Всичко за пералните машини

Как сами да свържете компактна миялна машина

PMM връзкаИнтересът към компактните съдомиялни машини сред собствениците на малки апартаменти с малки кухни е разбираем. Но също така трябва да разберете, че закупуването на компактна миялна машина е половината от битката, трябва да я инсталирате и свържете правилно. Инсталирането на компактна съдомиялна машина включва: избора на място или организацията му, подготовката на комуникациите и избора на подходящи компоненти, като се вземат предвид особеностите на инсталацията. Не е толкова просто, както изглежда на пръв поглед, имаме нужда от инструкции с обяснения. Тук ще го предложим.

Добро място за технологии

Преди да купите компактна съдомиялна машина, трябва да разберете къде да я поставите, в противен случай може да се окаже, че в малка кухня дори няма да намерите място за малка машина. На какви критерии трябва да отговаря това място?

 1. Той трябва да е достъпен, за да можете свободно да приближавате и зареждате съдовете.
 2. Мястото трябва да бъде разположено достатъчно близо до канализацията и водопровода, както и до електрически контакт.

Препоръчва се машината да бъде поставена на не повече от три метра от тръбите и един метър по-нататък от изхода.

 1. Мястото за монтаж не трябва да се подготвя за сметка на полезното пространство, кухнята, която се използва по някакъв друг начин. Не е необходимо например да поставяте съдомиялната машина на малък плот, който се използва за готвене, поставянето на оборудване трябва да бъде възможно най-рационално.

За какви места говорим? Къде да поставите тази машина, така че тя да изпълнява перфектно функциите си и да не притеснява никого. Да дадем няколко примера. Първо, машината може да бъде поставена под мивката, където тя пасва идеално. Там комуникацията е близка и удобна за отиване там. Освен това там тя няма да навреди на никого. В статия писахме повече за това как да поставим машина там Компактни съдомиялни машини.

Второ, съдомиялната машина може да бъде поставена върху безплатен шкаф, ако има такъв. Трето, машината може да бъде окачена на специални стойки, непосредствено над мивката или масата. По принцип това е идеално място, тъй като миялната машина изобщо не притеснява никого и винаги ще бъде обществено достояние.

Когато избирате място, ще трябва да проявите въображение, тъй като всяка от тях има собствена кухня, със собствени характеристики, включително архитектурни. Универсални решения не съществуват.

Консумативи, инструменти

За да свържете независимо компактна миялна машина, трябва да се подготвите добре. Закупете всички консумативи и подгответе необходимите инструменти. Сега ще дадем списък на всичко необходимо, за да инсталирате съдомиялната машина на специален рафт. Ние специално избрахме точно такъв сложен пример за яснота. Така че имаме нужда от такива компоненти за места за оборудване:

 • най-силната микровълнова рафт (те се доставят неразглобени, така че ще трябва да бъдат сглобени и окачени);

Прогнозното натоварване на тези рафтове е доста голямо, напълно достатъчно, за да поставите компактна миялна машина. Основното е, че размерите на рафта съвпадат с размерите на тялото на съдомиялната машина.

 • два дюбела за закрепване на рафта към бетонната стена;
 • гумени подложки, които да бъдат поставени на рафта.

компактно PMM местоположениеСъдомиялната ни машина, както всяка друга, ще трябва да бъде свързана към водоснабдяването и канализацията, но това може да стане само ако всичко е готово там. Ако няма начин да свържете машината към водопровод или сифон, ще трябва да закупите допълнителни компоненти и да подредите всичко. Какво ви трябва?

 1. Кран с три стандартни изхода на на.
 2. Филтърът с мрежа (течаща, грубо почистване).
 3. Уплътнител за резбови връзки (тип Tangit Unilok).
 4. Пластмасова или метална скоба за дренажен маркуч.
 5. Сифон със специална странична арматура за дренажния маркуч на съдомиялна машина или пералня.

Обикновено почти всички съвременни сифони имат такъв монтаж, но ако нямате такъв, тогава трябва да го закупите. И ако в кухнята има и пералня, ще ви е необходим специален сифон, който е оборудван с два фитинга. Трябва да се погрижите предварително за инструментите. Вземете тренировка с перфоратор и отвертка, те са полезни за фиксиране на рафта. Също така вземете чифт клещи и комплект отворени гаечни ключове, за да сглобите рафта. За да свържете съдомиялната машина директно, ще ви е необходим малък регулируем гаечен ключ, клещи и отвертка.

Също така имайте предвид, че ако мястото на свързване на съдомиялната машина към тръбите до мястото на монтаж е повече от 1,5 метра, дължината на обикновените маркучи няма да е достатъчна. Ще трябва да закупите адаптери за удължители и допълнителни маркучи: насипни и източващи.

Инструкция за монтаж

Достатъчно, за да се подготвите, време е да се захванете за работа. Сглобяваме рафта според инструкциите, които са приложени към него. Проверяваме дали всички крепежни елементи са надеждни и без дефекти. Нашият рафт трябва да е здрав. Пробиваме дупки в стената, забиваме там пластмасови дюбели и закрепваме рафта си. Уверяваме се, че рафтът е здраво фиксиран към стената, поставяме върху него гумена подложка и се опитваме да поставим съдомиялна машина върху нея.

Сега със собствените си ръце подготвяме точките за свързване на съдомиялната към канализацията и водоснабдяването. Като начало изключваме студената вода в къщата и след това изключваме тръбната линия, която води до смесителя в кухнята, с маркуч за захранване. На него монтираме тройник кран, така че изходът, на който крана стои, остава свободен. Закрепваме филтъра към този свободен изход.

Извийте резбови връзки към съвестта и не забравяйте за уплътнителя. Навиването му трябва да е срещу нишката.

След това инсталирайте сифона и можете да започнете да свързвате съдомиялната машина. Първо разтягаме маркуча за източване към арматурата на сифона, поставяме края на маркуча на тази арматура, като закрепваме връзката със скоба за маркуч. Закрепваме входящия маркуч към свободната нишка на поточния филтър, която предварително завинтехме към изхода на крана на тройника. Проверяваме връзките, така че да не капе и провеждаме първия тест на новия ни „домашен асистент“.

Така че като цяло разбрахме как да се свържем, както и как най-добре да инсталираме компактна миялна машина. С всички инструменти и аксесоари всичко може да се направи без усилие за 30 минути. Но не бързайте, във вашия случай основното не е бързината, а качеството. Проверете всичко няколко пъти, преди да преминете от един етап на работа в друг. Вниманието в този въпрос е много важно. Успех

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини