Всичко за пералните машини

Как да свържете съдомиялна към гореща вода

свързване на съдомиялната с гореща водаХората на средна възраст и възрастните хора не могат да свикнат с жилищните и комунални сметки. Някои бяха обсебени от този въпрос досега, че непрекъснато търсят какво друго може да спести 2-3 рубли. Според потребители, които дават съвети в социалните мрежи, свързването на съдомиялната машина с топла и студена или само с топла вода ще даде значителни икономии. Това наистина ли е, възможно ли е да свържете машината към захранването с топла вода независимо и заслужава ли си, нека разберем.

Функции за свързване

Свързването на съдомиялната машина с гореща вода не е същото като свързването със студена. Много е важно да запомните редица функции, които определено трябва да се имат предвид при тази връзка.

 • Трябва да вземете входящ маркуч, предназначен за гореща вода.
 • Предварително прочетете инструкциите за съдомиялната машина. Необходимо е да се разбере дали производителят позволява или не позволява връзката на продукта си с подаване на топла вода.
 • Между входящия маркуч и изхода на тръбата за топла вода монтирайте допълнителен филтър за потока, който ще улавя примесите, съдържащи се в горещата вода.

Не забравяйте! Въпреки че доставчикът на услуги твърди, че горещата вода в тръбите е абсолютно чиста, опитът ни доказва обратното. Затова е по-добре да го играете безопасно и да го поставите във филтър и след това да го проверявате поне 1 път годишно.

заключения за свързване на смесител, миялна машина, пералняПреди да свържете съдомиялната машина към гореща вода, е необходимо да сглобите всички аксесоари. Първо вземаме висококачествен входящ маркуч, който може да издържи гореща вода. Между другото, такъв маркуч може да бъде включен в съдомиялна машина, особено ако такава машина е проектирана да бъде свързана към захранване с гореща вода. На второ място, тройник кран, с който можете да организирате връзката и в бъдеще да блокирате водата, когато възникне такава необходимост. Трето, вземете всеки филтър за потока, който пасва на входящия маркуч и може да бъде взет за проблеми.

За такава работа не се изискват специални инструменти, маркучът лесно се завинтва на ръка, но за да се монтира надеждно кран за тий на изхода на водопровода, трябва да вземете лентата за дим и малък регулируем гаечен ключ. Така че нека започнем.

 1. Покриваме горещата вода, за да не преливаме с вряла вода.
 2. Изваждаме щепсела от изхода на водопровода.
 3. В края на изхода на тръбата директно върху нишката, ние навиваме фуска.

Увиваме фумка в малко количество срещу нишката.

 1. Закопчайте нашитекран за свързване на съдомиялна машина и се уверете, че стегнати на връзката.
 2. Закрепваме капачката на единия извод на тройника и навиваме капачката на другия.
 3. Към безплатния изход на тройника закрепваме края на входящия маркуч, като се уверим, че вторият му край достига нормално до тялото на съдомиялната машина.
 4. Закрепваме поточния филтър към втория край на маркуча и след това завиваме цялата конструкция към пълнещия клапан на машината.

свързване на съдомиялната машина чрез чешмата

На финала трябва да отворим водата и да проверим колко плътно се оказаха ставите. Ако всичко е наред, можете да тествате пускането на съдомиялната машина, свързана с гореща вода. Строго погледнато, миялната машина се нуждае от повече студена, а не топла вода, така че оборудването ще продължи по-дълго, но ако наистина искате да свържете „домашния помощник“ към захранването с топла вода, можете да направите това. Само имайте предвид, че в такава връзка има плюсове и минуси.

Предимства и недостатъци на такава връзка

Ако свържете съдомиялната по традиционния начин и използвате само студена вода, тогава машината работи както обикновено. Но ако свържем съдомиялната с гореща вода, може да възникнат някои непредвидени ситуации.Нека започнем с добродетелите на свързването на машината към топлата вода.

 • Процесът на измиване е по-бърз, тъй като не е необходимо да загрявате водата в резервоара.
 • Нагревателният елемент се износва по-бавно, тъй като е по-малко необходимо да го включите. Тази теза е спорна, но въпреки това ще я вземем под внимание.
 • Пестене на енергия. В този случай спестяваме от електричество, но в същото време харчим скъпа топла вода, така че тя да излезе не по-евтина, а по-скоро по-скъпа.

Както можете да видите, предимствата са много, много съмнителни. Не е необходимо да полагате усилия, за да превърнете посочената информация и да превърнете предимствата в недостатъци, въпреки че окончателното решение, разбира се, е ваше. Сега за несъмнените недостатъци на свързването на машината към захранването с топла вода.

 1. Топлата вода разваля мрежата на поточните филтри, така че те често трябва да се сменят. В същото време без филтри също е невъзможно, в противен случай всеки боклук и мръсотия ще попадне в съдомиялната машина.
 2. Много горещата вода разваля дюзите и дренажния маркуч на машината, което намалява живота на съдомиялната машина.
 3. При нормални условия при предварително измиване в съдомиялна машина съдовете се изплакват със студена вода, която започва да се загрява само по време на основното измиване. И си представете дали ще се извърши предварително изплакване в гореща вода. Това ще доведе до факта, че остатъците от елда, тесто и друга храна, която не понася гореща вода, ще се придържат към съдовете и качеството на мивката ще намалее.

Няма да можете да измиете нищо в студена вода, тъй като миялната машина може да загрява водата, но не може да я охлади.

След като прочетат горната информация, мнозина започват да се съмняват дали е необходимо да свържете любимия си „домашен асистент“ към топлата вода. Ако все още сте свикнали да стоите до края си и ви убеждават, че просто няма да работи, прочетете следващия параграф, който може да ви се стори интересен.

За хибридната свързаност

връзка както с топла, така и със студена водаНякои скъпи съдомиялни машини имат така наречената хибридна водна връзка. Те могат да бъдат свързани по три начина: само със студена вода, само с топла вода, със студена и в същото време с топла вода. Нашите специалисти най-много харесват последната опция и това е причината.

Потребител, чиято съдомиялна машина е свързана директно към студена и топла вода, наистина може да спести пари, като избере най-предпочитания режим на миене. Самата машина смесва гореща и студена вода в оптимални пропорции, като незабавно осигурява смес от вода и перилен препарат за съдовете. Тук има само един минус - изобилие от маркучи, които трябва да бъдат внимателно скрити зад кутията. Но ако това успее, можете да се насладите на използването на хибридно свързаната машина в продължение на много години и да не знаете проблемите с мръсните съдове!

Обобщавайки, трябва да се отбележи, че съдомиялните машини могат да бъдат свързани към захранване с топла вода само когато производителят го позволи. Ако свържете машина, която не е предназначена за топла вода, ще съсипете оборудването. Успех

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини