Всичко за пералните машини

Инструкции за пералнята Siemens IQ300

инструкция за Siemens IQ300Когато инструкцията за пералнята е спешно необходима, изобщо не е необходимо да търсите нейната печатна версия, особено ако не си спомняте къде сте я поставили. По-бързо да намерите такива инструкции в Интернет, освен това, съкратена и адаптирана версия. Например за пералнята Siemens IQ300 инструкциите са представени по-долу.

Монтаж и безопасност

Инсталирането на пералнята започва още преди да бъде доставена до дома, трябва:

 • подгответе място за поставяне на оборудване, изравняване на пода;
 • направете клон във водоснабдяването и канализацията;
 • монтирайте заземен контакт.

Веднага след като машината се разопакова, е необходимо да извадите транспортните болтове. Поставете машината по-близо до комуникациите и започнете връзката. Взимаме маркуч за подаване на вода с резба ¾ и навиваме единия й край към изхода за вода, а другият - към машината. Свързваме дренажния маркуч към клона в сифона, като го затягаме със скоба 24-40 мм или организираме отводняване в банята, като го фиксираме към шпиндела през ръба.

Минималната височина на повдигане на маркуча за източване е 60 см, а максималната - 100.

Освен това, когато свързвате машината, помнете правилата за безопасност:

 • леко повдигнете пералнята, по-добре е да направите това заедно, тъй като е тежко;
 • подредете всички маркучи, така че по-късно да не се отклоняват от тях;
 • Не поставяйте маркучите за свързване в помещение с ниска температура, това може да доведе до тяхното пробиване;
 • когато инсталирате пералнята върху основата, не забравяйте да фиксирате краката с подложките WX975600;
 • запазете транспортните болтове за последващо транспортиране на оборудване;
 • свържете шайбата само със студена вода и само с помощта на маркуча, включен в комплекта;
 • затегнете винтовите връзки на входящия маркуч само на ръка, като избягвате дърпането;
 • След окончателното инсталиране проверете дали маркучите не са свити.

Тавичка за прах

В пералните машини на Siemens кюветата има правоъгълна форма и е разделена на три отделения. Купето под номер I, това на снимката вдясно, е предназначено за заспиване на почистващи препарати за предварително промиване. Прахове и гелове при основното измиване се поставят в отделението под номер II. А омекотителят за тъкани се излива в централното отделение с обозначението „цвете“.

тава за сиеменс

За да премахнете кюветата за измиване от остатъците от почистващи препарати, достатъчно е да натиснете пръст върху централната част на кюветата, където има малка резба, и след това да я издърпате към себе си. Поставянето на кювета също е проста, не трябва да създава трудности.

Машинен контрол

Преди първото измиване стартирайте машината във всеки режим без пране, добавяйки малко количество прах. Това ще го изплакнете от отломки и прах. След това заредете прането, като го сортирате по цвят, вид плат в съответствие с обема на барабана и максималното натоварване за определен режим. След това следвайте алгоритъма:

 1. включете машината в мрежата;Пишеща машина на Siemens
 2. отворете крана за вода;
 3. натиснете бутона за включване;
 4. завъртете превключвателя за превключване към желаната програма;
 5. натиснете бутона за старт.

Отделно можете да зададете и промените следните параметри на пране:

 • въртене - можете да промените скоростта или да я изключите;
 • начален час на програмата - можете да забавите старта с не повече от 24 часа;
 • намаляване на скоростта на измиване Perfect;
 • допълнително изплакване.

За ваша информация! За съжаление е невъзможно да промените температурата на водата за отделна програма в този модел на пералнята.

В допълнение към горното има още няколко полезни функции. Например, блокиране на контролния панел. Извършва се чрез задържане на бутона Start за 5 секунди, след което клавишът светва на дисплея. Когато стартирате програмата, можете да презаредите барабана, в случай че трябва да поставите нещо или обратно, за да го получите.

За целта натиснете бутона Пауза / Старт и изчакайте около минута, докато на дисплея се появи думата ДА. Докато една програма е поставена на пауза, тя може да бъде променена и на друга.Пълното ръководство за инструкции съдържа подробно описание на всяка от тези програми.

Грижа за автомобила

Автоматичната перална машина от ново поколение Siemens IQ300 наистина е способна да се грижи за прането почти без човешка намеса и домакините бързо свикват с нея, обръщайки внимание на „домашния помощник“ само когато трябва да измиете нещо. Не го разбирайте погрешно, няма нищо лошо в това, просто трябва да запомните, че машината също се нуждае от минимални грижи.

Ако не следвате машината, докато тя е чисто нова и чиста, тя скоро ще стане много мръсна и ще започне да излъчва чудовищна воня. Вътре може да се образува мухъл, който ще мирише неприятно и дори замърсява прането. Оказва се, че машината не мие, а по-скоро замърсява прането - каламбур и нищо повече! След всяко измиване трябва:

 • Разтворете малко сапун в топла вода и вземете мека кърпа.
 • Изплакнете маншета на люка, вътрешността на барабана и съда за прах с този разтвор.
 • Вземете суха кърпа и избършете всички посочени повърхности, така че да не остане влага.
 • Оставете отвора за покрива и праха отворен за вентилация.

Представете си, че машината вече е доста работеща. В него се е натрупало много мръсотия и има следи от мухъл, а когато отворите люка, неприятна миризма бие в носа, като цяло пълен комплект. Тук няма да слезете със сапунена вода и парцал, ще трябва да извършите измиване с помощта на специални контрол на миризмата и мръсотия.

Тогава ще трябва внимателно да почистите боклучния филтър, тръбите и вътрешните стени на резервоара, до които можете да стигнете, като частично разглобите шайбата (през отвора за нагревателя). Само тогава машината ще придобие почти девствена чистота. Възниква въпросът: струва ли си да приведете машината си в такова състояние, не е ли по-добре да се погрижите малко за нея след всяко измиване? Отговорете на този въпрос сами!

Инструкциите за Siemens IQ300 според нас трябва да изглеждат точно така, всичко е кратко и ясно. Без излишна информация, след няколко минути прочетох и разбрах всичко. Е, ако нещо стане неясно, можете да прочетете фабричните инструкции. Успех

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини