Всичко за пералните машини

Как да свържете съдомиялна машина на работния плот

връзка на съдомиялна машина за масаСвързването на всяка съдомиялна машина е проста материя, основното е внимателно да прочетете инструкциите и да направите всичко бавно. Малко неудобно е да свързвате автомобили, стоящи на пода поради факта, че трябва да се изкачите на задната стена на кутията и да я вземете там, свързвайки маркучите към водопровода и канализацията. Свързването на настолна съдомиялна машина в този смисъл е много по-лесно. Да видим как се прави това.

Какво ще се изисква за инсталиране?

Съставът на компонентите, необходими за инсталиране на съдомиялна машина, ще зависи от степента на подготвеност на комуникациите в кухнята. Ако вече сте имали съдомиялна машина, са свързани кран за тройник и сифон с дренажен маркуч, тогава ще ви е необходим минимум аксесоари. Ако комуникациите не са подготвени, ще трябва да закупите:

 • фильтр инчов филтър за резба;
 • тройник кран за същата нишка;
 • сифон с кран (монтаж);
 • всяко извиване;
 • чифт скоби.

По желание можете да закупите и инсталирате фин филтър, но в бъдеще той ще трябва да се сменя или почиства веднъж на три месеца или може би по-често.

От инструментите трябва да вземете отвертка, клещи и малък регулируем гаечен ключ. В допълнение, трябва да обърнете внимание на мястото на самостоятелно инсталиране на съдомиялната машина. На масата или на пиедестала трябва да има достатъчно място, така че съдомиялната да стои изправена, а маркучите да достигнат точките на свързване.

Процес на инсталиране

Ако нямаме комуникации за съдомиялната машина, не можем да стартираме процеса на свързване, така че засега оставяме нашата съдомиялна машина настрана и ние ще заемем точките на свързване към водоснабдяването и канализацията. Нека започнем с канализацията. Проверете вашия сифон, който е инсталиран под мивката в кухнята. Ако той има странична арматура за свързване на маркуча за източване, това означава, че всичко е наред. Но ако имате стар сифон без монтаж, ще трябва да го смените с по-подходящ. Правим следното:

 • ще получим нов сифон с два фитинга, нека допълнителният фитинг да бъде в удавено състояние, той ще бъде полезен с течение на времето;
 • развиваме и отстраняваме стария сифон отстрани;
 • събираме и свързваме нов сифон.

Уверете се, че новият сифон е завит надеждно. Всички гумени уплътнения трябва да са на мястото си, в противен случай сифонът ще пропусне вода. Все още не е необходимо да се изваждат щепсели. По-нататък ще се спрем на точката на свързване към водоснабдяването.PMM връзка

 1. Блокираме щранг със студена вода и източваме водата от тръбите, отваряйки крана на смесителя в кухнята.
 2. На мястото, където маркучът за източване на смесителя е свързан към тръбата за студена вода, развийте гайките и изключете маркуча и тръбата.
 3. Свързваме поточния филтър към крана с тройник, правилно пренавивайки връзката (срещу нишката). Филтърът се завинтва към свободно припокриващия се изход на чешмата.
 4. Закрепваме пластмасовата тръба към единия изход на чешмата и закрепваме маркуча към другия. Пренавиваме ставите. Отворът, припокриващ се от крана, трябва да остане свободен. Кранът на тройника трябва да бъде затворен.
 5. Включете водата и се уверете, че връзката не изтича.

Е, измислихме подготовката. В следващата стъпка преминаваме директно към връзкатакомпактна миялна машина направете го сами. Най-критичният етап на работа е процесът на свързване към водопроводната и канализационната система. Поднасяме входящия маркуч до края на крана на тройника, завиваме го към свободния изход, като не забравяме да навиваме конеца. Довеждаме края на маркуча за източване към сифона и го свързваме към изхода. Ако връзката изглежда ненадеждна, инсталирайте предварително подготвена скоба.

На последно място, трябва да отворите водата, влизаща във входящия маркуч и да свържете настолната машина към изхода на електрическата мрежа. Ако никъде няма течове, можете да пристъпите към пробен старт на машината.Ако машината трябва да бъде бързо свързана, за пробен цикъл маркучът за източване може просто да бъде хвърлен в мивката. Не изглежда естетически приятно, но съдомиялната ще работи не по-лошо.

В заключение отбелязваме, че свързването на съдомиялна машина за маса не е много по-различно от свързването на всяка друга съдомиялна машина. Единствената разлика е, че е много по-удобно да се направи това, защото тялото на това оборудване е компактно и лесно за придвижване. Имайте добра инсталация!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини