Всичко за пералните машини

Как да използвате пералня Ardo

Как да използвате пералня ArdoКонтролният панел на повечето автоматични перални машини е пълен с различни символи и надписи, указващи спомагателни функции, специални режими на пране. Основните символи, които потребителят среща постоянно, се запомнят много бързо. Но някои надписи и скици, разположени на контролния панел, понякога предизвикват объркване сред стюардесите. За да използвате ефективно пералната машина Ardo, трябва да се справите с дешифрирането на всички налични програми и добавки.

Основни програми

Броят на режимите на миене, както и всички видове функции за различните модели перални машини ще бъдат отлични. Но обозначенията на всички машини се третират еднакво. Интерпретацията е посочена в ръководството за експлоатация на машината. Първата стъпка е да се справите с основните програми.

 1. Клоп - скица на режима се прави под формата на малка кутия с клап. Използва се за пране на памучни тъкани - температурата на водата в тази програма е от 60 ° C до 90 ° C, приблизителното време на процеса е от 2 часа 25 минути до 2 часа 50 минути.
 2. Синтетика - на контролния панел режимът се обозначава с крушка. Възможно е почистване на пране от синтетични и полусинтетични тъкани, време за пране 2 часа 7 минути.
 3. Express 20 (загряване на вода до 35 ° C) - с помощта на тази програма можете да освежите или измиете неща с малко замърсяване, продължителността на процеса ще бъде 20 минути.
 4. Вълна - режимът се обозначава с интересен символ - топка от конец. При избора на тази програма нещата са гарантирани най-нежното почистване. Измиването отнема средно 56 минути.
 5. Ръчно измиване - режимът на панела е представен от символа за мивка с ръка, спусната в него. Подходящ за миене на дрехи с етикет „Ръчно пране изключително“ на етикета.
 6. Бързо измиване - за 35 минути, отделени от интелекта за измиване, можете да почиствате леко замърсено бельо от смесени тъкани.
 7. Ежедневно - режимът се обозначава с изображението на тениска на контролния панел. Страхотно за ежедневно пране. Програмата се характеризира не само с уважение към нещата, но и с ниско потребление на електроенергия и водни ресурси.
 8. Спортно облекло - подходящо за почистване на неща, които не е необходимо да се изглаждат. Водата се загрява до 40 ° C, което позволява дрехите да не загубят формата си.
 9. JEANS - специален режим за деним, ви позволява да предотвратите разтопяването на нещата и тяхното обезцветяване. Времето за измиване е 1 час 10 минути.
 10. Ризи - обозначени със същия символ на контролния панел. Водата се загрява до 40 ° C, което ще ви позволи леко да изперете ризите, а извличането се извършва с ниски скорости - това предотвратява набръчкване на тъканта.
 11. Завъртане - бутонът ви позволява да регулирате скоростта на въртене на барабана при стискане на прането.

Завъртането не може да се регулира независимо, а да се изтрият нещата по параметрите, зададени от интелекта.

променлив набор от програми

След като разбрах какво означава тази или онази програма, можете да направите измиването още по-добро. След като определите вида на тъканта, степента на замърсяване на нещата, е лесно да изберете идеалния режим за всеки конкретен случай.

Спомагателни режими

Повечето добавки, с които е оборудвана автоматичната пералня Ardo, могат да се използват заедно с основните програми. Спомагателните функции, програмирани в интелекта, правят процеса на измиване още по-ефективен. Ще анализираме основните помощни програми, описани в инструкциите.

 1. Допълнително изплакване. Активирането на функцията ще премахне остатъците от почистващия препарат от тъканите.
 2. Отложен старт. Добавката е много удобна в случаите, когато не е необходимо прането да започне сега, а след известно време. Домакинята просто трябва да зареди нещата в барабана, да избере режим и да зададе началното време за измиване.
 3. Предварително измиване.Режимът е просто необходим за почистване на много мръсни неща.
 4. Самопочистващ се барабан. Чрез пускане на автоматична система за почистване е възможно да се премахнат натрупаните плаки, плесени и гъбични прояви от повърхността на барабана, както и уплътняващата дъвка, заобикаляща вратата на люка.
 5. Просто гладене. Функцията ще предотврати нагъването на нещата - въртенето се извършва с намалена скорост, а барабанът по време на процеса на миене се люлее много меко. Такива предупреждения със сигурност ще улеснят по-нататъшното гладене.
 6. Сушене. Някои модели Ardo са оборудвани с тази функция. Добавката се включва автоматично, в края на режима "Памук", "Синтетика". Можете сами да персонализирате сушенето.

контролен панел с икони и надписи

Допълнителните функции на пералнята ще ви помогнат да осигурите най-високото качество на прането. Използването на помощни функции ще направи процеса още по-удобен и удобен.

Какво да правим с машината и какво да не правя?

Правилната работа на пералнята изисква познаване на основните правила за работа с машината. За начало ще ви кажем какво е забранено да правите при използване на шайбата:

 • не издърпвайте тавата с почистващ препарат след започване на измиването;
 • завъртете програмния селектор изключително по посока на часовниковата стрелка; не завъртайте програмиста в обратна посока;
 • ако вече сте избрали режима и сте започнали миенето и машината е започнала да изтегля вода, не променяйте зададената програма, машината може неправилно да разбере тази инструкция и измиването ще премине в режим на хаос;
 • Не използвайте удължителен кабел, за да включите машината в електрическата мрежа. Някои единици консумират токове до 3 кВт и е доста трудно да се срещне удължителен кабел за домакинството, който може да издържи това натоварване;
 • Не източвайте отпадните води с подвижен маркуч. Изпускателният маркуч трябва да бъде свързан директно към канализацията. Важно е да се гарантира надеждността и плътността на връзката на дренажния маркуч към изходната точка.

Необходимо е също така да се вземат предвид препоръките, които ще удължат живота на пералнята. Какво е желателно да направите:

 • извадете захранващия кабел на шайбата от контакта след използване на машината;
 • чекмеджето за миещо средство и вратата на люка трябва да се държат отворени. Такава мярка ще предотврати появата на мухъл по маншета и ще предотврати появата на неприятни миризми в кухината на резервоара;
 • периодично почиствайте гумения маншет от замърсявания, плака, остатъци от почистващ препарат;
 • от време на време почиствайте филтъра за отпадъци на пералнята;
 • дозаторът за почистващ препарат също трябва да се почисти - не забравяйте да го извадите от корпуса и изплакнете с вода.

Като се грижите и се грижите за домашния си помощник, със сигурност ще увеличите живота на AGR. Ето защо не трябва да забравяте и не забравяйте да следвате всички предписани препоръки.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини