Всичко за пералните машини

Как да подготвим съдомиялна машина за зимата

подготовка на съдомиялната машина за зиматаСъдомиялна машина се използва не само в денонощна отопляема къща или апартамент. В топлите месеци „Домашен помощник“ може да работи нормално в лятната кухня или къщичка до края на сезона. След като подготвите съдомиялната машина за зимата, можете да очаквате, че тя ще работи перфектно за следващия сезон, но трябва да знаете как правилно да я приготвите. Ще проучим този въпрос възможно най-подробно.

Ако не правите нищо?

Винаги има останала вода в системата за съдомиялни машини, това е нормално. Когато работите с машината в топлия сезон, можете да пренебрегнете това, друго нещо, ако планирате да запазите машината за зимата. Тук трябва да действате методично и на първо място да премахнете вода от системата. Някои хора питат: защо изобщо да премахвате вода, тъй като в машината има много малко, добре, тя ще замръзне през зимата и ще се стопи напролет, какво е специалното?

Дори малко парче лед носи голяма опасност за детайлите на съдомиялната машина.

Всъщност водата, замразена в пластмасов резервоар за сол, просто ще смаже контейнера. Същото ще се случи и с дюзите и купата на филтъра за боклук. В резултат на пролетта вместо работещ „домашен помощник“ ще получите дефектна единица, която ще изисква сериозни ремонти. За да предотвратите разрушаване на машината в страната при минусови температури, трябва поне да отстраните вода от нея. Но това не е всичко. За да не се разяжда случаят и да не се случват други неприятности, трябва да направите редица подготвителни мерки, за които със сигурност ще разкажем.

Как да премахнете водата?

На първо място, трябва да измислите как да източите водата от съдомиялната машина. Това е проста материя, но ще трябва да изключите машината от водоснабдяването, канализацията и електричеството.

 1. Първо отворете вратата на машината и изпразнете камерата за миене от кошниците и тавите.демонтаж на съдомиялна машина
 2. След това извадете филтъра за боклук и развийте капачката на контейнера за сол.
 3. Разстелете няколко парцала на пода близо до дясната страна на съдомиялната машина.
 4. Поставете машината отстрани на дясната стена и оставете водата да изтича.
 5. По този начин, след като отстраните по-голямата част от водата, е необходимо машината да се върне във вертикално положение и след това напълнете мивката със сол за PMM.
 6. Връщаме филтъра за боклук на място и усукваме тапата на съда със сол.
 7. Изключваме маркучите за източване и вход и след това леко наклоняваме PMM в лявата страна. От входа на входящия клапан и от циркулационния блок трябва да изтече малко повече вода.

Сега в машината не е останала вода. Можете да съхранявате оборудване в студено време. Нищо особено няма да се случи с нея.

Какво още трябва да се направи?

Когато подготвяме съдомиялна машина за съхранение през зимата, възможно ли е да се ограничим до източване на вода? Всъщност източването на вода е един от етапите на подготовка на съдомиялна машина за зимата и ако не направите останалото, можете да загубите машината. Какви етапи са това?

 1. Почистване на машината преди съхранение със специален продукт. Как да го направя? Доброто е взето почистващ препарат за съдомиялна машина, се изсипва в тавата с прах и след това се активира дълъг режим на измиване в гореща вода.
 2. След вътрешно почистване на машината можете да източите водата, както е описано по-горе.
 3. На следващо място, трябва да избършете добре пералнята и кошниците с чиста кърпа.
 4. И накрая, ние премахваме машината вместо място за съхранение, оставяйки вратата отворена.

Съхранявайте машината на сухо и чисто място, за да не попаднат влагата и мръсотията върху кутията., Не е необходимо машината да се залепва с фолио или да се опакова в кутия.

Така че, пренебрегвайте подготовката на машината за зимата, в никакъв случай не е невъзможно. Наистина можете да загубите колата и до следващия летен сезон трябва да си купите нова. Не бъдете твърде мързеливи да извършите редица прости действия и само след няколко месеца можете да се насладите на безупречната работа на вашия „домашен помощник“. Успех!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини