Всичко за пералните машини

Кой мотор в пералнята е по-добър инвертор или стандартен

Кой мотор в пералнята е по-добър инвертор или стандартен Кой двигател в пералнята е по-добър инвертор или стандартенАвтоматичните машини, оборудвани с инверторни двигатели, започнаха да се произвеждат сравнително наскоро, но те вече здраво се утвърдиха на пазара на домакински уреди. В сравнение с братята си „колектор“, този тип двигатели се характеризират с по-висока цена и в много отношения превъзхождат стандартните двигатели, а именно по отношение на експлоатационна надеждност и по-голяма износоустойчивост.

Днес конкуренцията между тези видове двигатели достига своя връх и потребителят трябва да се справи с предимствата и недостатъците на всеки от тях, за да реши дали да избере инвертор или стандартен двигател.

Защо инверторът се счита за по-добър?

Инверторният двигател за пералня има голям брой предимства. Предимствата на SMA, оборудван с инвертор, се отбелязват както от специалисти, така и от повечето потребители на оборудване. Пералните машини с такъв двигател се характеризират с:

 • намален разход на електрическа енергия и повишена ефективност (този резултат се постига чрез намаляване на работните части на агрегата);
 • издръжливост - няма четки на инвертора, за разлика от конвенционалния мотор и следователно няма да се налага да замествате този бързо износващ се елемент;
 • намалено ниво на шума по време на работа (това се постига чрез намален брой машинни части, които са в контакт помежду си);
 • потискането на вибрациите и треперенето, което се случва по време на измиване, това осигурява и поддържа равномерно разпределение на бельото върху повърхността на барабана;
 • моментален изход на машината с необходимата скорост и постоянна поддръжка за желаната скорост;
 • по-меко и плавно изстрелване;
 • възможността да се върти с висока скорост (до 2000 в минута), това ви позволява да получите чисти предмети от барабана почти сухи.

Съгласете се, изброените предимства са доста значителни. Можем да заключим, че инверторните перални машини са много по-икономични от колекторните, по-надеждни, позволяват да се гарантира високо качество на пране и предене.

Сравнете двигателите

Инверторен тип двигател - корейска разработка. Използва се отдавна, първоначално е бил предназначен за микровълнови печки и климатици. Но след подаването на световните марки Samsung и LG от 2005 г., двигателите започват да се въвеждат в миене на домакински уреди, за да се увеличи неговата икономия на ресурси и надеждност.

разлики между машините с инверторен двигател от обикновените

Принципът на работа на инверторния двигател е следният: когато двигателят се върти, се създава честотен преобразувател, наречен инвертор. Тук променливият поток се преобразува в постоянен, така че когато излезете, можете да видите тока на необходимата честота. Тази процедура позволява прецизно управление на скоростта на усукване на двигателя и поддържане на оптималния брой обороти.

Инверторният мотор за автоматична машина се различава от колекторния двигател по структура - не е оборудван с четки, триещи се един към друг, но поддържа въртене с помощта на електромагнитно поле.

Марки автомобили с подобни двигатели

Съвременните автоматични перални машини на световната марка Samsung са оборудвани с инверторни мотори. Серия на шайби CrystalStandard в допълнение към това предимство, той може да предложи на потребителя технологията Eco Bubble, по друг начин - методът за измиване на мехурчета, който ще осигури висококачествено отстраняване на най-трудните петна. Огромната функционалност на моделите на Samsung ще ви позволи да изберете параметрите за пране за всеки тип плат, а голям брой интересни допълнения ще направят процеса на използване на устройството още по-удобен и приятен.

Серията перални машини Yukon с инверторни мотори също е оборудвана с функцията Eco Bubble. Уредът има възможност за почистване на пране със "сухо измиване" с помощта на пара. Тази способност ще бъде от значение за продукти от вълна, холофибър и костюми.

Известната марка LG може да предложи на клиентите най-новата разработка - инверторни машини, които работят на принципа на директното задвижване. Говорим за серията DirectDrive. Те работят почти безшумно, без да създават неудобства за членовете на семейството дори през нощта.

Струва си да се подчертае модела 6 Motion, който има възможност да върти барабана в шест различни режима:

 • стандартен - най-често се използва по време на основното измиване;
 • обратно - спомага за доброто разтваряне на прах за пране;
 • клатене - препоръчва се да се включи на етапа на накисване на дрехи;
 • усукване;
 • насищане - позволява равномерно разпределение на прах и други перилни препарати в цялата тъкан);
 • изглаждане - осигурява измиване без силно нагъване, осигурява лесно гладене.

CMA на пазара на домакински уреди, оборудвани с инверторни двигатели, продължават да доказват своята надеждност и ефективност. Европейските производители на Electrolux, Bosch, Virpul през последните години също произвеждат машини с подобен двигател. Марката AEG дава десетгодишна гаранция за инверторните шайби, защото няма съмнение в тяхното качество и надеждност. Ако предпочитате да купувате домашно оборудване, можете да изучавате беларуската "Атланта".

Кола с инвертор: купувате или не?

Перални машини LG и Samsung с инверториИма ли смисъл да преплащате за инверторен мотор в пералня? Безспорното предимство на инвертора е голяма енергийна ефективност, повишена надеждност и износоустойчивост. В сравнение с конвенционалните двигатели, технологично напредналите машини консумират 20% по-малко електрическа енергия.

За да решите най-накрая между инвертор или стандартен двигател, най-добре е да анализирате плюсовете и минусите на конкретен пример. Да предположим, че потребителят зарежда 2 кг пране за пране (с допустим товар от 6 кг). Моторът на конвертора ще завърти барабана с максимално възможна скорост за машината, докато инверторът ще избере оптималния брой обороти въз основа на масата на натоварените неща. Консумацията на електроенергия ще бъде намалена, тъй като устройството оптимизира и стабилизира скоростта на усукване на барабана във всеки случай.

По принцип електричеството се използва за загряване на вода, инверторът ще позволи на този етап да спести от 2% до 6% енергия, ако барабанът не е натоварен до максимално допустимото тегло.

Инверторните двигатели с директно задвижване работят напълно безшумно. Ето защо, ако този критерий е важен за вас, съветваме ви да обърнете внимание на моделите на LG от серията DirectDrive.

Друг аргумент в полза на инверторните машини ще се върти с висока скорост. При някои модели барабанът може да върти до 2 хиляди оборота в минута. Трябва обаче да се помни, че такова силно завъртане може да повлияе негативно на състоянието на нещата.

Що се отнася до издръжливостта, тук трябва да разберете колко дълго искате да работите с пералнята. Ако е 10–13–15 години, конверторът на средния ценови сегмент също ще се справи с този период на обслужване. Освен това, за такъв период време със сигурност ще бъдат пуснати перални устройства, няколко нива по-високи от предлаганите за продажба сега. Но ако купувате оборудване за 20-30 години, тогава може би си струва да доплатите за по-издръжлив инвертор.

Също така си струва да се разбере, че инверторните шайби са агрегати с най-модерния двигател. Производителите дават дълга гаранция на устройството, но ако изведнъж се появи повреда след изтичане на гаранционния период, бъдете готови, че ремонтът на двигателя ще доведе до подредена сума.

Избира правилната техника

Когато купувате автоматична пералня от инверторен тип, трябва внимателно да проучите техническите й характеристики. И така, върху какви индикатори трябва да се съсредоточим.

 1. Клас на потребление на електроенергия.По-добре е да закупите устройства с категория "A", "A +", "A ++" или "A +++". Колкото повече плюсове са след буквата "А", толкова по-малко електроенергия ще измие шайбата.
 2. Скоростта на барабана по време на цикъла на въртене. Повечето инверторни устройства ви позволяват да навивате нещата при 1600 об / мин. Въпреки това, такова бързо завъртане може да повреди нещата, така че да се гони този индикатор не е необходимо.
 3. Максимално натоварване. Тук трябва да се съсредоточите върху размера на вашето семейство. За 1-2 души можете да инсталирате машина с барабан, който побира до 5 кг спално бельо, за семейства от 3 или повече души е по-добре да намерите по-цялостни перални машини.
 4. Ниво на шум - за удобно използване на устройството, то не трябва да бъде по-високо от 75 dB.
 5. Функционалност, програмирана в разузнаването. Колкото повече добавки и режими на миене са осигурени, толкова по-удобно е да работите с машината. Съвременната машина трябва да има основни програми за измиване, препоръчително е да изберете устройство с Eco Bubble, AddWash технология, функцията за пране с пара, лесно гладене, възможност за записване на любимите ви параметри, забавен старт, блокиране от детска намеса и т.н.

Изберете AGR, който осигурява защита срещу случайни течове!

Определяйки модела на пералня, изобщо не е необходимо да се гони присъствието на двигател от ново поколение в него. Критерият „индукционен двигател“ не трябва да е основен, много по-важно е да се обърне внимание на основните показатели на пералнята, нейната функционалност, лекота на използване и защитни свойства. И нека артикула "инверторен мотор" да бъде приятен бонус за закупуване.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини