Всичко за пералните машини

Какво означава интензивно измиване?

интензивно измиванеНякои домакини, особено жени на напреднала възраст, се скарат с автоматични перални, за да се твърди, че не мият достатъчно добре дрехи. Всъщност обаче се оказва, че те просто не знаят как да се справят със своя „домашен помощник“. Преценете сами, че е невъзможно да постигнете положителен резултат от измиване във всички случаи, ако използвате само програма за бързо измиване или други подобни. Понякога ще ви се наложи да стартирате режима на интензивно измиване, за който днес ще говорим възможно най-задълбочено.

Характеристики на програмата

Интензивното пране се счита от производителите на перални машини като изключителна мярка, предназначена да спести много мръсно пране. Предполага се, че собственикът на пералнята ще използва този режим много рядко, само когато е необходимо да измие памук, лен или синтетични продукти с устойчиви, стари петна.интензивно измиване 2

Интензивният режим на пране включва изпълнението на програмата за дълго време, от 2 до 4 часа, в зависимост от марката и модела на пералнята. През това време машината изразходва средно три пъти повече вода и електричество, отколкото ако миете в режим на бързо измиване. Интензивният режим е истинско тестово шофиране както на вашата пералня, така и на пране, защото за 4 часа нещата се въртят в барабана, подложени на сериозни механични натоварвания и високи температури.

Интензивното измиване се извършва във вряща вода, тъй като водата се нагрява до температура 90-950S.

За да измиете в интензивен режим възможно най-ефективно, е необходимо барабанът за миене да е напълнен поне 1/4 и най-много 2/3. Не бива да оставяте барабана почти празен или да го зареждате максимално. Доказано е, че измиването в задръстен барабан е с 25% по-малко ефективно. Как се изпълнява програмата за интензивно измиване като цяло? От какви етапи се състои?пълнене с барабани

  1. Всичко започва с предварително накисване, което може да продължи 15-20 минути.
  2. След това бавно измийте за около 20-30 минути.
  3. След това измийте с интензивно въртене на барабана за 30 минути.
  4. След това отново, бавно измиване за около 30 минути.
  5. След интензивно изплакване и в окончателното въртене.

Посоченото време е много приблизително, защото, както вече отбелязахме, тази програма се изпълнява на различни шайби по различни начини. Трябва да се отбележи, че преди да стартирате интензивния режим, трябва да заредите праха в отделението за основно измиване и в отделението за предварително промиване. Прахът трябва да бъде поне 2 пъти по-голям от това, което изсипвате за бързо измиване.

Кога мога да го използвам?

Честата употреба на интензивния режим на пране води до бързо разрушаване на пералнята. В крайна сметка, когато „домашният асистент“ работи максимално от възможностите си, това не води до нищо добро. По-специално, огромни товари изпитват нагревателен елемент, който трябва да загрява водата до 90-950С и след това поддържайте температурата. Помпа, която преминава вряща вода през себе си, оттичаща отпадъчните води. И превключвателят за налягане, който също започва да работи по-зле след честия контакт с гореща вода и т.н.

Елементите на съвременните автоматични перални машини са по-адаптирани към интензивния режим на миене, тъй като в такива перални водата се охлажда, преди да се източи в резервоара, и едва след това се изпомпва от помпата.

Използвайте този режим на измиване не повече от веднъж месечно, след като предварително сте натрупали силно замърсени предмети от устойчиви тъкани, след което да се миете с едно движение. В никакъв случай не можете да използвате интензивния режим за деликатни тъкани: коприна, вълна, кашмир, както и за обувки и връхни дрехи. Ако погрешно смесите програми и изберете интензивно измиване вместо нежно, ще трябва да се сбогувате с тези неща завинаги.

Други популярни режими

С интензивното измиване всичко е повече или по-малко ясно, сега нека да поговорим за други програми, които са много популярни за потребителите. Умишлено решихме, в рамките на този параграф, да говорим за най-популярните режими, защото всеки, без значение как хората са способни да отделят „зърното от плявата“ чрез опити и грешки, определяйки най-добрите алгоритми за грижа за бельото. За какви програми говорим?програми за измиване

  • Бързо 30, бързо измиване, бързо измиване. Това е една и съща програма, само нейните имена може да са различни, но същността на това не се променя. Режимът на измиване предполага, че алгоритъмът, включващ измиване, изплакване и въртене, се реализира за много кратко време, около 30 минути.
  • Ежедневно измиване. Също доста бърза програма, но много по-интензивна. Тя ви позволява да почиствате доста мръсни неща в рамките на 40 минути, докато деликатните неща не могат да се перат в този режим.
  • Деликатен режим или ръчно пране. Тази програма осигурява най-внимателното отношение към плата, което ви позволява да миете коприна, кашмир, органза и други капризни тъкани в този режим.
  • Био-грижа или биофаза. Тази програма много ефективно се противопоставя на устойчивото замърсяване от биологичен произход. Тази програма се стартира, когато е необходимо да се премахнат петна от сока на плодовете, виното, кръвта и в други подобни случаи. Измиването може да се случи както в студена вода, така и във вода, нагрята до 400S.

Ето най-популярните режими на пране според потребителите. Изводите се основават на проучване, проведено от нашите експерти през 2015 г. В проучването са участвали 200 респонденти, използващи автоматични перални машини. Ако искате да знаете за другите функции и режими на пералнята машина, прочетете съответната публикация, публикувана на нашия уебсайт.

За да обобщим, отбелязваме, че миенето в интензивен режим е доста рядко използвана програма. Тя ви позволява да миете много силно замърсено пране, излагайки го на сериозни температурни и механични въздействия, така че не се увличайте с тази програма, защото тя наистина е в състояние да ускори износването на бельо и части от пералнята.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини