Всичко за пералните машини

Как да почистите съдомиялна с оцет и сода

сода и оцетМного хора имат идеята да почистват съдомиялната машина с оцет и сода, защото това е евтина домашна химия, която винаги е под ръка. Освен това оцетът и содата са ни добре познати, това не е някакъв новомоден марков състав, който може да причини алергии в домакинствата. Независимо от това, трябва да разберете, че оцетът не е толкова безопасен за детайлите на съдомиялната машина, колкото може да изглежда на пръв поглед. Прочетете нашата публикация докрай и ще разберете какво имаме предвид.

Каква е опасността от използването на оцет?

Натриевият бикарбонат или обикновената сода е напълно безопасна химия, но не е подходящ за почистване на съдомиялната машина отвътре, във всеки случай не е подходящ сам. За тези цели е много по-подходяща оцетната есенция, която не оставя никакви шансове за замърсяване. Но тя лесно може да съсипе съдомиялната машина.

Оцетната същност може да повлияе негативно на някои части на съдомиялната машина, например нагревателен елемент. След многократно излагане на оцетна киселина върху покритието на нагревателния елемент, последният не успя.

Майсторите с голям опит намериха пряка връзка между повреди на съдомиялни машини и системната употреба на оцетна есенция в тях и това не е шега. От наша гледна точка, дори ако решите да използвате оцет за почистване на съдомиялната машина, тогава го правете изключително рядко, не повече от 1 път в годината. Освен това трябва да се намали концентрацията на оцет, тъй като използването на 70% разтвор е изключително опасно.

Дълбоко почистване на оцет

Цялостното вътрешно почистване на съдомиялната машина с оцет се състои от три стъпки. Засега няма да описваме първия етап, тъй като същността му се крие в ръчното почистване на машината. Ще се върнем при него по-късно. Вторият етап включва използването на разредена оцетна есенция. Третият етап: да се отървете от миризмата на оцет. Нека започнем с описание на втория и третия етап.почистване на сода PMM

  1. Изваждаме кошниците и тавата за прибори от съдомиялната машина.
  2. Взимаме плитка чаша или керамична купа и наливаме в нея 8 супени лъжици оцетна есенция и 8 супени лъжици вода.
  3. Слагаме купата на дъното на съдомиялната машина, така че долната пръскачка да не я докосва.
  4. Включваме най-дългата програма за пране при висока температура.
  5. Изчакваме, докато програмата приключи. Междувременно пригответе пакетче сода, така че да е под ръка.
  6. Щом програмата приключи, бързо отворете вратата на машината и щедро напълнете дъното на пералнята със сода. Опитайте се да направите това бързо, така че миризмата на оцет да няма време да запълни кухнята.
  7. Бързо затворете вратата на съдомиялната машина и стартирайте кратка програма за миене.

Когато кратката програма приключи, содата почти напълно ще унищожи миризмата на оцет. Само слаба миризма може да се примири, особено ако кухнята е добре вентилирана.

Почистване на сода пастаПММ почистване

Връщайки се към първия етап на почистване на съдомиялната машина, трябва да използваме останалата сода в опаковката. Ръчното почистване на съдомиялната машина у дома е леко. Първо измиваме филтъра за боклук и окото в гореща вода. Тези части са лесни за намиране в долната част на пералната камера.миялна машина asco или всяка друга.

Сега вземаме малка купа чиста и топла вода, гъба и пакетче сода. Изсипете сода върху мокра гъба. Содата се импрегнира с вода и се получава каша от сода. С тази каша започваме да почистваме вътрешните повърхности на камерата за миене на съдомиялната машина и всички детайли, до които може да се стигне. Обърнете специално внимание на спринклерите. Малките им дупки могат да бъдат почистени с клечка за зъби. Използвайки каша със сода, можете да почистите съдомиялната машина отвън, но внимавайте да не използвате четки, за да не надраскате калъфа.

Така че можете да почистите напълно съдомиялната машина със сода и оцет на три етапа. Първо почистване на ръцете с гъба и сода, след това химическо чистене на вътрешностите с оцет и отстраняване на миризмата със сода. Провеждайте процедурата с изключително внимание, но по-скоро използвайте по-нежна химия вместо оцет. Успех!

<

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини