Всичко за пералните машини

Как да използвате пералня Kandy

Как да използвате пералня KandyПреди да използвате новата машина, не забравяйте да проверите правилността на връзката й с домашните комунални услуги. Маркучът, който е входен, е свързан към водоснабдяването, в канализационната система е включен дренажен маркуч. За да започнете да използвате пералнята, включете я в електрическа мрежа. След това е необходимо да активирате контролния панел на машината Kandy и да завъртите контролния бутон за програми за измиване настрани. Следвайте инструкциите в съответствие с инструкциите.

Зареждащи почистващи препарати

Както показва практиката, много домакини преди измиване изсипват прах директно върху дрехите, директно в барабана на машината. Този метод не може да се счита за правилен и компетентен, тъй като гранулите на праха съдържат различни концентрати, които могат не само да повредят или да оставят отпечатък върху тъканта, но и напълно да съсипят нещата. Не е чудно, че производителите на домакински уреди са предоставили приемник за прах, това е просто необходимо при правилната работа на машината. Приемникът за прах на пералнята Candy има няколко отделения:

Тава за прах CM Kandy

 1. отделението, отбелязано с буква Б или римска цифра II, е предназначено за сух или течен перилен препарат (основно пране);
 2. прах за предварително измиване се зарежда в средното отделение, маркирано с буквата A или римската цифра I;
 3. за балсама за изплакване е предвидено малко отделение с обозначение на цветя или звезда. Моля, обърнете внимание, че можете да попълните продукта дори по време на процеса на измиване, но не забравяйте да изплакнете прането.

Ако планирате да използвате средство за отстраняване на петна, белина, вещества, които предотвратяват появата на котлен камък, те трябва да се изсипят в отделението за основното измиване.

Не бъркайте отделенията, неправилното разпределение на почистващи препарати в отделенията може да доведе до незадоволителен резултат от измиването. Например, в никакъв случай не трябва да наливате белина в отделението за помощ за изплакване, това ще доведе до изплакване на нещата не само с чиста вода, но и с добавяне на агресивно средство.

Избор на режим и други настройки

Изборът на правилната програма за измиване на Kandy няма да създаде никакви затруднения за потребителя - просто завъртете копчето на програмата по посока на часовниковата стрелка, докато показалецът достигне желания режим. След като селекторът спре на желаната програма за пране, натиснете бутона “Старт / Стоп”. Ако желаете, можете независимо да регулирате програмирания режим: променете зададената температура на нагряване на водата или скорост на въртене. Ще разберем какви програми за измиване се предлагат на пералнята Kandy.избор на програма и стартиране на машината

 1. Няколко капки с плюс вляво. Тази икона се използва за обозначаване на вградената функция Aqua Plus, с други думи - двойно изплакване. Той ще помогне за пълното почистване на нещата от средствата, използвани в процеса на измиване, за да се избегнат алергични реакции към прахове за пране, избелвания, отстраняване на петна при деца и възрастни.
 2. Риза с големи петна. Това наименование е присъщо на режима "Интензивно измиване", той е предназначен за борба със сложни, тежки замърсявания. Тази програма приема най-високата скорост на въртене на барабана, загрявайки водата до 90 градуса. Продължителност на измиването - 2 часа 50 минути.
 3. Наберете с триъгълник. Това не е нищо друго освен забавено начало. Функцията дава възможност да се настрои началото на измиването за времето, необходимо за потребителя. Отложен старт може да се извърши до 24 часа. За да използвате този режим, просто заредете прането в машината, напълнете тавата с прах и посочете часа, когато искате да стартирате машината.
 4. Басейн и поток от душ глава. Функцията се използва за изплакване на прането веднъж. Поради включването на този режим, времето на основното измиване ще се увеличи с 30-40 минути.
 5. Басейн с буквата "P".Посочва режим на предварително промиване, който обикновено се използва например за силно замърсено работно облекло. След приключване на предварителната обработка пералната машина Kandy автоматично преминава в стандартен режим на пране.
 6. Три плетеници. Програмата е предназначена за измиване на вълнени изделия. Времето за цикъл е 55 минути.
 7. Басейн с номер "32". Режим на бързо измиване, чиято максимална продължителност е само 32 минути.
 8. Облак със стрелка, насочена надолу. Функцията е предвидена за пране на неща от плътни естествени тъкани: памук, лен. За ефективно измиване на такова пране машината ще предложи нагряване на вода до 90 градуса. Общото време за измиване ще бъде от 1 час 10 минути. до 2 часа 50 минути

Кратък преглед на вградените функции на машината ще позволи на потребителя бързо и правилно да избере необходимия режим за всеки конкретен случай. А това от своя страна ще подобри качеството на прането на нещата с порядък.

Поставете прането правилно

Много важен момент, който позволява не само да се удължи живота на пералнята, но и да се гарантира безопасността на вещите им, е да се гарантира, че потребителят правилно зарежда прането в барабана. При използване на шайбата трябва да се спазват редица правила.

В началото на прането не забравяйте да подредите нещата по цвят, вид плат, степен на замърсяване. Спално бельо, памук, вълна, синтетични тъкани - всички трябва да се перат отделно. По-добре е да перате дрехи с трудно отстраняващи се петна в "интензивния" режим, докато не много мръсни неща можете да перете с помощта на основна или бърза програма за пране.правилно поставяме прането в барабана

Преди да заредите прането, проверете всички джобове на дрехите, изведнъж има чужди предмети, които могат да повредят резервоара на машината. Ако нещата имат брошки, козина и други бижута, по-добре е да ги развържете преди измиване. Също така е по-добре да закрепите всички копчета и ципове върху дрехите. Измийте връхни дрехи, трикотажни или хавлиени предмети трябва да бъдат обърнати отвътре навън. Така те ще запазят външния си вид и няма да се влошат по време на процеса на измиване.

Не превишавайте максимално допустимия товар на дрехите в пералнята. В противен случай това ще доведе до голямо натоварване на машината и до намаляване на ефективността на измиване.

Необходимо е тавата да се напълни с почистващи препарати в правилните дози, не е необходимо да изсипвате прекалено много прах или да прекалявате с препарат за изплакване. Това няма да направи нещата по-чисти, а напротив, ще доведе до некачествено измиване. Поставете внимателно прането в барабана, разпределяйки го равномерно. По-добре е да предотвратите падането на нещата в ком, това може да доведе до спиране на машината.

Особено внимание трябва да се обърне на изчисляването на масата пране, заредено в барабана. Правилното изчисление ще позволи не само внимателно да се работи с машината, като по този начин се увеличи експлоатационният й живот, но и значително ще се увеличи ефективността на пране. За да бъде по-удобно за потребителя да изчисли приблизителната маса на нещата, ние даваме информация за средното тегло на някои продукти:

 • лист - около 0,5 кг;
 • завивка - 0.7 кг;
 • калъфка за възглавници - 0,2 кг;
 • мъжка риза - до 0,3 кг;
 • детска риза - до 0,2 кг;
 • халат - около 0,5 кг;
 • тънка дамска блуза - 0,1 кг;
 • дънки - около 0,8 кг;
 • хавлиена кърпа - до 0,7 кг;
 • чорапи (1 чифт) - около 0,06 кг;
 • топло одеяло - приблизително 1,3 кг.

Тези стойности са осреднени, но е напълно възможно да се изчисли приблизителната маса на нещата, поставени в машината. Дори да направите грешка половин килограм, това не е толкова страшно, колкото пълно претоварване.

Стартиране и край на измиването

След зареждане на прането в шайбата затворете плътно люка. Проверете дали тавата с почистващ препарат е добре покрита. Уверете се, че кранът за студена вода в машината е отворен. Използвайки копчето за промяна на режима на пране, изберете желания и натиснете бутона “Старт / Стоп”. Пералнята ще започне. Не е необходимо да наблюдавате текущия процес, пералната машина, в края на измиването, ще ви уведоми за това със специален сигнал.

избор на контролен панел и програма

Когато процесът приключи, в рамките на 1-2 минути люкът все още ще бъде заключен. Изчакайте, докато се отключи, извадете чистото бельо и окачете нещата да изсъхнат. За да оставите пералнята Candy да изсъхне, оставете люка на покрива и почистващия препарат отворен.

Какво да направите, ако машината не се стартира?

Ако машината Kandy, току-що донесена от магазина, не се стартира, може да има някаква неизправност. Не се притеснявайте предварително, първо проверете дали електрическият контакт, към който е включена шайбата, работи. Ако контактът работи, не забравяйте да се обадите на сервизния център. Ако имате правилно попълнена гаранционна карта, имате пълното право на сервизен ремонт.

За да избегнете проблеми с гаранционния ремонт, в никакъв случай не отваряйте сами тялото на машината. Това ще анулира гаранцията за оборудването. Единственият правилен изход е да се обадите на съветника от сервизния център. Телефонният номер на центъра може да бъде намерен в гаранционната карта.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини