Всичко за пералните машини

Как да свържете съдомиялната към електрическата мрежа

свързване на PMM към електрическата мрежаКогато свързвате съдомиялна машина, много обръщат специално внимание на свързването на машината към водоснабдяването и канализацията, като напълно не мислят за електрическите комуникации. Това не е правилно, особено като се има предвид степента на влошаване на контактите в много кухни. Не забравяйте, че съдомиялната машина е голям консуматор на електроенергия, което създава значително натоварване на електрическата мрежа. Ако електрическата мрежа е износена и не е проектирана за такова натоварване, може да започне пожар. Така че вземаме всичко необходимо в ръцете си и започваме да дърпаме електрически комуникации.

Ние купуваме всичко необходимо

Гнездото за съдомиялната машина трябва да бъде монтирано на същото място като самата машина. Не е допустимо свързването на такъв блок чрез удължителен кабел. Освен това самият изход трябва да е устойчив на влага, тъй като кухнята е доста влажно място, където винаги има риск изходът да влезе в контакт с вода. В допълнение, кабелът за мрежата, захранваща гнездото, трябва да има подходящо напречно сечение, а гнездото също трябва да бъде заземено и защитено с устройство за остатъчен ток. Предвид тези изисквания, ще получим всичко необходимо.

  1. Тройна жица с медна тел (2,5 мм) с необходимата дължина в изолацията.
  2. Канал от пластмасов кабел с желаната дължина.
  3. Остатъчно токово устройство
  4. Цокъл с корпус, устойчив на влага, защитен капак и земята.

За да не изхвърлите допълнително стената за контакта, закупете външен контакт.

  1. Подложки за свързване на окабеляване.
  2. Скейн на електрическа лента.
  3. Замазка, за да затвори стробата.

Ако често имате прекъсвания или прекъсвания на електрозахранването, тогава трябва да помислите за защитата на вашата съдомиялна машина и други домакински уреди в кухнята предварително. Може да се закупистабилизатор на съдомиялна машина и свържете вашия „домашен асистент“ към него. Ще трябва да харчите пари за това, но ще запазите оборудването си непокътнато.

След като сте придобили всички необходими материали, трябва да се погрижите за инструментите. Какво точно е необходимо? Първо, имате нужда от перфоратор, защото ще трябва да чукате стената под кабела със собствените си ръце. Второ, имате нужда от тестер отвертка. На трето място, имаме нужда от телени резачки, клещи и офис нож. Всичко това трябва да се събере на куп и да се постави под ръка, започваме работа по подготовката на електрическите комуникации.

Издърпайте електрическите комуникации

За начало определяме точно как ще издърпаме окабеляването. Правим съответните маркировки на стената и изкормваме канала от разпределителното табло до мястото на инсталиране на изхода. С чиновнически нож почистваме краищата на проводниците и свързваме едно ядро ​​към фазата, едно към нула и едно към земята чрез RCD. Помнете кое ядро ​​е свързано с какво, тогава ни е необходимо. Инсталираме кабелния канал в портата, отваряме го, разтягаме окабеляването, затваряме кабелния канал.

Извеждаме края на жицата на мястото на инсталиране на изхода. Развиваме нов изход. Прикрепяме основата към стената. Уверяваме се, че жицата е обеззаредена и след това я свързваме към „портиците“ на изхода. Закрепваме вътрешностите на изхода към основата и накрая завиваме капака на корпуса. Всичко, гнездото е инсталирано. Ние му даваме захранване и проверяваме работата на контакта. Накрая покриваме кабелния канал.

Бъдете внимателни! Когато работите с електрическо окабеляване, проверете няколко пъти дали мрежата е изключена, в противен случай електрическият удар не може да бъде избегнат.

гнездоРазбира се, полагането на жицата чрез счупване на стената е възможно само ако правите ремонт. Ако има нови тапети на стената и готови ремонти, едва ли ще вземете решение за такава мръсна процедура като строб. Моля, обърнете внимание, че временно кабелният канал може да бъде положен точно на стената, а със следващия ремонт ще го скриете вътре и няма проблеми!

Свързваме съдомиялната машина

Има едно правило, което се появява в почти всички инструкции за съдомиялни машини. Не свързвайте машината към електрическа мрежа, докато тя не бъде свързана към водопроводната и канализационната система. И преди това трябва да проверите дали няма течове и едва тогава можете да вземете щепсела на електрическия кабел на съдомиялната машина и да го поставите в контакта. По време на пробното изпълнение на програмата за пране, не излизайте на крачка от „домашния помощник“, ако има схема, можете да предотвратите неблагоприятните ефекти.

И така, ние сме дали кратка инструкция как да свържете съдомиялната към електрическата мрежа. Казахме какъв проводник е необходим за такава връзка и какви други материали с инструменти ще са необходими. Откроихме и целия ход на работата. Надяваме се, че всичко ви е станало ясно и няма да правите грешки. Успех!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини