобявате машината:

 1. За да стигнем до двигателя, трябва да премахнем задната стена на пералнята. Обикновено се монтира на няколко винта, които могат да се свалят без проблеми с конвенционална отвертка.
 2. След това трябва да свалим задвижващия колан. Това става просто. Необходимо е само да го издърпате към вас, като същевременно завъртите шайбата със свободната си ръка. Нашата каишка ще слезе от шайбата и ще остане в дланта ви.
 3. След това го извадете от двигателя. И отстранете отстрани.
 4. След това трябва да изключим електрическия мотор от проводниците и да го вземем. За да изключите проводниците, трябва да издърпате конектора към себе си.
 5. Двигателят е фиксиран върху всякакъв вид крепежни елементи. Обикновено за това се използват болтове или винтове. Завийте ги и извадете двигателя на пералнята.

Разглобете пералнята

Подмяна на четка

Това е всичко. Махнахме двигателя, сега да преминем към подмяна на четките.

Но преди да започнем да правим това, трябва да поръчате нови работещи четки. За да не сбъркате и поръчайте подходящи части, не забравяйте да разберете вида на електродвигателя. Можете да го прочетете на стикера, който се намира на двигателя.

Мотор на перална машинаЗа да закупите нови четки за електрическия мотор на пералнята, можете да се обадите в специализирани магазини за части или да се свържете със сервизни центрове, които обслужват този тип домакински уреди. Освен това е много вероятно да можете да закупите тази част от двигателя с помощта на интернет без проблеми.

Въведете в която и да е търсачка името на вашия град и израза „купи моторни четки за перални машини“. В резултатите от търсенето можете да намерите сайтовете на вашия град, където можете да получите необходимата част. За да поръчате, трябва да кажете името и серията на вашата машина и вида на двигателя.

Накрая преминаваме към процеса на подмяна на четката:

 • Ние усукваме четките от двигателя и ги оглеждаме. Ако не сте сбъркали и проблемът в работата на пералнята са именно четките, тогава ще забележите, че премахнатите четки са прилично износени.
 • След това проверете състоянието на колектора, като го завъртите с пръст. Ако има леки драскотини, тогава те могат да бъдат отстранени с фина шкурка.
 • След това внимателно поставете новите четки на пералнята и ги фиксирайте с винтове и отвертка.
 • Сега опитайте да въртите двигателя на ръка. Това ще ви помогне да разберете колко добре се вписват четките на двигателя. Трябва да чуете кликвания, докато се въртите.

Ако сте направили всичко правилно, тогава е време да сглобите машината.

Сглобяване на пералня

За да изградим машината, трябва да направим следното:

 1. Ще върнем електродвигателя на мястото му и ще го фиксираме с болтове (или винтове, в зависимост от това как е монтиран във вашия модел).
 2. Върнете ремъка на устройството на мястото му. Първо го поставяме на двигателя, а след това и на шайбата. За да разположите правилно колана, трябва да издърпате част от него на шайбата. И тогава, завъртяйки шайбата и задържайки колана, можем да се справим със задачата си. Можете да го превъртите няколко пъти, за да сте сигурни, че всичко е станало на мястото си.
 3. Сега свържете конекторите за проводници към мотора.
 4. Затворете задния капак и го закрепете с винтове.
 5. Сега всичко, което ни остава, е да проведем пробен старт на пералнята.

Как да смените четките на двигателя - видео:

   

8 коментара на читателя

 1. Gravatar Anonymous аноним:

  ОТЛИЧНО ВИДЕО С КОМЕНТАРИ !!!!!

 2. Граватар Вероника великденче:

  Къде мога да купя тези четки?

 3. Граватар Алекс Алекс:

  Кажете ми носещите номера на Atlas 50s124

 4. Граватар Николай Николас:

  След като барабанът спря да се върти, смених четките на двигателя. И всичко работеше, но се появи миризмата на пеене - двигателят започна да се загрява. Какво може да бъде? Двигател Arcelik 2806850500, машина BEKO WKL 14580 D

  • Граватар Сергей Сергей:

   Може би нещо предотвратява свободното въртене на барабана, може би лагерите също трябва да бъдат сменени

 5. Граватар Влад Влад:

  След подмяната на четките и отвора на колектора, грешката на вратата остана. Звъннах на дъската, не намерих нищо подозрително. И не го намерих в UBL, кажи ми къде може да има шнор?

  • Gravatar inkogo inkogo:

   Е, това може да е проблемът с ключалката на вратата ... вратата.

 6. Граватар Динар динар:

  Здравейте, смених четките на Samsung. Сега машината при високи скорости веднъж се завърти и всичко се издига. Тогава тя показва грешката, каква е причината?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини