Всичко за пералните машини

Как да си купим пералня на Avito - съвети от професионалистите

Купете пералня на AvitoМотивите за намиране на използвана пералня са различни за всички. Някой няма средства за нови домакински уреди и той търси добра работеща машина с ръце.

Някой прави бизнес и купува автоматични машини за резервни части. И някой просто иска да спести пари или дори да получи такова нещо като подарък. Но в същото време една мисъл проблясва в главата на всички, как да купите пералня на Avito и дори да не станете жертва на измамници?

Как да намерите добра сделка на Avito

Човек, който за пръв път дойде на сайта с конкретна цел, как да купи евтина използвана пералня на Avito, не е чудно да се обърка. Но всичко не е толкова трудно, ако се вгледате внимателно.

Можете да отидете по два начина:

 1. Търсете изгодни оферти с помощта на филтри на сайта.
 2. Регистрирайте се и рекламирайте какво искате да купите, колко пари сте готови да предложите за стоките.

Търсете реклами в Avito, които трябва да започнете, като изберете региона или града, в който живеете. Малко вероятно е използвана пералня от Москва да ви подхожда, ако живеете в Новосибирск или друг град, тъй като машината трябва да бъде доставена, а това е допълнителна цена. За избрания град можете дори да посочите района, в който искате да намерите такава машина. Но това изобщо не е необходимо.

Изберете регион на Avito

След това изберете секцията "Домакински уреди", посочете вида на продукта "За дома."

Как да закупите перални машини на Avito

И вид на стоките "Перални машини."

Как да изберем перални машини на Avito

В резултат на тези действия ще видите само онези реклами, които се отнасят до перални машини.

А тези, които не искат да се занимават с избора на категории за дълго време, могат просто да използват търсенето в сайта, като напишат това, което търсят в полето по-горе:

Търсене Avito

Ако не се интересувате от реклами без снимки, поставете отметка в квадратчето „Само със снимка.“

В допълнение, филтърът ще помогне да се намали търсенето.

 • Първо, можете да показвате само реклами от физически лица или само реклами от фирми, продаващи употребявана техника. Бутоните са отговорни за това. „Всички“, „Частни“, „Компании“.
 • Второ, има филтър, който показва реклами по дата. Това означава, че новите реклами се появяват първо.
 • Трето, ако се интересувате от най-евтините оферти, можете да използвате филтъра "По-евтино". Първо ще се появят реклами, в които пералните машини се предлагат на най-ниска цена.

Avito Filters

За подробен преглед на рекламата, която харесвате, просто трябва да кликнете върху нея.

Ако в резултат на търсенето не е отдалеченост да намерите подходяща оферта, тогава сами дайте съобщение за покупката. Регистрацията в сайта е проста. Достатъчно е да посочите вашето име, телефонен номер, имейл и да излезете с парола. Като цяло можете да получите достъп до сайта чрез добре познати социални мрежи, ако сте регистрирани в някоя от тях.

Как да си купите евтино и да не се натъкнете на измамник

Мнозина мечтаят да закупят заветна машина машина на евтино, тоест на цена, която е най-малко наполовина от средната й пазарна стойност. С други думи, ако цената на нова пералня е средно около 400 куб., Тогава можете да очаквате да я купите за 200 куб и по-евтино. Разбира се, 200 куб можете да платите само за работеща машина в перфектно състояние, ако нещо има дефекти или изобщо не работи, тогава цената рязко спада.

Важно! Приоритет трябва да се считат за реклами, в които продавачът посочва реални номера за контакт, поставя голям брой висококачествени снимки на машината и посочва не твърде ниска или твърде висока цена.

Ако в рекламата за продажба е оставен телефонен номер за контакт, това ви дава възможност да разговаряте лично с продавача и да намалите цената или да разберете допълнителна информация за продукта. Важно е да не се сблъсквате с измамници едновременно.За да направите това, на първо място, трябва да се запознаете с основните правила за безопасност при сключване на транзакции, които са публикувани тук

Освен това трябва да изучите информацията за типичните действия на измамниците. Може би рекламата, която ви интересува, е просто примамка за нищо неподозиращи посетители, такава информация е публикувана тук

Честният продавач в повечето случаи няма да скрие информация за себе си и за продукта. Той няма да откаже предложението за лична среща и прехвърлянето на пари в брой и коли от ръка на ръка. Но това не означава, че не трябва да се доверявате на продавачи, които изискват авансово плащане за стоките по банков път.

Трябва да помислите и за доставката на колата, защото това е тежко и извънгабаритно нещо, което „не можете да сложите в джоба си“. Ако в съобщението се посочва, че машината трябва да бъде взета за своя сметка, тогава трябва да се погрижите за наемането на леки камиони и моторни превозни средства, което ще увеличи разходите за стоки. Крайната цена на стоките също ще бъде повлияна от разстоянието, на което се намира от вас, дори ако продавачът ви предложи най-бързият и евтин метод за доставка.

По отношение на доставката и гаранциите е по-добре да се занимавате не с частно лице, а с фирма.

 1. Организациите най-често предлагат най-евтиния и рационализиран начин за доставка на стоки до клиента.
 2. Организацията гарантира качеството на пералнята, както и нейната безопасност по време на процеса на доставка.
 3. Също така фирмите имат система за връщане на стоки, ако клиентът не е доволен от нея.

Как да проверите употребяван автомобил преди да купите?

В идеалния случай, преди да купите използвана пералня, е по-добре да проверите напълно нейната работа. Тоест, проведете тестово измиване.

Как да проверите използвана пералняНе е необходимо да стартирате редовна или дори продължителна програма. Може да използва „Бързо измиване“ или „Експресно измиване“ако такива функции присъстват на машината. В този случай можете да контролирате цялата работа на машината, да видите колко тя вибрира по време на цикъла на въртене, дали добре пере дрехи и т.н.

И ако няма възможност за провеждане на пробно измиване, обърнете внимание на следното:

 1. Преглед на документи за покупка. Така ще разберете колко време домакинските уреди работят. Идеален, ако все още е в гаранция. Вариантите са приемливи и ако машината е работила 2-3 години. Ако тя работеше повече от 5 години, тогава вероятността от сривове в близко бъдеще се увеличава.
 2. Завъртете барабана няколко пъти. Ако върви лесно и няма силни звуци или щракания, тогава всичко е наред с лагерите и между резервоара и барабана няма чужди предмети.
 3. Проверете корпуса за ръжда.
 4. Обърнете внимание на състоянието на маншета (еластични ленти между вратата и резервоара). Ако има повреда, машината ще изтече.
 5. Проверете дали бутоните са надолу.
 6. Ако имате правилните умения, можете частично да разглобите пералнята, да проверите нагревателя за наличие на мащаб и други детайли.

Ако откриете повреда, тогава можете спокойно да откажете покупката. И в случай, че са открити светлинни дефекти:

 • незначителни драскотини по калъфа;
 • лека ръжда;
 • и т.н.

Това може да послужи като причина да се пазарите и да намалите цената.

Закупуване на пералня за части

Ако оперативността и външният вид на използвана пералня няма значение, тъй като тя е закупена за части, тогава в допълнение към цената, моделът на машината ще играе голяма роля и след това кои компоненти са дефектни. За да закупите пералня за части на най-добра цена, първо трябва да разгледате всички оферти. За целта добавете фразата „За части“.

След това можете да прегледате ръчно цялата резултати от търсенето или да използвате филтър и да премахнете реклами с надценени цени. Нуждаем се само от обяви, според които пералните машини се предлагат на ниска цена или като подарък, сред тях ще потърсим подходящата.Ако имате нужда от резервни части за перални машини на конкретни модели, ще трябва да посочите марката на домакинските уреди в заявката за търсене.

Не се опитвайте да задвижвате твърде дълги заявки - колкото по-кратка и по-сбита е заявката, толкова по-адекватно е издаването.

пералня за частиАко се интересувате от закупуване на перални машини за резервни части в насипно състояние, тогава трябва да се справите с фирма или индивидуален предприемач. За да намерите фирми, предлагащи стоките си на Avito, не е трудно, просто трябва да използвате филтъра, както е описано по-горе. И в случай на покупки на едро и дребно на перални машини за резервни части, не можем да разберем предварително за качеството на тези резервни части. Често продажбата на такива машини се извършва от частно лице, което изобщо не познава устройството им, така че да го питате нещо е безполезно.

Когато купувате пералня за части, основната роля се играе не само от късмета, но и от способността ви да избирате, Някои автомобили са загубили работоспособност поради отказ на основните компоненти, докато други могат да бъдат поправени за последваща препродажба. Във всеки случай можете да направите малко по-изгодна покупка, ако предварително попитате продавача по телефона за това как се е счупила машината. Понякога, според приказките за повреда в автомобил, професионалист може да определи кои части са останали непокътнати и кои вече не си струва да разчитате.

Търсим специални перални машини

Често се случва пералнята, която е била вградена под мивката в банята или под плота в кухнята, да се счупи безнадеждно. В този случай решението на проблема може да бъде да купите кола, която точно отговаря на старата ви кола по размер, в противен случай „новата придобивка“ просто няма къде да поставите. Някои купувачи дори обръщат внимание на цвета на употребявана кола, въпреки че, разбира се, е доста трудно да се намери нещо с подходящ цвят.

перални машини бу

Ако имате нужда от автомобил с нестандартни размери и форма, тогава преди да отидете до Avito, определете необходимите параметри за бъдещото нещо (височина, дълбочина, ширина) и изберете потенциално подходящи модели автомобили. Не е трудно да направите това, просто трябва да погледнете в Интернет за автоматични перални машини на всички известни производители и да направите селекция. И тогава потърсете конкретни модели автомобили.

Също така на Avito има оферти, според които машината може да се получи безплатно. За да намерите такива реклами, трябва да въведете фраза в лентата за търсене на уебсайта Avito „Няма да дам за нищо“ след това ще видите всички изречения, където се появява дадената фраза.

Трябва обаче да разберете, че колата, която те раздават, едва ли ще е в добро състояние, в допълнение, тя ще трябва да бъде вдигната от вас сами, а това струва пари.

Въпреки че, ако търсите пишеща машина на стара година на производство или непопулярен модел, тогава е напълно възможно да разчитате на подарък, но в същото време въпросът за доставка не се премахва.

Обобщавайки, отбелязваме, че закупуването на пералня на Avito трябва да бъде обмислено, а не спонтанно. Преди да сключите сделка, трябва да помислите внимателно дали имате нужда от такава машина. В крайна сметка, връщането му по някаква причина е много трудно, а в някои случаи и невъзможно. Ще научите повече за това как да пазарувате на Avito от видеото.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини