Всичко за пералните машини

Как да настроите вратите на съдомиялна машина

Регулиране на вратата на PMMПовечето модерни съдомиялни машини имат подобно гладки механизми на вратите. Тези механизми са доста прости, но имат лек недостатък, който се проявява върху вградената технология. Вратата, която първо се отвори и затвори нормално, изведнъж става твърде слаба и не остава в полуотворено положение. Или обратното, вратата вече не се заключва в отворено положение, което създава още повече проблеми. Ако това се случи, трябва да настроите вратата на съдомиялната машина и как да я направите, ще опишем в статията.

Подготвителна фаза

Преди да започнем да регулираме вратата на съдомиялната машина, трябва да се подготвите правилно. Това е много важно, за да може последващата работа да върви бързо и без досадни колебания.

 1. Трябва да изключите съдомиялната машина и да я извадите от нишата, в която е вградена.
 2. Подгответе инструменти и материали

Не са необходими специални инструменти и материали, като правило всички необходими неща са в килера на всеки добър стопанин.

 1. Прочетете инструкциите за процедурата.

Вече четете инструкциите, което означава, че ще приемем, че третият етап от подготовката поема своя курс. Първо изключете съдомиялната от мрежата, сгънете захранващия кабел и го закачете на специален монтаж на гърба на тялото на машината. След това изключете подаването на студена (или гореща) вода към съдомиялната машина и изключете входящия маркуч. И накрая, изключете маркуча за източване, не забравяйте да запушите края със запушалка.

Съдомиялната машина обикновено е фиксирана в ниша със специални тела. Трябва да вземете отвертка Phillips, развийте винтовете, които държат тялото за закрепване и издърпайте съдомиялната машина от нишата. Въпреки че миялната машина не е тежка, все пак трябва да внимавате. Поставете суха, абсорбираща кърпа на пода и поставете машината върху нея. Необходимо е да се осигури безплатен подход към тялото на съдомиялната машина от всички страни. Сега ще подготвим инструментите и материалите. Ще ни трябва:

 • Филипска отвертка
 • шестоъгълник;
 • клещи;
 • метален кабел 1,5 мм.

Последният артикул може да не е необходим, така че не бързайте да го купувате, докато не сте сигурни, че наистина е необходим. Както се казва, ще се покаже аутопсия!

напредък на работатарегулиране на вратата

И така, старт е направен.Вградена миялна машина Bosch или което и да е друго е изключено, извадено от ниша и подготвено за ремонт. Ще започнем. На първо място, развиваме страничните стени и горния капак на съдомиялната машина, за да получим достъп до механизма за гладко отваряне. Не се плашете предварително, няма да се налага да разглобявате съдомиялната машина допълнително. Правим следното:

 • развиваме винтовете, държащи дясната стена, отстраняваме я и отстраняваме отстрани;
 • развийте винтовете, които държат лявата стена, просто я извадете и отстранете;
 • накрая, развийте винтовете, които държат горния капак и също го отстранете.

Отпред, под горния капак, виждаме два винта, от които кабелите са опънати отдясно и отляво. Тези кабели работят от двете страни на корпуса и са свързани с пружините. Това е механизмът за отваряне на вратата, който ще регулираме. За да не се отваря вратата толкова плътно или, напротив, да се държи в средно положение, е необходимо да регулирате пружините на вратата. Как да го направя?

Взимаме шестоъгълника и започваме да затягаме винтовете, от основата на които има опъващи пружинни кабели. Ако вратата се отвори плътно, напрежението на пружините трябва да се разхлаби; ако вратата не се държи добре, напрежението трябва да се увеличи. Нищо сложно. По-лошото е, че ако един от кабелите е износен и спукан, тогава натоварването на втория кабел и пружината се удвоява и той просто не може да се справи със задачата си.В такава ситуация е безполезно да правите корекции, преди да смените счупен кабел. Какво трябва да направя?

 1. Доколкото е възможно, отслабете винта, който държи счупения кабел.
 2. Взимаме клещите и изваждаме кабела от винта, след което го изключваме от пружината.
 3. Изваждаме нов, оригинален кабел от опаковката и го поставяме на пружината.
 4. Взимаме края на кабела с клещи, внимателно го издърпваме и го поставяме на винта.
 5. Регулираме напрежението на кабела според описаните по-горе инструкции и събираме съдомиялната машина.

Обобщавайки, отбелязваме, че регулирането на вратата на съдомиялната машина е проста операция, за която капитанът ще вземе прилични пари. Не е ли по-добре да направите всичко със собствените си ръце и да харчите парите, предназначени за господаря, за букет за любимата си жена. Въпреки че, разбира се, вие решавате, късмет!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини