Всичко за пералните машини

Инструкции за пералнята Siemens IQ500

инструкция за Siemens IQ500Фабричните инструкции за работа на пералнята на марката Siemens IQ500 са написани на разбираем език. В него ще намерите много информация относно работата на пералнята. Инструкцията отговаря на стандартните въпроси на потребителите относно пишещата машина на Siemens, но потребителите не са особено желаещи да я прочетат. Ще се опитаме да отстраним ситуацията, като ви предложим основните и съкратени версии на този критичен документ.

Как да използвате шайба?

Пропускаме различния фон и започваме с най-важното. Обмислете стъпките, които трябва да предприемете, за да използвате перална машина на марката Siemens.

 • Поставете щепсела в контакта и отворете крана за вода.
 • Отворете вратата на люка и поставете там предварително сортирано бельо.

Не слагайте прекалено много пране. Претоварването на машината се отразява негативно на качеството на измиването, в допълнение това може да доведе до системна грешка.

 • Затворете вратата, натискайки я, докато щракне. Не е нужно да натискате твърде много. Ако вратата не се затвори, свържете се с оторизиран сервиз.
 • Завъртете селектора, за да изберете желаната програма.
 • Натиснете бутона „стартиране на измиването“ и изчакайте процеса да приключи. Краят на измиването се обозначава с надпис „КРАЙ“ на дисплея.
 • Върнете селектора в първоначалното си положение и затворете крана за вода.

как да използвате пишеща машина

Контроли и дисплеи

Общата процедура за контрол на пералня от машина на марката Сименс ни е ясна, сега има няколко подробности. Нека разгледаме елементите на контролния панел, които помагат на потребителя да взаимодейства ефективно с машината.

 • Първо, това е селекторът на програмата, който споменахме, което е въртящо се копче с черен кръг, което определя позицията на това управление. Всички програми и функции, които селекторът ви позволява да активирате, са подписани, така че не трябва да има проблеми.
 • Второ, това са седем бутона, които ви позволяват да изберете температура на пране, скорост на въртене, различни функции. Освен това има бутон, който стартира всяка програма и се намира в най-дясната част на панела, отделно от останалите.елементи на контролния панел
 • Трето, има информационен дисплей с течни кристали. Върху него се показва куп различна информация, която ще бъде полезна при работа с пералнята. Четвърто, панелът има индикатор. Тя е само една, тъй като с дисплей няма нужда от индикатори. Има електрическа крушка непосредствено над бутона "старт / стоп програма".

Елемент от контролния панел може да се счита за малко чекмедже, което се нарича дозатор. В него се поставят перилни препарати и други перилни препарати. Може би си струва да поговорим за това още малко.

Къде да добавите прах?

Пералнята Siemens IQ500 има една от най-простите, от гледна точка на устройството, кювети за прах. Съдът за прах се простира удобно и се изважда лесно. А неговите секции са най-прости, без излишни. За тази простота лесно можете да усетите немската надеждност и задълбоченост.

 1. Централната клетка на кюветата е обозначена с общата икона на цветя. От това следва, че в това отделение трябва да се налива климатик или да се налива нишесте.
 2. Отляво на килията с цветето е отделение с римската цифра II. В това отделение, според фабричните инструкции, трябва да поставите продукта, ако възнамерявате да започнете основното измиване, избелване или просто омекване на водата със сол.
 3. Вдясно от отделението с цветето има отделение, в което поставят праха, ако трябва да накиснете прането. Разбира се, за това трябва да включите режима, включващ предварително измиване.

Полезни съвети

Работейки с пералнята дълго време, потребителят отбелязва за себе си куп нюанси, за които дори не е знаела, когато току-що е купила нов „домашен помощник“. Тези знания биха били много полезни в началото и биха избегнали много грешки. И това е още един аргумент в полза на внимателното четене на инструкциите, тъй като повечето от тези нюанси са директно или забулени там. Нека им дадем теза.сортиране на бельо и премахване на всичко от джобовете

 • Обърнете сериозно сортирането на мръсното пране преди измиване. Когато подреждате нещата на купища, имайте предвид: вида на тъканта, нейният цвят, естеството на замърсяването, качеството на боядисването. И не забравяйте да изучавате обозначение върху дрехи за пране (табели, значки, символи).
 • Преди да поставите мръсно пране в пералнята на Siemens, проверете джобовете си. Те трябва да са празни. Освен това, ако копчетата висят на дрехите или има дупки, това трябва да се коригира.
 • Ризи, пуловери и т.н., преди да измиете, трябва да закопчите всички копчета или с цип и да завиете отвътре навън.
 • Преди да добавите този или онзи продукт в тавата с прах на пералнята, уверете се в неговото качество и непременно следвайте препоръките на производителя относно дозировката и характеристиките на приложение.
 • Поставете почистващи препарати и миещи гелове директно в барабана на машината само в краен случай. Ако е необходимо, разтворете праха в малко количество вода и след това добавете разтвора в барабана. Така че има по-малък шанс продуктът да съсипе дрехите. Същата препоръка се отнася и за измиване на гелове.
 • За миниатюрни и тънки дрехи има специални чанти за пране. Хвърлянето им в барабана просто така не е безопасно. Те могат да се забият между стените на резервоара и барабана или да влязат в дюзата и да направят запушване.
 • Куките от завеси и завеси трябва да се свалят или да се измие такъв текстил в торба.
 • Не мийте стария текстил с нов.

Тук имате съкратена версия на инструкциите за пералнята на марката Siemens IQ500. В повечето случаи информацията, която предоставяме, е достатъчна. Но ако със сигурност имате нужда от инструкции от производителя, можете да го изтеглите от нашия уебсайт (връзката се намира непосредствено под текста на статията). Успех!

   

1 коментар на читателя

 1. Граватар Ираида Iraida:

  Кои бутони да натисна на панела, за да натисна отново или да настроя времето, както искам? Разкажете ни подробно и снимката трябва да е по-голяма. И пишете за всеки бутон на свой ред.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини