Всичко за пералните машини

Как да обезмаслите вашата миялна машина

почистване на съдомиялна машинаЕдин от нашите редовни клиенти попита дали има някакъв анти-мащаб за съдомиялни машини; той подозира, че вътре в домашния му асистент се е натрупал слой варовик. Всъщност, имайки предвид колко твърда е водата във водоснабдяването ни, този проблем е актуален за повечето собственици на съдомиялни машини. И това е въпреки използването на продукти, които омекотяват водата. Ще се опитаме да отговорим на този въпрос в рамките на настоящата публикация, като вземем предвид различните й аспекти и тънкости.

Как се извършва почистването?

Гледайте рекламите, така че изглежда, че ще купите вълшебен инструмент и ще забравите за проблемите с измет. В крайна сметка тези продукти са толкова прекрасни, че освобождават съдомиялната машина не само от варовик, но и от мухъл и други замърсители. Всъщност, ако не знаете как да почистите правилно съдомиялната машина от варовик, тогава просто изчерпвате почистващото средство и отделяте време за нищо, а мръсотията, каквато е била в машината, ще остане.

За да се премахне качествено котлен камък от циркулационната помпа, бункер за миене, тръби и други части на съдомиялната машина, е необходимо да се използва един или друг инструмент в специален ред. Важно е да не се излага преекспониране на разтвора на вода и отстраняване на накисване вътре в съдомиялната машина, така че този разтвор да не навреди на частите. В същото време е много важно да се осигури взаимодействието на химията с варовик, в противен случай той просто няма да бъде измит от машината и почистването ще трябва да се повтори. Нека да спрем на този въпрос и да го разгледаме по-подробно.

 1. Когато почиствате съдомиялната машина с фабричен декалер, внимателно прочетете почистване на съдомиялна машинапрепоръки, които производителят пише на опаковката. В този случай е важно: спазвайте дозировката на веществото, дръжте го в системата за строго определено време и го измивайте навреме от съдомиялната машина. Обикновено един цикъл на измиване е бездействащ за продължителност от 40 минути или повече.
 2. Ако почиствате с лимонена киселина, вземете 200 г от това прекрасно домашно лекарство, изсипете го на дъното на бункера за миене на съдомиялната машина и започнете нормалния празен цикъл без съдове. На около половината път през програмата спрете процеса за около 20 минути и след това го стартирайте отново. В този случай кантарът се измива много, много добре, но има опасност от разрушаване на уплътненията вътре, така че използвайте този инструмент внимателно и в най-лошия случай.

Обърнете внимание! След като излеете лимонена киселина в бункера за съдомиялна машина, почистете внимателно стените и след 5-7 минути започнете всяка продължителна програма за миене.

 1. Някои почистват съдомиялната машина от варовик. Не много безопасно средство, но сега не за него, а за метода на неговото използване. Необходимо е да излеете две чаши оцет на дъното на бункера за миене на машината. На следващо място, трябва да поставите гумени ръкавици и да разпределите оцета по вътрешните стени на „домашния асистент“ с гъба, докато леко ги разтривате. След това трябва да стартирате програмата за пране и, без да чакате окончателното й изпълнение, спрете машината, оставяйки я да престои 30-40 минути. След това трябва да възобновите и завършите програмата, а след това да стартирате друга програма, за да пречистите системата от химия.

В особено тежки случаи, когато варовитите отлагания запушват тръбите и циркулационния блок, предотвратявайки нормалното движение на водата в системата, трябва да прибягвате до оборудване за физическо почистване. За такава работа е по-добре да поканите специалист, който да разглоби съдомиялната машина и ръчно да премахне частиците от мащаба от дюзите и други части. След това съберете обратно съдомиялната машина.

Анти варовик

Е, на въпроса как да почистите съдомиялната машина от варовик и котлен камък, ние отговорихме общо, във всеки случай разбираме процедурата.Сега трябва да решим въпроса как да почистим съдомиялната машина от такова неприятно образуване на варовик? И не само как да го почистите, но какви средства ще се справят най-добре със задачата? Именно тук идва полезен преглед на средствата против варовик за съдомиялни машини, които малко по-рано бяха подготвени от нашите специалисти за съвсем различни цели.

 • Таблетки за цялостно почистване на съдомиялната машина Frau Schmidt. Тези хапчета са уникални по това, че добре почистват съдомиялната машина от мазни отлагания, котлен камък и всякакви други замърсители. Инструментът е добър, защото не е необходимо да мислите как да почистите и как да почистите машината от различни видове замърсители. Купих си хапчета и почиствам всичко. Но всъщност таблетите няма да помогнат от голямо натрупване на варовити натрупвания. Така че, ако имате труден случай, по-добре е да вземете по-мощен инструмент. Произведено във Франция, средната цена е 3,5 долара за 2 таблетки.
  Таблетки за цялостно почистване на съдомиялна машина Frau Schmidt
 • Експресно почистващо средство за съдомиялни машини Top House. Това също е универсално лекарство срещу различни замърсители, предлага се само в течна форма и действа за разлика от таблетките с по-активно действие. Top House помага да почистите вашата съдомиялна машина от мазнини, мазнини, плесени и други. Когато го използвате, трябва да бъдете внимателни и внимателно да прочетете инструкциите. Произведено в Германия, струва 5 долара за бутилка от 250 мл.
  почистваща машина за съдомиялна машина Top House
 • Clean Home Express Clean. Почиства добре съдомиялната машина от различни замърсявания, но е доста зле от мащаба. Така че, ако вашият случай не е пренебрегван, можете да опитате този инструмент, в други случаи трябва да приложите физическо почистване. Произведено в Русия, средната цена от 2,3 долара.
  Чист дом
 • Средства за почистване на перални и съдомиялни машини от скала от Electrolux. Веществото, което е част от собствения продукт, е разработено специално за почистване на съдомиялни и перални машини Electrolux. Инструментът е отличен. Вярно, той има един недостатък - цената. Струва 12,5 долара за 200 мл и е достатъчно само за 2 почистване.
  почистващ препарат за съдомиялни машини и декалери Electrolux

В някои случаи инструментът Electrolux премахва дори слой от варовик с дебелина 3-4 мм. Тестван лично от нашите специалисти.

Всеки декалер за съдомиялни машини от списъка по-горе ще ви помогне да се грижите добре за „домашния помощник“ на всяка марка. Но е по-добре да не стартирате машината си до такава степен, че поради слоя вар водата да спре да циркулира в нея. Извършете почистване, като използвате продукта по ваш избор поне 1-2 пъти годишно и вашата машина ще ви служи дълго време.

Но какво ще стане, ако не почистите?

Някои потребители на съдомиялни обикновено не смятат за необходимо да организират почистване на своите „домашни помощници“. Те искрено вярват, че необходимостта от почистване е измислена от рекламодателите, за да се продават всякакви специални хапчета, гелове и прахове и по този начин да изтеглят „кръв“ от хората, свикнали с технологиите. Някои от тези скептици наистина имат късмет. Използват съдомиялни от няколко години и нищо не се случва, но такива единици.

ако не почиствате съдомиялната машина

Ако вашето водоснабдяване има много примеси, тогава без почистване на съдомиялната ви машина ще продължи максимум 2-3 години и тогава ще се случи нещо. Затова препоръчваме, за да запазите собствените си пари, да почиствате навреме, за да не се налагаподмяна на нагревателя в съдомиялната машина или по-лошо, подмяна на циркулационната помпа. Подобен ремонт ще покрие всичките ви спестявания от почистващи продукти през годините и дори ще вземете допълнителни 50, или дори 100 долара, така че зависи от вас.

В заключение отбелязваме, че за да почистите съдомиялната машина от котлен камък, трябва много малко: вземете подходящ продукт и го използвайте, като вземете предвид препоръките, съдържащи се в инструкциите. Ако това не бъде направено навреме, ще възникнат сериозни технически проблеми, които след това ще бъде трудно да се разбере без господар. Успех!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини