Всичко за пералните машини

Как да използвате пералня Beko

Как да използвате пералня BekoНе е трудно да се справите с основния контрол на нова пералня, закупена вместо стара машина: повечето модели работят по стандартна схема. Но много съвременни помощници за дома имат допълнителни функции, уникални функции и режими, за да се запознаете с функциите, за които можете само заводски препоръки. Сред тях са някои единици на марката BEKO. За да не ровите в документите и да не се опитвате да разберете официалния език, предлагаме ви бързо да научите как да използвате Beco машината.

Описваме основните режими

Първият въпрос, който засяга всички домакини, се отнася до наличните режими. Знаейки какви предварително зададени програми има в арсенала на машината, е по-лесно да планирате прането и да не разваляте дрехите при висока температура или прекомерно въртене. Запознаването с основните бутони на таблото за управление ще помогне да се избегнат грешки.

 1. "40`40 °". Този режим предлага намаляване на времето за пране наполовина и получаване на чисто бельо не за 80, а за 40 минути. Скоростта се постига благодарение на повишената скорост и поддържането на температура на 40 градуса през целия цикъл.

Важно! Температурният диапазон и силата на въртене може да варират в различните модели VEKO, така че няма да навреди да се запознаете с приложените инструкции.

 1. Деликатно измиване. Тя се различава с плавни завъртания, минимално въртене, обилен прием на вода и ниска температура, което ви позволява да защитите лесно влошаващи се трикотаж и вискоза от излугване на цвят и изтриване.
 2. "Детско облекло." Името говори само за себе си: тази програма е предназначена да мие нещата за деца. Също така употребата му се препоръчва за страдащи от алергия. Тайната е в няколко цикъла на изплакване.
 3. "Тъмни тъкани." За да се запази наситеният черен цвят, се предлага да се избере режим с голям обем вода и ниска интензивност на въртене. Друга препоръка е да използвате течни перилни препарати за тъмни неща.
 4. "Ръчно измиване." За особено деликатните материи, като коприна и кашмир, е по-добре да изберете ръчен режим с намален набор от вода. Благодарение на напълнения резервоар, няма повишена абсорбция, деформация и разтягане.
 5. "Вълна". За вълнено облекло е избран съответният бутон, който ви позволява внимателно да почиствате тъканта без образуването на макари.
 6. "Мечо Пух". Пералните машини с вместимост от 9 кг или повече предлагат специални грижи за предмети с пълнеж надолу и перо. Висококачественото почистване се постига с отстраняването на пера от кърлежи и остатъците от жизнените им функции.
 7. "ризи". Ризата, изобразена на панела, е програма с измиване на проблемни зони, без да се повреди тъканта и силно наблъскване. Поддържа се перфектният баланс: минимално въртене и ниска температура в рамките на 30-40 °.
 8. "Фитнес". Осигурява цялостно почистване на спортни артикули, изработени от памук и синтетика. Измиването се извършва при 40 ° за един час.
 9. "Еко 20 ° С." Предназначен за памучни тъкани с минимално замърсяване. Той премахва петна по-бързо и спестява до 80% от консумацията на енергия в сравнение със стандартния режим "Памук". Засилва почистващия ефект на гелния прах.

Икони на пералня Beco

Повечето модели от VEKO също имат програма за самопочистване. Той трае около два часа, по време на които се извършва сложната обработка на барабана, маркучите, филтъра за боклук и диспансера. Цикълът работи без пране и перилни препарати, а висока степен на пречистване се причинява от нагряване на вода до 70 °.

Най-бързите програми

Повечето от споменатите основни програми имат сериозен недостатък - продължителност от час до три часа. Не винаги дългият цикъл оправдава изразходваното време, консумацията на вода и енергия, така че машините Beco предлагат експресно измиване. Следните режими ще отнемат минимум време:

 • "Мини". Памучните тъкани със скромни петна могат да се перат за 39 минути.Стандартната температура е фиксирана на 30 градуса, но можете да промените маркировката в скалата от 0 до 90. Пълният барабан се зарежда лесно.
 • "Мини 14". " За да изпълните цикъла за 14 минути, ще трябва да ограничите натоварването до 2 кг, а температурата - до 30 градуса.
 • „Смесете 40 ° С“. Типът плат не е важен тук, тъй като е зададен универсален диапазон със средна въртене и температура 40 градуса.

Някои модели BEKO имат бутон на таблото за стартиране на 17-минутно освежаващо измиване. Той е предназначен за леко замърсени предмети и е необходим за придаване на свежест, допълнително изплакване или премахване на неприятни миризми за застояли дрехи. Смята се за универсален и подходящ за всички видове плат.

Функционален комплект

За да използвате пералнята до границите на възможностите си, е по-добре да се запознаете с предложената функционалност в допълнение към режимите. Наличието на специални опции значително ще улесни и защити процеса на измиване, което е добра новина за потребителите. Така че VECO се сравнява благоприятно с няколко „чипа“:

 • отстраняване на купчина и вълна, за които е осигурен специален режим с увеличен брой цикли и изплаквания;
 • заключване на панела от деца и случайно натискане;
 • аквафузия или икономична консумация на почистващ препарат с равномерна употреба на прах през целия процес на измиване;
 • aquavave, известен също като контрол на дисбаланса, предназначен за равномерно разпределение на прането по стените на резервоара без бучки и връзки;
 • автоматично рестартиране на стартирания цикъл след пренапрежение или прекъсване на тока в къщата;
 • сензор, който следи нивото на водата в резервоара, за да предотврати преливане;
 • половин товар, което ви позволява да миете малко количество пране по-бързо и по-икономично.

Контролен панел Beco

Пералните машини Beko също са привлечени от подкрепата на технологията Silent Tech. Цялата тайна е в специалния дизайн на стените на корпуса, които намаляват вибрациите и шума, които се появяват по време на работа на устройството. От това произтичат допълнителни „плюсове“: намалени разходи за енергия и увеличен експлоатационен живот на машината поради гладкост и стабилност.

Машинно оборудване

Използването на технологията Beco стана още по-удобно поради няколко подобрения. Сред първите новости е LSD-дисплеят, който ви позволява да следите температурата, скоростта на въртене, оставащото време и много други индикатори. Удълженият обем на люка, комбиниран с общата компактност на машината, прави миенето по-удобно. Например, на дълбочина от 35 см се приема, че се натоварва 5 кг бельо, а на 45 см - до 7 кг. Прахообразният колектор също беше подобрен със специално отделение за изливане на течни почистващи препарати.

Трябва да се отбележи и Hi-Tech нагревателни елементи с революционно никелово покритие. В сравнение с нагревателите в стария стил има много предимства. Те включват удължен експлоатационен живот, гладка повърхност, ускорено нагряване, устойчивост на мащаб и корозия.

Самодиагностична база данни

Правилната и безопасна работа на шайбата VEKO помага за самодиагностика. Системата редовно сканира устройството за възможни проблеми и съобщава за неизправност чрез цифров дисплей. Собственикът може само да дешифрира кода за грешка и да поправи разбивката. Базата данни е представена от редица комбинации.

 • H1 - Датчика за температура е повреден. Ремонтът включва тестване на термистор с мултицет с измерване на съпротивлението.
 • Н2 - Решаване на проблеми с електрическия нагревател. Най-вероятно работата на нагревателя е възпрепятствана от мащаб или падане на напрежението.
 • H3 - Проблеми с термистора или неизправност в системата за управление. Придружава се от превишението на зададената температура и мигането на първите две крушки.
 • Н4 - Неизправности с налягане на водата. Триакът на пълнещия клапан вероятно е "бъги" или окабеляването е повредено.
 • Н5 - Изтичането е трудно. Ако има запушване - почистваме помпата, ако има дефекти - заместваме помпата.
 • Н6 - Затварянето на един от триаците.Има няколко варианта за повреда: изгаряне на превключвателя поради изтичане на ток, повреда на окабеляването на уреда, неизправности с платката или електромотора.
 • H7 - Грешка при приемане на вода Причините могат да бъдат неправилно работещ превключвател за налягане, счупен UBL, затворен кран за подаване на вода или изгорен контролен модул.
 • H11 - Спиране на работата на двигателя. Нефункциониращият тахогенератор, износените лагери, четките, износеното окабеляване или издуханият триак водят до спиране.

Сигналът, подаван от системата, ще стесни кръга на търсене на възникнала неприятност. Основното е правилно да дешифрирате кода, показан на дисплея, и да отстраните проблема възможно най-скоро.

Настройте машината преди измиване

След подробно запознаване с възможностите и функционалността на машината, можете да започнете да я използвате. Като начало се препоръчва да конфигурирате машината. Това става в съответствие с фабричните инструкции за следния алгоритъм:

 • ако машината е нова, стартирайте цикъла "празен", за да изплакнете барабана;
 • изучаваме етикетите върху мръсни дрехи и определяме правилните параметри на пране;
 • изберете подходящия режим с селектора;
 • с друг превключвател ние променяме температурата и времето на цикъла.

След това подреждаме нещата, проверяваме джобовете, поставяме праха в тавата и кликваме върху „Старт“. Не забравяйте, че е важно да контролирате процеса на измиване и да не претоварвате домашния си помощник със спално бельо.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини