Всичко за пералните машини

Как да почистите месомелачка след миене в съдомиялна машина

почерняла месомелачкаИма правила, за да ги спазвате. Въпреки това много от нас нарушават тези правила повече от веднъж, надявайки се на руското „може би“. Но с месомелачката, както го разбираме, това не се получи и след измиването стана черно, така че сега търсите съвети как да го измиете от тази неприятна плака. Ще се опитаме да ви помогнем в това, като ви предложим възможни варианти за почистване и ще разсеем всички съмнения дали е възможно да се измие месомелачката в PMM?

Защо месомелачката е потъмняла?

Първо трябва да разберете защо месомелачката е потъмняла. Причината ще ви позволи да разберете дали може да се измие. Без знания в областта на химията няма как да го разбера. Работата е там, че металът, от който е направено устройството, реагира с почистващ препарат, разтворен в гореща вода. Повечето месомелачки са изработени от алуминиева сплав, която взаимодейства добре с много вещества, дори и с вода.

Вътре в съдомиялната машина се създават условия, които ускоряват процесите на взаимодействие. На повърхността на алуминиевото устройство за неговата годност за употреба се създава специален оксиден филм, който предотвратява срутването на метала. Но самият този филм лесно се унищожава от действието на силни алкали, което се случва в съдомиялната машина. При продължителен контакт с гореща вода металът започва да потъмнява.

За ваша информация! Някои стари мелнички за месо са направени от чугун, а когато се мият с PMM, може да не потъмняват. Но не бива да ги подлагате на такова измиване, тъй като чугунът с времето ще започне да ръждясва.

Най-важното е, че е страшно не месомелачката да е окислена и покрита с тъмно покритие, а че металът е частично разрушен. Може да навлезе в човешкото тяло. Учените отдавна говорят за отрицателното му въздействие върху вътрешните органи. Затова още веднъж обръщаме вашето внимание, не нарушавайте правилата за работа с оборудването, не мийте алуминиеви съдове в съдомиялната машина, а пълният списък на такива съдове може да намерите в статията Какви ястия не могат да се мият в PMM?

Методи за измиване

нападение на месоНевъзможно е да се каже еднозначно дали е възможно да се мие месомелачка след съдомиялна машина. Първо, всичко ще зависи от степента на потъмняване и окисляване на метала, и второ, важно е от каква сплав е направено устройството. Дори алуминият може да бъде различен. Ето защо, не се отчайвайте веднага, доверявайки се на думите по форумите, че черният филм е натриев тетрахидроксоалуминат, който не може да се разтвори у дома. Може да е невъзможно да се разтвори, но кой забранява физическото почистване?

Няма да озадачаваме сложни химически имена и да провеждаме опасни експерименти, но ще опитаме наличните средства, които са проверени от опит. Ще помогне на някого, някой - не, основното нещо няма да се влоши. Ние изброяваме тези инструменти:

 • Сода за хляб. Трябва да го излеете върху мократа повърхност на месомелачката и да го разтриете с метална четка. След няколко такива почиствания, покритието ще слезе и ще спре да се размазва, но няма да има блясък на метала. Само не сварете месомелачката в разтвор на сода, влошете го.
 • Сапун. Натрийте потъмнелите части за дълго време, като използвате сапун.
 • GOI паста за довършително полиране. Необходимо е да нанесете паста върху филцовата тъкан и да избършете потъмняването с усилие.
 • Dialux полираща паста.
 • HORS конвертор за ръжда. Този инструмент е предназначен за автомобили, така че си струва да направите процедурата за почистване на месомелачката само в краен случай, когато опитате всичко.
  HORS конвертор за ръжда

Важно! Подръчни средства като оцетна и лимонена киселина не трябва да се използват при почистване на месомелачка след миене в съдомиялна машина, те са слаби и е малко вероятно да помогнат.

Няколко съвета от стюардесите

След като измият месомелачката в съдомиялната машина, домакините веднага започват да търсят начини за почистване на повреденото устройство, споделяйки своя опит. Прочетохме един отзив, ето няколко ценни съвета, които бихме могли да намерим:почистващ метал

 • Четка с паста за зъби. Вярно, че мъжът изми разваленото месомелачка по този начин, очевидно прилагайки добра физическа сила.
 • Използвайте инструмента "Сияен блясък на металите" от италианската компания CENTRALIN. Отново съпругът трябваше да избърше тигана с помощта на абразивни четки. Той управлява всички резервни части за около 20 минути.
 • Опитайте JIF с телена четка. Както уверяват майката и синът, те успяха да върнат блясъка на месомелачката, но имаше малки драскотини.

  ! Когато миете месомелачката, носете ръкавици, за да предпазите кожата си от сиви отлагания и вредното въздействие на всички използвани вещества.

 • Накиснете се в спрайт или кока-кола. Колко помага, не се знае, тъй като жената не сподели резултата.
 • Измийте със стомана Sanitol Gloss и след това полирайте с Biolan, например. Методът е ефективен и достъпен.
 • Накиснете се в гореща вода с катранен сапун. Както пише жената, всичко си тръгва, дори не е нужно да го търкате.

Това е всичко, което успяхме да намерим. Разбира се, има и химически методи, но те не са безопасни, така че няма да ги описваме. По-добре е да запомните и да кажете на всички, че не можете да миете месомелачката в PMM, независимо колко искате. Успех

   

12 коментара на читателя

 1. Граватар Савелиева Савелиев:

  Тя глупаво използва цялата химия, която се съветва тук. За катран катран не повярва, твърде просто. Когато нищо не помогна, реших да опитам сапуна. Току-що насапих гъбата и я измих, подобно на съдовете, с почти никакви усилия. Е, не повярвах) И се случи чудо, нападението го нямаше. Като цяло, моите довършителни кваниеви таблетки. По това време реших да спестя. Няма повече експерименти!

 2. Gravatar Dean декан:

  Този квантов завършек, който използвах. Резултатът, като всички останали, е сиво покритие.

 3. Граватар Владимир Владимир:

  Успях да го почистя с пясъчник!

 4. Граватар Жек zhek:

  Успях да измия антируста (черна бутилка) за 2 минути с помощта на дезинтеризатор. През цялото време крановете с този инструмент са мои. Слага се, разтрива се с обикновена гъба и се отмива.

 5. Граватар Алекс Алекс:

  Въпросът не е в използваните таблетки (или по-скоро не само в тях!), А в коя програма са измили. Ако с температура над 50 градуса, тогава не забравяйте да получите тази плака.

 6. Граватар Дария Дария:

  Само сода, гъба и четка за зъби за трудно достъпни места помогнаха! Таблетките бяха Finish Quantum, температурата е повече от 50, резултатът е сиво покритие. Благодаря за информацията!

 7. Граватар Яна Яна:

  Напълнен с оцет, всичко замина без никаква болка. Успех на всички!

 8. Граватар Олга Олга:

  Поздрави на всички! Навлажнете части от гъба и месомелачка и ги разтрийте със суха горчица на прах. Резултатът доволен
  Без никакви усилия!

 9. Граватар Денис Denis:

  Почистете содата с гъба, след това намачкайте пастата Goy. Като нов.

 10. Граватар Ирина Irene:

  Дъщерята дълго време не използва месомелачката и когато я извади, видя тъмни петна по винта и тръбата на месомелачката Zelmer. Накиснат в оцет - на мястото на петна, образувани депресии.
  От какво се прави месомелачка?
  И аз измих моя Зелмер в съдомиялната машина - стана тъмно. Това, което миех, не помня, беше много отдавна. Вече не правя такива експерименти)

  • Граватар Дмитрий Дмитрий:

   Най-важното е, че е страшно не месомелачката да е окислена и покрита с тъмно покритие, а че металът е частично разрушен. Може да навлезе в човешкото тяло.

 11. Граватар Антон Антон:

  Веднъж го грабнах от жена ми, когато сложих подвижните части в съдомиялната машина. Тогава имаше фирма за месомелачка „REDMOND“. Той отвори пишещата машина и бледнее от черните елементи на „кухненския помощник“.
  Пробвах сам: Пемолукс, SARMA, оцет (ябълков и обикновен), сапун и дори Шуманнит (така се нарича) ... Мислех, че е така, приключих. Помогна много (макар и не перфектно, но все пак) определено лекарство или по-скоро гел, наречен "Haus Frau". Достатъчно не е скъп инструмент и работи.
  Как:
  Нанесох гела върху чиста, леко влажна гъба, обработих „засегнатите“ части с кръгови движения без много усилия и изчаках приблизително 15-20 минути. След това се измива с вода леко топла. Това е всичко. Но за новата година той представи нова и това копие отиде в страната.

  Браво на всички! Успех

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини