Всичко за пералните машини

Как се отваря съдомиялната машина Bosch

PMM не се отваряПредставете си, че съдомиялната машина на Bosch, като редовно мие чиниите, отказва да ни го даде в буквалния смисъл на думата. Вратата в края на миенето беше заключена плътно и не иска да се отвори за нищо. Какво да направите в такава неприятна ситуация, как да отворите съдомиялната машина на Bosch, за да си върнете любимата чаша и чиния? Нека се опитаме да разберем този, изобщо не смешен въпрос, и да направим нещо.

Как да отключите камерата за миене?

При някои модели съдомиялни машини Bosch вратата няма заключване и може да бъде отворена по всяко време, но няма много такова оборудване. По принцип присъствието на ключалката на съдомиялната машина и понякога може да създаде сериозни проблеми. Какво да направите, ако вратата не иска да се отвори? В мрежата се препоръчва да се търси причината за неизправността, поради която вратата е заключена, огледайте ключалката и извършете други действия. Но как да направите това, ако половината от частите нямат достъп, защото вратата е затворена?

Най-добре е да не правите нищо в първите часове. Понякога вратата на съдомиялната машина не се отваря поради факта, че захранването е било изключено или е имало други проблеми с мощността на машината. Но дори и да не се случи нищо подобно, след няколко часа бравата ще бъде премахната от само себе си. В най-лошия случай заключването трябва да се освободи автоматично след 10 часа.

Докато чакате, не е необходимо да избирате вратата с отвертка и да се опитвате да дърпате дръжката много силно. По този начин можете да нанесете нежелани допълнителни щети на вашия „домашен асистент“.

В новите съдомиялни машини Bosch понякога вратата не се отваря поради уплътняващата дъвка. Новото U-образно уплътнение прилепва към вратата и не позволява да се отвори. Ако дръпнете дръжката твърде силно, вратата ще се отвори, но можете да откъснете уплътнението, така че трябва да дърпате постепенно увеличавайки усилията.

Защо възниква неизправност?

Не само уплътнителят, покрит с лепило и изключен електричество, може да предизвика необратимо блокиране на вратата. В някои случаи този проблем се провокира от сериозни неизправности.

Устройство за врати

  1. Повреда на контакта или захранващия кабел. Стиснат и счупен захранващ кабел и затворен контакт водят до обеззаразяване на съдомиялната машина. В резултат бравата на вратата няма да се освободи за известно време.
  2. Повреда на заключващото устройство. Ако самото устройство за заключване на вратата се е повредило, след завършване на програмата за пране вратата няма да се отвори.
  3. Изпускателният маркуч е прищипан или е възникнало блокиране в системата. Ако водата не може да бъде отстранена от съдомиялната машина, контролният модул предприема защитни мерки, за да предотврати изтичане на мръсна вода от пералната камера. Вратата се заключва, докато не се отстрани водата.
  4. Повреда на таблото за управление. Ако по някаква причина няма сигнал от контролното табло за отключване на вратата, тогава тя ще остане затворена в продължение на много часове.

Ако има подозрения, че контролното табло се е провалило, трябва да се обадите на специалист. Таблото за управление е скъпа част и с неговите занаятчийски ремонти могат да бъдат направени грешки, които ще доведат до неговата необратима повреда. По-добре е да преплатите малко за услугите на специалист, отколкото след това да заложите половината от цената на нова съдомиялна машина за ремонт.

Как да поправим повреда?

PMM Bosch дъскаСлед като установихте, че вратата на съдомиялната машина на Bosch е заключена и не иска да се отваря, проверете наличието на напрежение в електрическата мрежа. За да направите това, можете да използвате индикатор за отвертка или просто да включите работещо устройство. След това проверете мрежовия проводник. На счупена тел (ако е била прекъсната в резултат на смачкване) следи от изгаряне и сажди дори са визуално ясно видими. Ако визуалната проверка на резултатите не даде, можете да вземете мултицет и да проверите проводника за повреда.Може би той просто се счупи под слой изолация.

На следващия етап миялната машина трябва да бъде изключена от водоснабдяването и източването, да се извади някъде по средата на стаята и да се поставят парцали под тялото. Когато извадите машината, слушайте как пръска вода вътре. Ако машината не е източила вода, тогава най-вероятно има сериозно запушване вътре, което трябва да се елиминира.

Изчакваме, докато машината отключи вратата. Внимателно отворете вратата и веднага извадете филтъра за боклук. След това развийте щепсела на йонообменника и след това леко наклонете тялото на съдомиялната към вас или надясно, така че излишната вода да потече към пода. Ако имате проблеми, прочетете статията Как да източите съдомиялни машини Bosch, След почистване на филтъра, машината трябва да започне да работи правилно отново.

Имайте предвид, че водата може да изтече много, така че ако имате ламиниран паркет на пода, по-добре е да плъзнете машината на по-непретенциозна повърхност.

Ако устройството за заключване на вратата е счупено, поправянето му обикновено е безполезно. Ще трябва да се промени. Оригиналната резервна част може да бъде поръчана в един от многото магазини, разпръснати по просторите на мрежата, или да бъде закупена в най-близкия магазин на Bosch за хардуер. Устройството е разположено директно под горния капак на пералната камера, премахвайки този капак, получавате пълен достъп до него. Изключваме старото устройство и поставяме на негово място ново, след което поставяме капака на мястото му. Нищо сложно.

Някои потребители питат: възможно ли е да отворите съдомиялната машина по време на работа? Отговорът на този въпрос ще помогне на инструкциите за съдомиялна машина на Bosch. При някои модели вратата може да се отвори точно по време на програмата, така че потребителят да може да постави забравена чаша или купа в кошницата. Ако инструкцията позволява отваряне на вратата по време на работа, това може да се направи, но ако инструкцията съдържа забрана за такива действия, тогава е по-добре да се подчинявате.

И така, разбрахме, че устройството за заключване на вратата на съдомиялна машина Bosch е направено доста сложно. Той може да блокира вратата за дълго време и по този начин да създаде проблеми за потребителя, но в крайна сметка тя ще се изключи и вратата ще се отвори, просто трябва да изчакате. В бъдеще трябва да се вземат мерки, за да се намери причината за дългото блокиране и, ако е възможно, да се отстрани.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини