Всичко за пералните машини

Как да използвате пералня Indesit

перална машина indesitНа пръв поглед темата на статията изглежда наивна, казва, че не е ясно как да използвате пералнята на марката Indesit, вие я вземате и използвате. Но ако имате въпроси, вземете инструкциите и прочетете, там всичко е ясно написано.

Не всичко обаче е толкова просто, колкото изглежда на пръв поглед. Първо, контролният панел, с който разполага Indesit, не е най-разбираемият в света. Е, и второ, инструкциите, които сега идват със съвременните модели машини на Indesit, са повече от кратки.

Освен това, ако вземете перална машина втора употреба от тази марка от Европа, тогава обикновено има „тъмна гора“. Инструкцията на чужди езици, на панела няма нито един адекватен подпис, остава само да се изучи машината автоматично, използвайки „метода на научния poke“. Решихме да помогнем на собствениците на такива перални машини и в тази публикация говорим за най-важните нюанси на използването на „домашни помощници“ на тази марка.

Започнете да миете

Първо, нека научим основите на използването на пералня Indesit. Управлението на пералня от тази марка е доста проста, но все пак е по-добре да прочетете инструкциите. Ето я.

 1. Отваряме люка на пералнята и слагаме количеството пране, което не надвишава зададеното максимално натоварване на барабана.
 2. Уверяваме се, че машината е свързана към мрежата и натискаме бутона за захранване.
 3. Задайте програмния селектор в желаната позиция, като изберете режима на пране.
 4. Регулираме температурата на измиване с помощта на превключвателя за избор на температура.
 5. С помощта на бутоните, чието описание ще дадем по-долу, коригираме програмата за пране според нуждите.
 6. Натискаме бутона за старт и измиването започва. Ако е необходимо, можете да изберете да изплакнете и завъртите отделно или просто да го въртите.

За ваша информация! При някои модели перални машини Indesit няма бутон „старт“ и за да се включи, първо трябва да изберете програма за пране, да настроите температурата и след това да натиснете бутона за включване / изключване.

Общи препоръки

Пералнята Indesit традиционно не е обременена с излишна електроника - сензорни панели, дистанционни и гласови контроли, широки цветни дисплеи. От една страна, това го прави донякъде старомодно и непривлекателно за любителите на съвременните джаджи, но от друга страна го прави много по-евтин и следователно потенциално по-привлекателен за потребителите.

Липсата на новомодна електроника не води до факта, че пералнята започва да се мие по-лошо, а напротив, нейният управляващ модул е ​​по-прост и следователно по-надежден. Но качеството на измиването зависи не само от техниката, но и от потребителите, които я включват и настройват, така че е много важно да използвате правилно пералната машина Indesit, за да получите най-добрия резултат. Първо даваме общи препоръки, които би било хубаво да знаем за всички.

 • Когато слагате пране в барабана, не забравяйте да го сортирате. Необходимо е да се вземе предвид не само цвета (бял / черен), но и трайността на боята, вида на тъканта, наличието на слабо фиксирани елементи.етикети на дрехи
 • Преди да поставите нови неща, които все още не сте измили в барабана на пералнята Indesit, проверете етикетите им. Обикновено, ако нещо не може да се измие или е възможно, но в специален режим, производителят прави подходящи забележки на етикета си. Можете да прочетете повече за това в статията. Обозначения за дрехи.
 • Винаги проверявайте джобовете на дрехите, които сте сложили в барабана. Всяка игла, щифт или хартиена щипка, която попадне вътре в пералнята Indesit, може сериозно да й навреди. Не много ще бъде по-добре, ако миете паспорта или кредитната си карта в колата, така че помислете сами да си направите такъв полезен навик или не.
 • Винаги проверявайте дали копчетата на дрехите, които ще изперете, държат добре, освен това закопчайте всички ципове. А дрехите с пластмасови ципове обикновено се перат най-добре в специална торба.
 • За най-добър резултат, прането на тениски, ризи, пуловери, пуловери, панталони, чорапи и други дрехи е най-добре да се обърне отвътре навън.
 • За по-добро балансиране на барабана, не мийте много големи предмети наведнъж, разделете прането на две или дори три партиди и смесете големи предмети с малки предмети.

За ваша информация! Много големи предмети не могат да се перат сами. Поставете няколко три малки неща с тях - резултатът от измиването ще бъде много по-добър.

 • Не използвайте прахове за миене на ръце;
 • Поставете правилно почистващите препарати в тавата. Всеки тип почистващ препарат има собствено отделение за прием на прах: първото отделение за предварително промиване, второто за основното измиване и третото за изплакване.

предназначение на отделения за прах

 • Ако миете дрехи, без да загрявате водата, тогава прахът трябва да се сложи наполовина по-малко. В противен случай той няма да се разтвори и ще бъде отстранен заедно с отпадните води - пари надолу в канализацията.
 • Изборът на програмата за пране се извършва само на спряната пералня Indesit. Неспазването може да доведе до повреда на модула за управление.

Популярни програми

Както във всяка друга пералня, пералнята Indesit има доста режими в арсенала, които хората рядко използват. Винаги се случва, използваме някои режими 2-3 пъти за целия живот на машината и използваме някои режими през цялото време. Нашите италиански партньори проведоха проучване на потребителите на перални машини Indesit и установиха, че най-често те използват програмите:

 1. силно замърсени бели неща (на програмния селектор, номер 1);
 2. смесени неща (номер 3);
 3. цветни неща (номер 4);
 4. средно замърсена непроливна синтетика (фигура 9);
 5. вълна (номер 14).

Indesit контролен панел на пералната машина

Ако трябва да измиете силно замърсени бели неща, използвайте програмния селектор, за да изберете режим на пране 1. След това с помощта на превключвателя за избор на температура задавате MAX или 900В. Можете да сложите и 600В, ако не е нужно да варите нещата, но не по-малко.

Под номер 3 на превключвателя на контролния панел пералнята Indesit има най-популярната и универсална програма, която се нарича „смесени неща“. Можете да го изберете, когато трябва да измиете проливане на цветни неща при температура 400Със или когато искате да перете цветно или бяло спално бельо. В този случай зададеният температурен диапазон е 50-600S.

Измивайки автоматичната машина Indesit, потребителите често използват режима „цветни неща“, който е обозначен с 4 на селектора. Популярността на този режим се обяснява с факта, че той е бърз и може да се използва за измиване на леко замърсени и средно замърсени неща при температура 400В. В същото време, въпреки името на режима, върху него могат да се мият както цветни, така и бели елементи.

По-добре е да миете синтетични неща при девет при температура 50 градуса, но за вълна няма нищо по-добро от режим номер 14.

Бъдете внимателни! В режим „вълна“ могат да се перат само артикули от вълна, които производителят им позволява да се перат. Ако върху етикета на вълнен предмет има обозначение, което забранява машинно пране, не трябва да го миете в никоя програма.

Селектори и бутони

Разбрахме популярни програми, ако се интересувате от характеристиките на всички режими на пране, вижте инструкциите за вашия модел пералня, въпреки че това не е необходимо. Можете просто да опитате всеки от по-малко популярните режими на пране във времето и да направите заключение за тяхната пригодност.

Нека започнем с основните елементи на контролния панел, които са на всеки модел перални машини Indesit.

 • Селектор за програма Най-важната част от контролния панел, която ви позволява да изберете желания режим на пране чрез завъртане на копчето.
 • Селектор за температура Когато избирате програма за измиване, контролният модул автоматично настройва скоростта на барабана и температурата на водата, но всичко това може да се регулира. Селекторът за температура просто предоставя такава възможност.
 • Контрол на скоростта. С този елемент можете да регулирате скоростта на въртене на барабана.
 • Бутон за включване / изключване Трябва да присъства на всички модели перални машини Indesit, с него ние активираме или деактивираме пералнята.

За ваша информация! Обикновено пералнята Indesit се известява чрез LED индикатора, който се намира до бутона за включване / изключване.

Сега нека разгледаме опциите за допълнителни бутони, които може да присъстват на контролния панел на пералнята Indesit. Ето тези бутони с кратко описание.

Контролен панел на Indesit на машината

 1. Бельо с половин товар. Този бутон помага да спестите вода и енергия, когато миете малко количество пране.
 2. Бутон за пране с намален товар Този бутон е пълен аналог на предишния и помага да се спестят и вода, и електричество, и прах. Тези бутони могат да бъдат обозначени с тежест или надписи, както е на фигурата по-долу.
  бутони за половин товар
 3. Бутонът помага да се намали скоростта на въртене. Обикновено се обозначава с иконата на въртящо пране. Често се изисква да се намали скоростта на въртене при пране на памучни и ленени предмети.
  засилено изплакване и по-ниски обороти
 4. Подсилен бутон за изплакване, който се обозначава с надпис "Extra Spulen". За някои материи е необходима повече вода, за да ги изплакнете правилно, в този случай този бутон ще ви бъде полезен.
 5. Бутон за студено измиване Необходимо е в случай, че трябва да изплакнете не много мръсни дрехи или да изперете нежна тъкан. С натискане на бутона активирате измиването без нагряване.
  студено измиване и икономично измиване
 6. Икономичен режим 600В. Натискането на този бутон не позволява загряване на вода повече от 600S.
 7. Отвъртете се. Натискането на този бутон забранява завъртането. Означена е с надпис "EXCLUSION CENTRIFUGADO".
  изключение завъртете и спрете с вода
 8. Бутонът ви позволява да спрете пералнята с вода. Името на бутона говори само за себе си. Той е обозначен с модел на риза, потопена във вода.

Обобщавайки, отбелязваме, че всеки може да използва пералнята на марката Indesit, освен това, когато свикнете с такива специфични характеристики на контрола, няма да искате да използвате „домашен асистент“ на друга марка. Не се страхувайте да експериментирате и не забравяйте внимателно да прочетете инструкциите. Успех

   

16 коментара на читателя

 1. Граватар Жулдузай Zhulduzay:

  Здравейте, аз също имам Indesit, но не можах да го настроя, когато машината налива вода, не се мие, барабанът не се върти, веднага излива цялата вода.

  • Граватар Евгений Юджийн:

   Проверете нивото на маркуча за източване. Ако маркучът се спусне надолу, водата веднага ще се излее.

 2. Граватар Катя Катя:

  Здравейте, как да използвате 4 клетки за избелване?

 3. Граватар Сергей Сергей:

  Здравейте, как Indesit ще настрои машината? Продължителността на измиването вече е до 3, а понякога и до 5 часа. Каква е причината?

 4. Gravatar Anonymous аноним:

  Здравейте Как да конфигурирате машината да мие 1 час?

 5. Граватар Аня Аня:

  В моята Indesita най-вече използвам режим на бързо измиване 🙂 Моята машина се изтрива бързо. Може би сте избрали много режими, така че миенето отнема много време.

  • Граватар Елена Елена:

   Какъв режим задавате? И колко време получавате?

 6. Gravatar Cutie сладур:

  Кой е най-бързият режим? Числото на таблото 3? 4? 2?

 7. Граватар Марина яхт клуб:

  Здравейте Машината изтрива, но не изтича водата. без инструкции, взе го от ръка.

 8. Граватар Яна Яна:

  Кажете на някого, моля. Инсталиран от нивото, скача на метър и барабанът трака по време на цикъла на въртене. Ушите се полагат. Фабричен брак ли е?

 9. Граватар Олга Олга:

  Как да извадите тавата от машината, в която се излива перилния препарат? Колкото и да опитате, не се изважда.

 10. Gravatar Anonymous аноним:

  Кажете ми как да мия в стара 461w, не можем да конфигурираме режимите. Всичко изглежда просто, но тя спира да върти барабана след няколко минути работа.

  • Граватар Юлия Джулия:

   Кажете ми, разбрахте ли вече тази пералня? Бихте ли ми казали как да го използвам? Имам точно същия модел, не мога да го разбера.

 11. Граватар Валя Валя:

  Кажете ми, нормално ли е, че по време на измиването върху мен се излива вода (барабанът се извива 2-3 пъти и отново се налива)?

 12. Граватар Наталия Наталия:

  Кой режим да избера, ако се изисква ръчно пране? Моята машина няма такъв режим.

 13. Граватар Чл изкуство:

  Машината не стига до края, защо?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини