Всичко за пералните машини

Ръководство за пералня Indesit WIUN 82

Indesit WIUN 82 наръчникИнструкцията за пералнята Indesit WIUN 82 изглежда доста обемна, не е изненадващо, че повечето хора или не я четат изобщо, или я четат избирателно. Междувременно този документ съдържа доста голямо количество ценна информация, която потребителят трябва да разбере, преди да използва пералнята. Ето защо решихме да представим на вашето внимание съкратена версия на инструкцията, която съдържа само най-основната информация.

Къде да сложа, как да се свържа?

Внимателно разопаковайте чисто новия Indesit WIUN 82 и изваждайки кутията отстрани, инспектирайте случая. Бъдете внимателни, прегледайте всеки сантиметър от предния панел, капака и страничните стени за повреди и ако те бъдат намерени, свържете се с продавача. Ако всичко е наред, тогава можете да прехвърлите машината до мястото за инсталиране. Мястото, където ще бъде инсталирана пералня WIUN 82, трябва да отговаря на следните изисквания.

 1. Без килими директно под тялото на машината. Първо, това ще възпрепятства преноса на топлина, и второ, че е непрактично, защото течността може да го развали по килима или килима.
 2. В непосредствена близост до мястото на монтаж на машината (в рамките на 1-1,5 метра) трябва да има всички комуникации, необходими за нейното свързване: гнездо, изход за водопровод, изход за канализационна тръба или сифон.

Можете да направите без сифон и канализационна тръба, но след това ще трябва да организирате изхвърлянето директно във ваната, мивката или тоалетната.

 1. Пералнята Indesit трябва да се постави на предвиденото място за монтаж. Освен това пролуката между страничните стени и околните предмети, както и капакът и околните предмети трябва да бъде най-малко 1 см. Между задната стена и предмета трябва да има празнина от 10 см, а пред предния панел не трябва да има нищо, тъй като това ще предотврати отварянето на люка.
 2. Подът под шкафа трябва да е много здрав и за предпочитане идеално равен. Във всеки случай машината ще трябва да бъде подравнена, като се използва нивото на сградата. Най-добрият вариант е плоска бетонна основа, но дори дъска за пода ще направи. Говорейки заинсталиране на пералня вече писахме на дървения под в една от по-ранните публикации.

Ако мястото за инсталиране е най-подходящо за вашата пералня Indesit, можете да го плъзнете там, като използвате връзка с маркуччужда помощ и след това развийте транспортните болтове и запушете дупките за тях, подравнете корпуса и започнете да свързвате. Нека започнем с обикновен, завийте маркуча за източване към сифона или вкарайте края му в канализационната тръба. След това завийте входящия маркуч към изхода на водопровода през чешмата, като не забравяте да поставите уплътнителните пръстени.

И накрая, свържете захранващия кабел към влагозащитен контакт. Обърнете специално внимание на контакта, тъй като пералнята е голям потребител, което дава сериозно натоварване на електрическата мрежа. Това означава, че електрическата мрежа трябва да бъде надеждно защитена и да издържа на натоварването. Ако често се наблюдават колебания на напрежението, свържете пералнята през специален стабилизатор.

Устройство с тавичка за прах

Не започвайте да миете без да разбирате как е подреден приемникът за прах. Дозатор, съд за прах, тавичка за прах, всичко това са имената на същата част на пералнята Indesit. Дозаторът има 4 отделения:

приемник за прах Indesit wiun 82

 • № 1 - за предварително промиване;
 • № 2 - за основното измиване;
 • № 3 - за климатизация;
 • № 4 се вмъква в № 1 за белина.

Между другото! Отделенията трябва да се броят отляво надясно, когато са обърнати към предната част на пералнята.

Чекмеджето за предварително промиване трябва да се използва в онези редки случаи, когато включите програма за предварително промиване. Във всички останали случаи изливането или изливането на почистващ препарат в това отделение не е необходимо.Напротив, винаги трябва да използвате основното отделение за миене, както и отделението за климатик. Но 4 отделението трябва да бъде настроено само когато стартирате режима на избелване (също редки случаи).

Започнете да миете

Е, ние разбираме устройството на приемника за прах, сега ще изучим контролния панел. На панела на пералнята Indesit има много малко бутони и селектори, които ще използвате постоянно, струва си да ги изброите.

 1. Различни индикатори и функционални бутони. Те са подписани на панела, така че винаги можете да видите какво е избрано.
 2. Бутон, който се включва на пералнята.
 3. Бутон за стартиране или нулиране на програма.
 4. Селектор за режими на пране.
 5. Селектор за температура на водата.

indesit wiun 82

Така че, за да започнем първото измиване, трябва да използваме тези елементи на контролния панел. Между другото, първото измиване се извършва „на празен ход“, тоест без пране, за да се промие системата. Освен това ще бъде възможно да се измие както обикновено.

Включете пералнята. Отворете тавата с прах и сложете малко средства там. Изберете дълга програма за измиване, след това температура от 90 градуса. Затворете тавата и след това с бутона "старт" стартирайте програмата. Веднага след като програмата приключи, машината ще бъде подготвена.

При нормални условия подготовката за измиване се извършва по подобен начин. В този случай прането се сортира, преди да се сложи в барабана, а видът плат се взема предвид при избора на програма.

Основни грижи

Пералнята Indesit WIUN 82 се повреди и инструкциите ще помогнат да се предотврати това да се случи, защото съдържа информация за това как да работите правилно с „домашния асистент“. Около една трета от повредите се случват именно защото собствениците на перални машини пренебрегват простичките правила за грижа за тях. За какво говориш?

 • Ако не използвате пералня, най-добре е да изключите захранващия кабел от изхода и да блокирате водата.как да стигнем до филтъра за боклук
 • След всяко измиване вземете суха кърпа и избършете люка на люка, вътрешните стени на барабана и тавата с прах. По този начин предотвратявате появата на мухъл.
 • След всяко измиване оставяйте уреда отворен, не го запушвайте, защото това е причината за появата на мухлясала миризма.
 • Не използвайте агресивни почистващи препарати за почистване, те могат да повредят венеца и машината ще изтече.
 • След 3-4 измивания извадете съда с прах и го изплакнете под поток топла вода от останалата част от праха.
 • Веднъж на всеки шест месеца почистете филтъра за боклук и проверете филтъра за входящия клапан на потока приблизително веднъж годишно. Може да се запуши и с боклук.
 • Също така проверявайте входящия маркуч за повреди поне веднъж годишно. Маркуч с микропукнатини и още повече с счупвания не може да се работи.

И така, представихме съкратена версия на ръководството, която обобщава всички основни моменти, свързани с работата на пералнята Indesit. Ако не е достатъчно за вас, прочетете пълната версия, която сме публикували по-долу. Успех!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини