Всичко за пералните машини

Как да миете тенджера в съдомиялната машина

миене на тиган в PMMИзглежда, че е трудно да поставите тигана в съдомиялната машина и да стартирате програмата за миене? Но всъщност дори тази проста операция трябва да се извърши разумно. Първо, трябва правилно да съпоставите размера на тигана с размера на кошницата за съдове в PMM, след това трябва да разберете кои тигани могат да се мият в съдомиялната машина и кои не могат. И накрая, трябва да измислите как правилно да инсталирате тигана в кошницата, така че да се мие перфектно. Всъщност всичко това ще бъде разгледано в нашата статия.

Основното нещо е да се побере

Много потребители на съдомиялни твърдят, че ако тиганът бъде поставен в съдомиялната машина поне настрани, той може да се мие. Но това, разбира се, не е така. Тиганът задължително трябва да влезе в горната или долната кошница и дори не трябва да докосва горната пръскачка с ръба си. Неправилното поставяне на тигана вътре в съдомиялната машина може да доведе до:

  • разбивка на спринклера;
  • препълване и задействане на системата за самодиагностика;
  • лошо качество на измиване

Доброто качество на мивката може да гарантира правилното инсталиране на тигана.

Как да инсталирате?

Сега нека да разберем как да поставите саксии в съдомиялната машина. Вече решихме, че не можете да зареждате саксии настрани в кошници. Факт е, че разпръсквачите „удрят“ горната и долната част. Ако тиганът стои настрани, вода, смесена с почистващ препарат, няма да докосне замърсените повърхности и тиганът ще остане мръсен.

Не можете също да поставите тигана с главата надолу, тъй като по време на измиването той бързо ще се напълни с вода и машината ще замръзне, без да изпълнява програмата докрай. Можете да поставите всеки тиган, дори голям, поне малък, само с главата надолу. В този случай мощна струя от горната пръскачка ще измие тигана отвън, а още по-мощната струя от долната пръскачка ще измие тигана отвътре.

Ако саксиите са малки, те могат да бъдат поставени с главата надолу в кошница, близо една до друга. Не поставяйте никакви ястия, дори малки, на дъното на тигана. В резултат на това тиганът и елементът, който поставите върху него, няма да бъдат измити. И така, започваме да мием.

  1. Включете миялната машина и отворете вратата на пералната камера.
  2. Почистваме тигана от остатъците от храна и го поставяме в долната кошница с главата надолу. Ако тиганът е голям, можете да извадите горната кошница, за да направите повече място.

Трябва да сте сигурни, че тиганът се състои от материал, който може да се пере в съдомиялна машина.

  1. Изберете програма за пране. Интензивна програма за измиване е най-подходяща; други програми може да не могат да се справят със задачата си. Ако ф хидромасажна миялна машина или друга функция е „Предварително накисване“, активирайте я. В този случай ще ви бъде полезно.местоположението на тигана в PMM
  2. Подреждаме други ястия, така че да не пречат на измиването на тигана.
  3. Добавете почистващ препарат и препарат за изплакване, затворете вратата на PMM и стартирайте програмата.
  4. Получаваме чисти съдове.

Какви саксии не трябва да се слагат в съдомиялната машина

Още веднъж ви припомняме, че не всички съдове могат да се мият в съдомиялна машина. Ако за първи път миете съдовете си в съдомиялна машина, уверете се, че са направени от материал, който не ръждясва и не реагира с почистващ препарат. Например, не можете да миете алуминиеви съдове в PMM. Тъмните петна след измиване ще останат на алуминиевия тиган. Тогава да изтриете тези петна ще бъде много трудно или дори невъзможно. Саксията ще трябва да бъде изхвърлена.

Също така, не мийте тигани, които се състоят от ръжда от метал. Това е особено вярно за саксии, които вече имат леки следи от ръжда.Детергентът е много агресивен и ще ускори процеса на разграждане на метали многократно, затова е по-добре да измиете ръждясалите съдове на ръка, а след това по принцип да ги "изпишете на скрап".

И така, говорихме за това как правилно да се мият саксии в PMM. Важно е да запомните няколко прости правила и отсега нататък никога няма да срещнете проблеми от този вид. Успех!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини