Всичко за пералните машини

Как да коригира грешка в съдомиялната машина Bosch E14

Грешка на Bosch E14Доста често грешка E14 в съдомиялната машина на Bosch се смесва с грешка E18, която не позволява на съдомиялната да работи. Този проблем е толкова широко разпространен, че решихме да го разглобим възможно най-подробно, като му дадем цяла статия. Какви са причините за грешката в E14, какъв вид повреда води до нея, какви инструменти и аксесоари са необходими за извършване на ремонта и как накрая сами да извършите този ремонт? Нека поговорим за това подробно.

Кое разбиване е виновно?

Много съвременни съдомиялни машини на Bosch имат моментален нагревател за вода. Машината изтегля студена вода и след това я задвижва в малък кръг през нагревателя, докато се нагрее до желаната температура. Но възниква въпросът: как електронният мозък на машината знае колко вода да черпи? В автоматичната пералня има превключвател за налягане, който е свързан към контролния модул. Съдомиялната машина на Bosch има подобна система, вместо превключвателя за налягане е инсталиран само сензор за дебит на водата, а ако се счупи, системата за самодиагностика показва грешка E14.

Това се случва в около 65% от случаите, така че магьосниците първо проверяват този сензор. Второ, се проверява херметичността на цялата система. Ако има лек изтичане на вода и грешката E14 искри на дисплея, това означава, че някъде се е образувала пукнатина. В по-редки случаи тази грешка се причинява от входящия клапан или контролния модул.

Електриците, доставящи гореспоменатите елементи, също могат да се окажат дефектни, така че на трето място трябва да проверите веригите, свързващи управляващия модул със сензора за дебит на водата и всмукателния клапан.

Какво ще се изисква за премахване?

Не трябва да се подготвят предварително компоненти и инструменти. Поне докато не определите точно какво е причинило грешката в E14. В този параграф ще предоставим списък на това, от което може да се нуждаете, така че да бъдете психически подготвени за разходите, които ще трябва да понесете и грубо разбрахме кои магазини да ядете, за да вземете всичко необходимо. Окончателният списък ще зависи от характера на разбивката, модела на съдомиялната машина и избрания от вас метод за отстраняване на неизправности.датчик за ниво на водата

 1. Отвертки: плоска глава, напречна глава, шестоъгълник.
 2. Клещи.
 3. Нов оригинален сензор за дебит на водата.
 4. Нов оригинален всмукателен клапан.
 5. Мултиметър.
 6. Уплътнител и електрическа лента.

Списъкът изобщо не е дълъг, но трябва да сте сигурни, че закупените части са съвместими с вашия модел съдомиялна машина Bosch. По-добре е да поръчате аксесоари за съдомиялната машина директно от производителя, чрез официалния уебсайт. Така няма да плащате допълнително на дистрибутори и определено ще получите оригинална, подходяща и висококачествена част.

елиминиране на счупване

Сензорът за дебит на водата, както и входният клапан са разположени в съда на съдомиялната машина. За да стигнете до тях, трябва да разглобите машината, за да изчистим съвестта си, ще извършим манипулация, която може да помогне за коригиране на грешката E14. Какво трябва да се направи?

 1. Изключваме машината от комуникациите и я изваждаме до средата на стаята.
 2. Поставяме парцали под тялото, така че водата да не се излива от палета на пода, ако е там.
 3. Наклоняваме тялото на машината първо надясно, след това наляво и след това назад. Трябва да направите това няколко пъти.
 4. Поставяме машината на място, свързваме я и се опитваме да стартираме.

Защо грешка E14 може да изчезне поради тези наклонности? Това е просто, този прост метод ви позволява да изравните налягането в системата и ако няма проблеми освен това, машината ще работи както трябва. Ако грешката се появи отново на дисплея, трябва да се разпознае, че „фокусът не е успешен“ и трябва да помислите как да поправите ситуацията. За да проверите подробностите, които ни интересуват, трябва да разглобите съдомиялната машина Bosch.

 1. Ние подготвяме машината за разглобяване, като я преместваме на удобно място.Анализ на съдомиялни машини на Bosch
 2. Изваждаме декоративния панел на вратата, развиваме предната плоча, разположена под вратата.
 3. Изваждаме затварящите елементи от крепежните елементи, които позволяват на вратата да се отваря и затваря безпроблемно. След това вратата трябва да се държи отворена.
 4. От външната страна на палета в ъглите са винтовете, които трябва да се развият.
 5. Разточваме долната голяма кошница от съдомиялната машина.
 6. Премахваме долната греда, филтъра, мрежата.
 7. Развийте винтовете, които бяха под мрежата.
 8. Хвърляме няколко парцала в задната стена на съдомиялната машина и след това поставяме машината върху тях, за да получим по-добър достъп до палета и частите, които се намират в него.
 9. На следващо място, от палета, трябва да изключите всичко, което пречи: чипове с проводници, маркуч за подаване на вода, помпа и т.н.

Когато разглобявате тавата на съдомиялните машини, снимайте всеки етап от работата, така че по-късно да върнете всичко обратно.

 1. Сега можете леко да издърпате палета върху себе си и да го откачите от основния корпус, получавайки пълен достъп до всички необходими детайли.

Останалото е въпрос на технология. Измерваме съпротивлението на входящия клапан и сензора за дебит на водата с мултицет и намираме слабата връзка. Ако детайлите работят, тогава проверяваме окабеляването, може би един от проводниците за захранване е разрушен. Всмукателният клапан и сензорът за дебит на водата се заменят без инструменти. Прекъсваме чиповете с проводници, развиваме самите части и поставяме нови на тяхно място, нищо сложно.

Случва се грешка Е14 да се замесва Съдомиялна машина за грешки E25, В този случай все още е необходимо допълнително да проверите дюзата на изпускателната помпа и самата помпа за блокиране.

В заключение, коригирането на грешката E14 на съвременна съдомиялна машина на Bosch може да изисква намесата на квалифициран специалист. Демонтирането на скъпа миялна машина все още е много от професионалистите, но ако опитате, можете да се справите сами. Спестете между 40 и 110 долара. Ето колко майстор ще вземе от вас за ремонти, без да отчита цената на частите. Успех!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини