Всичко за пералните машини

Италиански перални машини - преглед

Италиански перални машиниКакво идва на ум на първия човек, когато чуе думата Италия? Качествени обувки, стилни дрехи от световно известни марки. Знаете ли, че Италия прави много добри домакински уреди. Италианските инженери се фокусират върху пералните машини.

Италианските перални машини принадлежат към средния и високия клас цена и качество и е представена от най-известните марки: Zanussi, Indesit, Ardo, Candy, Ariston.

Перална машина Indesit

Перални машини IndesitМарката започва още през 1975 г., когато един от братята Мерлони започва да произвежда големи домакински уреди. И през 2005 г. компанията е преименувана на компанията Indesit, по-известна на нас.

Пералнята на тази марка беше една от първите, които се появиха на руския пазар. Марката има в своя състав огромен брой перални машини. Ето само няколко от най-популярните модели на нашия пазар.

Indesit wisn 82

Тази пералня принадлежи към клас А. Това означава, че има най-високия клас на пестене на енергия по време на работа, а качеството на прането на дрехи също е на най-високо ниво. Завъртането принадлежи към клас C, но това не влошава качеството на въртенето.

Автоматична пералня с товар от спално бельо до 5 килограма. Челен тип зареждане на бельо. Броят обороти по време на цикъла на въртене е 800 оборота / минута. Самият резервоар на машината е направен от пластмаса.

Съдейки по отзивите, този модел зае средно положение, между „добро и лошо“. Предимството на този модел: той перфектно изпира и изплаква бельо. Не се изисква допълнително изплакване. Цената привлича купувачите, което е доста достъпно за обикновения мирянин, както и размерите на пералнята. Те са стандартни. Този модел обаче има и недостатъци. Този модел няма специални везни за претегляне вътре. Следователно, по време на завъртането, машината вибрира силно. Тя има и пластмасов резервоар. Заключение Този модел бързо се проваля.

Indesit Witl 106

Това е една от достъпните перални машини на тази марка с вертикално натоварване на бельо. Принадлежи към икономичния клас на консумация на енергия, А. Пране на прането, както и икономичната консумация на вода по време на миене правят този модел толкова популярен. Скоростта на въртене на барабана по време на извличане от 1000 об / мин.

Предимства: има режим на пране на спортни обувки. Лесна за работа. Пълна стойност на парите. Просторно отделение за събиране на чужди предмети. Недостатъци: лошо изплаква прането. И това въпреки факта, че се извършва допълнително изплакване. Грижата за пералня е доста проблематична. Например, отделението за падащ прах е неудобно за почистване. В тази връзка след известно време се появява неприятна миризма.

Перални машини Ariston

Перални машини AristonМарката Ariston принадлежи на марката Indesit, така че историята на създаването на марката е приблизително същата като тази на Indesit. Пералните машини Ariston обаче са не по-малко популярни в постсъветското пространство.

Всички модели на тази марка принадлежат към енергоспестяващия клас А. Същото се отнася и за прането. Красив дизайн на всички модели пасва на всеки интериор. Разполага с удобни контроли, перфектно измива и изплаква спално бельо. Има както челно, така и вертикално натоварване. Броят обороти в минута не надвишава 1200.

Минуси: при въртене в повечето проценти машината се разклаща, а понякога дори „скача“ през банята. Вдига много шум. Но това ще продължи не една или три години, което е основното предимство на тази марка.

Перални машини Ardo

Перални машини ArdoНай-популярната марка перални у нас, тъй като броят на пералните машини, продавани от този производител, разбива всички рекорди.

Тази марка е основана от един от братята Мерлони, Антонио.Подобно на италианските си събират, историята за създаването на марката води началото си от тридесетте години на миналия век.

Линията перални машини на тази марка има сравнително ниска цена. Количеството заредено пране достига девет килограма. А броят на оборотите по време на въртенето до 1400 оборота / минута. Резервоарът на пералнята е или от стомана, покрита с антикорозионно съединение, или от неръждаема стомана. Това удължава живота на пералните машини на тази марка.

Отлично измиване и изплакване. Има допълнителна функция за сушене на дрехи. Дизайнерски модели, подходящи за всеки интериор. В случай на прекъсване на захранването пералнята спестява изтеглени програми. Всичко това може да се дължи на достойнствата на тази марка.

Не без недостатъци. В самото начало на употреба има упорита миризма на пластмаса, която изчезва след няколко измивания. В същото време машината няма допълнителна функция за защита срещу деца, което не е рядкост при пералните машини от икономична класа. Неточно поставяне на части по време на монтажа (макар и не при всички модели). Тази неточност за потребителя води до трудно натискане на някои бутони.

Но въпреки това подобни недостатъци не са толкова съществени. Следователно техническите характеристики на италианските домакински уреди Ardo са напълно съобразени с посочената цена.

Перални машини Zanussi

Zanussi домакински уредиИсторията на марката води началото си през 1916г. Всичко започна със създаването на печка. Днес продуктите на компанията са лесно разпознаваеми и търсени на продуктовия пазар на много страни.

Огромен избор от перални машини Zanussi дава правото да изберем пералната машина, от която се нуждаете.

И така, общите характеристики на италианските перални машини Zanussi. Натоварването на бельото може да бъде избрано както вертикално, така и хоризонтално. Количеството заредено пране варира от 3 килограма до 9 килограма. Пералните машини на представената марка принадлежат към класа

И, което спестява консумация на енергия по време на измиване. Броят обороти по време на въртящия се цикъл е от 500 до 1400 оборота / минута. Барабанът на пералнята е изработен от неръждаема стомана, което е положителен аспект на техническите характеристики на пералните машини от всякакъв тип.

Най-голям брой положителни отзиви получиха така наречените вградени модели перални машини. Такива модели могат да се поберат във всяка слушалка.

Предимства на пералните машини Zanussi: перфектно перат и изплакват дрехи. Когато се върти, машината е достатъчно стабилна, въпреки че малко се разклаща. Вярно, не много. Режим на пестене на енергия. Машината е лесна за работа.

Минуси: с течение на времето бялата пластмаса на калъфа придобива жълтеникав оттенък, което е минус по отношение на естетическия вид на продукта. Три или четири години по-късно някои основни части се разпадат, цената на ремонта на които е равна на цената на самия продукт.

Перални машини за бонбони

Перални машини KandyCandy беше един от първите, които пуснаха първата полуавтоматична перална машина за центрофуга. Компанията доставя своите продукти на руския пазар през последните единадесет години.

Пералните машини от тази серия имат както вертикално, така и предно зареждане на пране. Има и вградени модели. Минималното тегло на сухото пране е 3,5 килограма, а максималното е 8 килограма.

Скоростта на въртене зависи от избрания модел, но средно от 800 до 1400 об / мин. Няколко вида режими на пране го правят най-привлекателен, а наличието на допълнителна функция на защита срещу деца я направи любим модел на много домакини.

Положителният момент на пералните машини Candy беше тяхната достъпна цена. От всички модели перални машини с италианско производство се счита за най-бюджетния. Моделите са компактни и добре подходящи за различни стилистични тенденции в интериора. Капацитет за спално бельо.

Тя има недостатъци.Първото нещо, на което обръщат внимание, е, че се срива почти веднага след гаранционния срок за обслужване. Изтрива се добре, но има отвратително изплакване. Няма начин да инсталирате всички програми наведнъж. Трябва да започнете всичко ръчно. А в някои случаи това е изключително неудобно.

изводи:

Италианските домакински уреди имат добро качество. При условие, че е събрана директно в страната на производство. Тъй като пералните машини от италиански произход принадлежат към бюджетната серия, качеството е напълно съобразено с цената. Началната цена на пералните машини от Италия започва от 12 000 рубли, което е положителна точка за купувача.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини