Всичко за пералните машини

Как да транспортирате пералня - съвети на съветника

транспорт на перални машиниВ случай на преместване и транспортиране на всички неща, включително домакински уреди, неизбежно ще срещнете проблема с транспортирането на пералнята. В крайна сметка е невъзможно да се транспортира като обикновени обемисти неща. Възникват много въпроси: възможно ли е транспортиране на автоматична пералня на нейната страна, възможно ли е транспортиране без опаковка, възможно ли е транспортиране без транспортни болтове и други. Ще се опитаме да им отговорим в рамките на тази статия.

Как да подготвим пералня?

Преди транспортиране пералнята ще бъде поставена правилно в оригиналната опаковка и ще сложи пяна или пяна в стената, но това е идеално. Най-често пералнята, която работи повече от година, има не само опаковката, която е запазена, но и всички компоненти и крепежни елементи като цяло. Затова по време на транспортирането ще трябва да импровизирате. В процеса на подготовка на пералнята за транспортиране, на първо място, трябва да направите следното.

 • Изключете пералнята от електрическите и водопроводните услуги. На пръв поглед това изглежда нелепо, но има огромен брой случаи, когато машината започне да се движи, без да изключвате маркучите или един от маркучите. И често и просто не изключвайте захранващия кабел. Какво се случва след това може лесно да се предположи.
 • транспортни болтовеОтстранете останалата вода в машината. Водата се застоява в маркучи, тръби, изпускателна помпа и може да причини проблеми при транспортиране на домакински уред.
 • Фиксирайте маркучи, проводници, люк, така че всичко това да не виси и да не пречи на носенето на пералнята.
 • Запечатайте всички остри ъгли и стърчащи остри части на пералнята с лента, за да предотвратите телесни наранявания при носене на последната.

След това е необходимо да вземете мерки за фиксиране на резервоара на пералнята. Най-добрият вариант за фиксиране са транспортните болтове, които се завинтват през дупките в задната част на пералнята. Прочетете повече за монтажа и отстраняването на транспортните болтове вътре това статия.

Ако транспортните болтове не са запазени, тогава е необходимо да отворите горната стена на пералнята, като развиете няколко болта за това и след това поставете гума от пяна, полистирол, чисти парцали и други подобни в пространството между резервоара и стените. След това трябва да върнете горната стена обратно заедно с крепежните елементи.

След като резервоарът е фиксиран, увийте тялото на пералната машина с кърпа и го завържете с канап. Ако извършите всички горепосочени действия, можете успешно да транспортирате машината без оригиналната опаковка, просто трябва да бъдете внимателни.

транспортира пералня

Транспорт на перални машини

След като пералнята е подготвена правилно за транспорт, тя може да бъде транспортирана и заредена в превозното средство. Често се налага да спускате машината от последния етаж на многоетажна сграда, което е доста трудно, когато вземете предвид размерите и теглото на това оборудване. Експертите препоръчват да не преобръщате пералнята, когато я носите до колата. Единственото позволено нещо е лек наклон назад.

След това трябва да решите как да заредите автоматичната пералня в превозното средство. Има няколко опции за правилното зареждане на пералнята, изборът на опция зависи от характеристиките на автомобила. Ако става въпрос за голям камион, всичко е по-лесно, ако домашен лек автомобил е по-сложен. Можете да транспортирате машина:

 1. в естествено положение - стоене;
 2. на страничната стена;
 3. на задната стена.

Най-добрият вариант за транспортиране на пералня, според експерти, е стоящ, при условие че резервоарът е фиксиран, Машината трябва да бъде обърната настрани по посока на движението на автомобила.В същото време, ако има други цялостни неща в каросерията на камиона, трябва да поставите пералнята, така че да е затворена между тях. В този случай амортисьорите ще останат непокътнати и няма да пострадат тръби и контакти.

Важно! Не транспортирайте пералнята на капака, т.е. с главата надолу. Колата може да оцелее при транспортирането с краката си до върха, само ако двигателят и цялата влага са отстранени от него.

транспортира пералняСъщо така ще бъде хубаво, ако поставите „шайбата“ на страната му по време на транспортиране. В този случай, според някои експерти, дори не е необходимо да фиксирате резервоара на машината. Но ние от своя страна препоръчваме дори при тази опция за транспортиране или завинтете транспортните болтове или фиксирайте резервоара с гума от пяна.

Когато поставяте машината отстрани, помнете праховата кювета. Факт е, че водата, натрупана в кюветата при завъртане на машината отстрани, се стича до контактите на контролния панел и това може да доведе до повреда на електрониката. Ето защо, когато транспортирате машината отстрани, извадете праховата кювета и я поставете отделно. Или го избършете на сухо с кърпа вътре.

Ако вашата пералня е от всякакъв вид и модел, с изключение на Zanussi, тогава тя може безопасно да се транспортира легнала на задната стена. В пералните машини Zanussi, в непосредствена близост до везните, има входящ клапан. Ако поставите машината на задната стена, тогава противотежестта се опира на пълнещия клапан и го счупва.

Важно! Не транспортирайте пералнята на предната стена. Ако поставите пералнята на предната стена, монтажните елементи на люка ще се счупят и маншетът ще се счупи.

Какво ще се случи, ако нарушите правилата за подготовка и транспортиране?

Нарушаването на правилата за приготвяне и транспортиране на пералня може да доведе до най-неблагоприятните последици. Само едно неуспешно пътуване на пералнята може да го изпрати направо на сметището - не се шегувайте! Ето някои често срещани проблеми, които може да имате.

 • Целостта на захранващия кабел е нарушена.
 • Пластмасовите части на тялото на пералната машина се счупват.
 • Маншетът се счупва и опорите на люка се счупват.
 • Амортисьорите на резервоара отказват.
 • Маркучите и тръбите са скъсани.
 • Окабеляване и затваря окабеляването и контактите.
 • Превключването на контролния панел се прекъсва.
 • Изпускателната помпа се счупва.
 • Избухва необезпечена прахообразна кювета.

За да обобщим, отбелязваме как дори опитен товарач не винаги знае как правилно да транспортира пералня. Преди транспортиране, пералнята трябва да бъде подготвена и след това правилно поставена в превозното средство. В противен случай има вероятност след занаятчийски превоз този елемент от домакински уреди да не работи.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини