Всичко за пералните машини

Как да отворите пералнята докато миете

как да отворите машината по време на миенеРежимите на пране в автоматичните перални са програмирани алгоритми за действие, които машината трябва да изпълни за определен период от време. Но така се случва, че процесът на измиване трябва да бъде прекъснат или спрян, за да се отвори люкът на барабана. Как да го направите правилно, малцина знаят. Освен това при различни модели перални машини спирането може да стане по различни начини.

Възможно ли е да отворите вратата на машината по време на миене?

След стартиране на измиването могат да възникнат извънредни ситуации, които изискват аварийно отваряне на вратата на пералната машина. Така например, лоша проверка на джобовете на нещата за наличието на големи и малки предмети може да доведе до появата на телефон, банкова карта и др. В такава ситуация трябва незабавно да спрете колата и да премахнете такива неща. В крайна сметка, заседнал телефон може да повреди вратата на барабана.как да отворите машината по време на миене

Но какво да направите, възможно ли е напълно да спрете пералнята и ще бъде ли възможно да отворите вратата? Има няколко начина да спрете колата. Най-лесното е да изключите машината от мрежата. Въпреки това, такова рязко изключване може да доведе до повреда на електронната платка или контролния блок.

Вторият метод е подходящ за онези машини, за които бутонът "Старт" има двойна функция старт / пауза. С натискане на този бутон процесът на миене спира, но вратата не може да се отвори. За да отворите вратата, все още трябва да изключите машината.

Друг начин е, че ако на пишещата машина няма бутон „Пауза“, тогава можете да завъртите копчето за избор на режим в първоначалното си положение и тогава пишещата машина ще спре. За да отворите вратата след това, трябва да изберете режим "Изтичане" или "Завъртане", така че отпадните води да напуснат машината. Може да използва аварийно изпускане на вода.

Специалистите съветват, ако има бутон "Пауза", първо спрете машината и след това я изключете от мрежата.

Невъзможно е да се отвори вратата на машината след началото на измиването; за това е осигурено заключване на вратата на вратата. В края на краищата водата, натрупана в барабана, при отваряне може да се излее. Но всичко това важи за машини с предно зареждане пране. Пералните машини с най-голямо зареждане са различни. След началото на прането, в повечето модели е възможно да отворите капака и да добавите бельо към барабана или да получите това, което попаднахте случайно. В същото време водата не изтича.

Ако вратата не се отвори след прекъсване на захранването, източване на водата от барабана и дори след измиването, тогава най-вероятно бравата е счупена. Можете да прочетете повече за това в статията на защо люкът на пералнята не се отваря.

Начини за отваряне на люка в различни автомобили

При различни модели перални машини аварийното отваряне на вратата по време на миене се извършва по различни начини. Помислете за най-често срещаните опции.отключване на вратата на пералнята

 • Перални машини на Samsung. В тези машини всичко зависи от сензора, който определя остатъчното ниво на водата в резервоара. Затова производителят препоръчва при спиране по време на миене да отворите вратата, да източите водата през филтър за източване или авариен източник.
 • ATLANT перални машини. Тези модели имат специално отваряне на аварийни врати. За да направите това, производителите извадиха кабел за отваряне на ключалката, той е разположен на същото място като източващия филтър.
 • Перални машини Electrolux и AEG. Тези машини имат бутон „Пауза“, при щракване машината спира. Освен това, ако температурата на водата в резервоара е под 500С, водата е под нивото (при челни модели) и барабанът не се върти, бравата ще се отключи автоматично.
 • Перални LG и Beko. В тези машини, за да спрете и отворите люка на барабана, трябва да настроите машината в режим на пауза. След това изключете захранването и изчакайте 1 до 3 минути.Тогава ще се чуе щракване, известяващо, че люкът е отключен.
 • Перални машини Bosch с презареждане на балия. Това са челни автомобили, в които бутонът „Старт“ включва и функцията за презареждане на бельо. Ако след включване на режима има нужда да спрете процеса и да отворите вратата на люка, трябва да натиснете този бутон. И ако на дисплея се появи съобщението „ДА“, можете да отворите вратата. Когато съобщението "Не" не може да отвори люка.

По този начин принудително отворете вратата на барабана по време на миене само в особено спешни случаи, Наистина в повечето машини ще е необходимо да изключите оборудването от мрежата и това може да повлияе на работата на електронната платка. Затова преди да извадите щепсела от контакта, помислете какво е по-лошо - монета, увиснала вътре във барабана или поправяне на дъската ...

   

3 коментара на читателя

 1. Граватар Елена Елена:

  Благодаря ти много! Детето сложи чаша в барабана преди миене, но ние не забелязахме. Успяхме да го извадим, преди да се разбие ...

 2. Граватар Григорий Грегъри:

  Добре направено, но къде да сложа водата и нещата как да изстискам зимния пух? Трябваше да го включа отново и да чакам, докато се затегне, машината на LG.

 3. Граватар Паха Paha:

  Изключете кабела от мрежата и той ще се отвори.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини