Всичко за пералните машини

Инструкции за пералня Vyatka Katyusha 722р

наръчник за автомобила Vyatka 722rИ така, пералнята "Вятка Катюша" беше доставена до дома ви от магазина в оригиналната й опаковка. И разбира се, искам бързо да го отворя и тествам, но няма нужда да бързаме по този въпрос. Първо внимателно прочетете разпоредбите на инструкциите за тази шайба и след това направете всякакви манипулации с оборудването. Е, ако сте твърде мързеливи, за да прочетете фабричните инструкции, вижте съкратената му версия, която представихме в тази статия.

Монтаж, настройка и връзка

Първо внимателно отворете опаковката и извадете пералнята. Не е необходимо да разкъсвате кутията, бъдете внимателни. След това отстранете транспортните елементи. На снимката по-долу виждате схематично изображение и кратко описание на процедурата за премахване на тези елементи.

премахване на транспортни елементи

Благодарение на транспортните елементи, кръстът на барабана е здраво фиксиран и не може да се върти по време на транспортиране на пералнята.

След като развиете всички горепосочени детайли, те трябва да бъдат сгънати на безопасно място, така че по-късно, когато трябва да транспортирате машината, да можете да ги върнете обратно. Сега трябва да плъзнем машината Vyatka Katyusha 722r до мястото, където тя ще бъде поставена постоянно. Между другото, мястото на такова настаняване трябва да се подготви предварително:

 • укрепен и изравнен (поне относително) пода;
 • всички килими се премахват, вместо тях можете да положите антивибрационен мат;
 • в непосредствена близост до тялото на машината трябва да има сервизни комуникации (водоснабдяване, канализация, електрически контакт);
 • Трябва да има празнина от най-малко 1,5 сантиметра около тялото на машината, разстоянието между дъното на пералнята и пода трябва да е около 1 cm.

След като можете правилно да подготвите мястото за пералнята, можете да го плъзнете там и да започнете да го изравнявате. Корпусът на пералната машина трябва да бъде инсталиран строго според нивото, разликата е разрешена не повече от 2 градуса. За да подравните тялото, трябва да затегнете краката на машината. За целта първо разхлабете фиксиращите гайки на краката и след това развийте краката до желаната височина. Необходимо е да се осигури достатъчно хлабина между пода и тялото и най-важното - да подравните машината, в противен случай тя ще произвежда повече шум по време на работа.

След това можете да започнете да свързвате машината. Инструкцията посочва, че за свързване на перална машина тип Вятка Катюша е необходим отделен електрически контакт със заземяване. Захранва се от медна жица 1,5 kV. мм или алуминий на 2,5 квадратни метра. mm, докато този изход трябва да бъде защитен от машина. Ще вкараме захранващия кабел в контакта последен, първо свързваме машината към водоснабдяването и канализацията. Как да направите това е описано в статията. Направи си сам монтаж и свързване на пералня.

Елементи на машината и тяхното предназначение

Преди да започнете да използвате пералнята Vyatka Katyusha, трябва да разберете каква е целта на всички нейни най-важни елементи. Това е особено вярно за елементите на контролния панел, защото неговите дръжки и бутони трябва да могат да се използват. Така че, нека да изброим и опишем накратко най-важните външни елементи на пералнята, с които потребителят взаимодейства директно постоянно.

Контролен панел на Вятка Катюша

 1. Хеч врата с заключващ механизъм и дръжка. Вратата на люка надеждно изолира барабана по време на измиване, така че водата да не се разлее от него. За да сте сигурни, че вратата се затваря добре, следете състоянието на маншета на шахтата и заключващото устройство.

Внимавайте с дръжката на вратата; на шайбата на Вятка Катюша е доста неясна.

 1. Тавичка за прах. Специално чекмедже, в което почистващият препарат се поставя преди измиване. В някои случаи е допустимо да поставите почистващия препарат директно в барабана.
 2. Копче за избор на програма Той се намира на контролния панел в най-дясната му част.Използвайки това копче, можете да изберете всеки от представените режими на пране.
 3. Копче, което контролира температурата на водата. Разположен до копчето за избор на програма, името му говори само за себе си.
 4. Бътън. Точно зад дръжките има 4 бутона. Първият бутон от дръжките ви позволява да изключите въртенето, вторият активира режима на половин зареждане, третият ви позволява да поставите пауза на прането, а четвъртият включва и изключва машината.

В допълнение към тези елементи на контролния панел на пералнята "Вятка Катюша" има две крушки. Един индикатор уведомява потребителя, че машината е включена, а вторият показва, че има отопление.

копче за избор на програма и копче за избор на температура

Устройство за бункер за детергенти

бункер за прахПриемникът за прах на пералнята "Вятка Катюша" е изключително прост и изглежда като повечето автоматични машини. Това е правоъгълно чекмедже, отваряне на което можем да видим, че вътрешното пространство е разделено на 3 отделения:

 • първото отделение, ако броите отляво надясно, е необходимо за накисване на прането, ако накисването не е планирано, няма нужда да наливате праха там;
 • второто отделение за основното измиване, там най-често изсипваме праха;
 • третото отделение е за всякакви специални добавки, от обикновено синьо до висококачествен климатик.

Преди да поставите праха в бункера, уверете се, че няма остатъчен препарат от предишното измиване.

Преди и след измиване

Непосредствено преди измиване мръсното пране трябва да се сортира по вид плат, цвят, степен на замърсяване и др. Отделете толкова много пране, за да не претоварите барабана на машината. Всеки артикул трябва да бъде внимателно проверен, за да не остане нищо случайно в джобовете ви. Ако има лошо пришити копчета или дупки, нещото трябва да се оправи. Някои неща ще трябва да бъдат обърнати, ако има ципове на спалното бельо, те трябва да бъдат закопчани.

Когато сортирате бельо, не забравяйте да погледнете етикетите. Те имат информация, която ще ви каже как да миете това или онова нещо. Не зареждайте твърде малко пране в машината, но не слагайте прекалено много, оптимално от 1,5 до 3 кг с максимално натоварване 4,5 кг. След като сортирате прането и го поставите в барабана, можете да започнете да миете.

 1. Затворете плътно вратата на люка.
 2. Изсипете праха в тавата и я затворете.
 3. Натиснете крайния бутон от приемника за прах и включете шайбата.
 4. Задаваме температура и избираме желаната програма. Щом бъде избрана програмата, миенето ще започне веднага.
 5. Щом копчето за избор на програма се завърти в позиция „стоп“ и люкът се отключи, прането може да бъде извадено.

След измиване не забравяйте да изключите захранването и да изключите водата. Избършете контейнера с почистващ препарат вътре със суха кърпа. Освен това трябва да избършете маншета на люка, вътрешните стени на барабана и предния панел, ако върху него попаднат капчици влага. Не затваряйте люка след измиване, като цяло люкът трябва да се държи затворен само по време на измиване, във всички останали случаи трябва да се държи отворен.

Е, преразказахме основната информация, съдържаща се в оригиналните инструкции. Ако са необходими фабрични инструкции, можете да ги намерите под текста на публикацията. Надяваме се да намерите това, което търсите. Успех!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини