Всичко за пералните машини

Перална машина за искри

Перална машина за искриКак се проявява този проблем? Може да забележите малки светкавици от светлината да се появяват под дъното на вашата машина. Казано по-просто, тя искри. Ако откриете такъв проблем, трябва незабавно да изключите пералнята си. В това състояние работата на домакински уреди може да бъде много опасна. Ето защо, преди да продължите да миете, трябва да направите ремонта сами или да се обадите на майстора.

Можете също да помиришете нещо като изгорена или слета пластмаса. В някои случаи можете да видите искри през прозрачната част на вратата.

Какво може да причини тази неизправност?

  • Това може да е затварянето на нагревателния елемент (TENA).
  • Разбивка на модула
  • Влошаване на четките на двигателя на пералнята.
  • Повреда на ламелите на колектора на двигателя.

Както писахме по-горе, на първо място трябва да обезвредим домакинските си уреди, като го изключим от мрежата.

Късо съединение на нагревателен елемент (TENA)

Тази неизправност може да се види през вратата на люка. При такова разбиване може да забележите искри в долната част на люка. За да сте сигурни, че нагревателният елемент (TEN) е неизправният, трябва да го проверите с мултицет (тестер). След отстраняване на неизправността можете да замените счупения TEN с нов и да се насладите на нормалната работа на вашата машина. Как протича процесът на подмяна, можете да видите в това видео:

Разбивка на модула

Падането на напрежение може да причини искри на SMA контролния модул. Такива искри често оставят тъмни следи върху него. Ако оставите текущите промени в електроенергията без надзор, с течение на времето те със сигурност ще съсипят тази скъпа част от вашата машина.

Ако модулът все още се счупи, тогава можете да забележите мигането на всички индикаторни лампи. В този случай е необходимо да замените или поправите модула. Между другото, при подобна повреда не препоръчваме сами да ремонтирате пералнята. Ако нямате опит в тази област, тогава е по-добре да потърсите помощта на професионалисти.

Износени моторни четки

Ако използвате пералнята си от дълго време, възможно е четките на двигателя да са вече износени. В този случай те не са достатъчно стегнати при контакт с колектора, което причинява такова искрине. При тази неизправност ще трябва да премахнете двигателя и да смените четките. За да демонстрираме ясно целия процес на премахване на двигателя и подмяна на четките, решихме да добавим видео:

Между другото, такова искряне може да се появи в напълно нова пералня. Обикновено това се случва, защото все още не са разтривани нови части. Ако имате този проблем, най-добре е да заредите за пръв път малко количество пране в барабана. Това ще помогне за по-сигурното адаптиране към новите четки на двигателя.

Повреда на ламелите на колектора на двигателя

Искри двигател на пералняАко четките на двигателя са в приемливо състояние и все още се появяват искри, тогава ламелите могат да се счупят или да станат силно износени. Те могат да се провалят при честа и продължителна употреба на пералнята. Наличието на тази неизправност се проверява по следния начин: трябва ръчно да завъртите вала на двигателя няколко пъти.

В този случай можете да чуете чукането на четки по ламелата. Това почукване ни информира, че ламелите са дефектни. За съжаление, те не могат да бъдат заменени. И за да се елиминира повредата, ще трябва да се промени целия двигател. Видеото по-горе показва как да премахнете и инсталирате мотора на смяна на четката. Той ще ви помогне да премахнете стария двигател и да го замените с нов.

Можете да намерите и поръчате нов двигател и наистина всякакви резервни части за пералня с помощта на Yandex, Google, както и други търсачки.Можете също да се свържете със сервизните центрове на вашия град.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини