Всичко за пералните машини

Направи си сам монтаж и свързване на пералня

Монтаж на пералняСлед като прочетете тази статия, ще научите как сами да инсталирате и свържете пералня. Но преди да стигнем точно до въпроса, струва си да споменем една важна подробност. Преди да започнете да инсталирате машината, трябва да разберете дали производителят на вашия модел домакински уреди не забранява самостоятелно инсталиране и свързване.

В някои случаи гаранцията може да бъде анулирана. Ето защо, не забравяйте да разберете повече за това от производителя или продавача.

Най-често хората предпочитат да поръчват перални машини с доставка до дома. В този случай е необходимо внимателно да проучите покупката, преди да потвърдите получаването й, като подпишете документите. Не забравяйте да разопаковате кутията или да помолите служителите за доставка да направят това. Необходимо е внимателно да огледате тялото на пералнята за повреди и драскотини.

Някои небрежни служители могат да ударят машината по време на транспортиране или качване на пода. Ако откриете вдлъбнатини, пилинг боя или други следи от нелоялен транспорт на домакински уреди, можете спокойно да поискате замяна. Платихте за ново нещо. Съответно те трябва да получат нова и неповредена.

Но най-често покупките се привеждат в добро състояние. И ако с вас всичко е наред, тогава можете спокойно да подпишете и да пуснете хората, които доставят. Ако нещо се случи, тогава трябва да имате телефонния номер на магазина, в който сте закупили пишещата си машина. Като се обадите на този номер, ще разрешите възникналите проблеми.

Първата стъпка при инсталирането на пералнята

Транспортни болтове за перални машиниИ така, вече освободихме доставчиците, сега преминаваме към следващата част от нашата работа. А именно премахването на транспортните болтове. Те са разположени на гърба на пералнята.

Тези болтове са необходими за закрепване на резервоара. И те се използват така, че по време на транспортиране резервоарът да не виси вътре и да не повреди нищо вътре в машината. Докато не бъдат извадени - резервоарът на машината няма да може да се върти. И дори повече от това, включването му в такова състояние може да доведе до счупване!

Затова ще ги премахнем без проблеми с гаечен ключ или клещи. Запълваме появилите се дупки с пластмасови тапи. Те присъстват в комплекта заедно с инструкции и др. Болтовете могат да бъдат запазени. Може да са ви необходими, ако решите да преместите или транспортирате пералнята някъде. В този случай ги завийте обратно и предпазете машината от възможни повреди по време на транспортиране.

Силно препоръчваме внимателно да проучите инструкциите, приложени към него, преди да включите пералнята за първи път. Това ще ви помогне да избегнете възможни повреди поради небрежност. И ще удължи работата на този домакински уред.

Избор на правилното място

Ще инсталирате ли сами пералнята или ще се обадите на специалист, във всеки случай трябва да подготвите място. Машината трябва да отговаря на избраната позиция по обем. Просто казано, тя трябва да влезе там. В някои случаи си струва да изберете пералня въз основа на количеството свободно пространство, което имате. Ако няма достатъчно свободно пространство, тогава е необходимо предварително да измерите всички размери на подготвеното пространство и да надградите върху тях. Ако имате много свободно пространство, тогава не можете да се притеснявате и купувате всеки модел, който харесвате.

Свържете пералнята към мрежата

Свързване на пералнята към електричествоКъм този въпрос трябва да се подхожда много отговорно. От съображения за безопасност е необходимо да имате отделен изход за пералнята. Цокълът трябва да има специална защита срещу вода. В допълнение, той трябва да бъде заземен. Съвременните модели домакински уреди като правило имат защита срещу ток и заземяване. Но е по-добре да го играете безопасно. Дължината на жицата на машината обикновено е около един и половина метра.Следователно изходът трябва да е доста близо. Разбира се, можете да направите със специален удължителен кабел с водоустойчива връзка. Но се смята, че тя е по-малко сигурна от електрическата мрежа.

Някои модели могат да извеждат малко напрежение към тялото на машината (ако не е заземено). Най-често светлинните токове не са опасни. Но, въпреки това, много неприятно. Затова препоръчваме да се защитите и да използвате заземяване.

Трябва ли да свързвам топла вода или е достатъчно студена?

Ако моделът позволява, тогава можете да свържете топла вода. Но експертите казват, че няма много предимства от използването му. Наистина във всяка машина - машината има нагревателен елемент, който без проблеми ще повиши температурата на водата до необходимото ниво. Но недостатъците на използването на топла вода са:

 • Първо, в много градове горещата вода е по-замърсена от студената. Това означава, че често ще трябва да почиствате филтъра сами или да се обаждате на съветника.
 • На второ място, поради повишената твърдост на тази вода, ще е необходимо да се изразходват по-голямо количество прах за пране. В противен случай нещата няма да бъдат измити.

Ако вашата пералня няма възможност да се свърже с гореща вода, тогава не можете да мислите по този въпрос.

Свържете се с вода

Свързваме пералнята с водаНай-лесният начин да свържете пералнята е да се свържете със старото място. Тоест, ако вече сте имали машина, но сте я заменили с по-нова. В този случай вие сте готови да поставите тръба в тръбата с възможност за блокиране на водата. Просто завиваме маркуча към него, който вече е в комплекта, и привеждаме положението на крана на отворено. По този начин ще проверим качеството на нашето съединение и ще подготвим машината за измиване.

Ако няма готови завои от тръбата, тогава ще бъде малко по-трудно. Първо ще трябва да направите необходимата връзка, да монтирате завой и едва след това да завиете входящия маркуч. Между другото, ако вашият маркуч за подаване на вода е къс, не можете да се притеснявате, лесно можете да намерите по-дълъг във водопроводните магазини. И струва доста малко.

Препоръчва се специалистите да държат крана в затворено положение и да включват захранването с вода само по време на измиване. Това ще ви предпази от възможни проблеми с течове на вода.

Свързваме пералнята към канализацията

Свързване на пералнята към канализацията

За да свържете пералнята към канализацията, трябва да закупите сифон. И след като инсталираме сифона, ние ще прикрепим нашия дренажен маркуч към него. Маркучът трябва да е сигурен, за да не изтича вода.

Можете също да свържете канализацията към чугунната тръба. Как да направите това, можете да разгледате снимката по-долу.

Свързване на пералнята с чугунена тръба

Все още има възможност за източване на вода до банята. Вижте снимката:

Изцедете пералнята в банята

След като сте свързали вашата пералня към всички необходими комуникации, тя трябва да бъде подравнена. За това се нуждаете от ниво.

Целият процес е доста прост. Поставете нивото на машината, погледнете в коя посока наклона и го извадете. За да промените наклона на тялото в една или друга посока, трябва да увеличите или намалите височината на краката. За да направите това, те просто трябва да се усукат в една или друга посока.

Регулиране на височината на краката на пералната машина

След като нашата машина е инсталирана, дойде време за пробно измиване на празен ход. Тоест, без неща. Добавете малко препарат и започнете да миете. Когато цикълът приключи, можете спокойно да хвърлите мръсно пране и да се насладите на плодовете на новата си пералня.

По-долу можете да видите целия процес във видео формат. Имайте добра инсталация!

   

5 коментара на читателите

 1. Граватар Макеша Makeshov:

  Най-добрият сайт сред подобни по тази тема е недвусмислен.
  Има отговор на всеки въпрос или дори стъпка по стъпка видео инструкция.
  Браво момчета, благодаря ви, че сте там.

 2. Граватар Ирина Irene:

  Браво! Обяснителни статии за използването на перални машини.

 3. Граватар Андрей Андрю:

  Нещо е неразбираемо. В статията се казва, че за източване е необходимо да се инсталира сифон, а на видеото всичко е свързано директно към канализацията, без да се разминава. Плюс това, инструкциите за перални машини показват, че маркучът за източване трябва да бъде монтиран на определена височина от пода. А във видеото сякаш се игнорира. Като цяло останаха много въпроси относно инсталирането на пералнята.

 4. Граватар Старейшината бъз:

  Ако имате очи и мозък, тогава не е трудно да разберете инсталацията. Ако търсите причини да не го свържете, тогава ще ги намерите.

 5. Граватар Айя Aya:

  Къде да намерите размерите между носещите елементи и размерите в долната част на пералнята?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини