Всичко за пералните машини

Как да изключите звука на съдомиялна машина

заглушен звук в PMMМного собственици на съдомиялни машини, които вече са успели да дадат оценка на своите „домашни помощници“, се оплакват, че уредите им излъчват неприятен звуков сигнал. Някой се съгласява да толерира това. Е, някои потребители (които мият чинии през нощта) мечтаят да се отърват от досадните мелодии, но не знаят как да го направят. В тази статия ще обсъдим как да деактивирате звуковия сигнал на различни марки съдомиялни машини. Останете с нас.

Пътуване с Bosch

Най-често задаваният въпрос е заглушаване на собствениците на съдомиялни машини Bosch. Причината е проста, машините на Bosch са много разпространени, въпреки че собствениците на оборудване от други марки са не по-малко заинтересовани от този въпрос, но за тях по-късно. На много модели съдомиялни машини Bosch звукът може да бъде намален или да го изключите напълно и това става по следния начин.

 1. Първо трябва да задържите втория клавиш на контролния панел вдясно.
 2. Без да пускате този бутон, включете съдомиялната машина.
 3. Натиснатият бутон трябва да мига, изчакайте този момент.
 4. На таблото трябва да светнат числа 1, 2 или 3. Единият показва силен сигнал, два показва безшумен сигнал, а три (или нула) означават заглушаване.

Желаната стойност се задава чрез натискане на бутона отново, който лекувахме от самото начало.

Това е цялата наука. Начинът, по който можете да премахвате звука на различни машини, може да варира. Преди да направите нещо, погледнете инструкциите. Това ще бъде най-правилното. Ако отпечатаната инструкция не е запазена, намерете нейното електронно копие в мрежата.

Изключване на техниката Electrolux

Не само Bosch прави съдомиялни, където можете да изключите звука. На много модели „домашни помощници“ Electrolux звукът също е деактивиран, но се прави по съвсем различен начин. Първо трябва да включите съдомиялната машина Electrolux. Сега трябва да активирате режима на настройките. Как да го направя?PMM панел

 1. Обърнете внимание на дисплея. Ако P1 кодът е показан там, тогава машината вече е в режим на настройки, ако не, тя трябва да бъде включена.
 2. Натиснете бутона „Reset“ и задръжте, докато на дисплея се появи P1.
 3. Ако P1 не се появи, изключете машината, след това я включете отново и задръжте бутона „Reset“.

След като активирате режима за настройки на пишещата машина Electrolux, можете да продължите да изключвате мелодията. Едновременно натиснете и задръжте два бутона на контролния панел: единият е обозначен със звезда, а вторият от къща с буквата P вътре. Трябва да изчакате, докато три индикатора започнат да мигат наведнъж: два над натиснатите бутони и един над бутона с циферблата. Освободете задържаните бутони и натиснете бутона, обозначен със звезда. Гледаме екрана. Ако там се появи числото 16, звукът е включен, ако 06 е изключен.

За да преминете към число 16 или 06, натиснете бутона, обозначен със звезда. За да потвърдите настройката, изключете съдомиялната машина. След повторното включване окончателната мелодия, която обикновено се играе в края на измиването, ще изчезне.

Прекъсваме връзката с друго оборудване

В някои други съдомиялни машини звукът също може да бъде деактивиран. Не винаги е възможно да го премахнете напълно, но дори и да го направите по-тих, това вече е добре. Например насъдомиялна машина Hansa ZIM 415H звукът не е напълно премахнат, но може да се направи много по-тих. Това се прави, както следва:

 • включете съдомиялната машина;
 • натиснете едновременно 1 и 2 бутона, които са разположени вляво от бутона за включване / изключване;
 • чакаме машината рязко да почисти и всички индикатори да мигат;
 • веднага щом това се случи, трябва да изключите машината;
 • след рестартиране машината ще звучи много по-тихо.

Звукът може да бъде изключен и на няколко модела AEG, Kuppersberg, Kandy и т.н. За да сте сигурни, че вашият "домашен помощник" също може да се отърве от звуци, погледнете инструкциите.

Така че, ако искате да знаете как да изключите звука на съдомиялната машина, на първо място погледнете инструкциите за техниката. Ако няма инструкция или не можете да я разберете, прочетете нашата статия, в нея сме дали конкретни примери. Успех!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини