Всичко за пералните машини

Инструкция за пералня Indesit WIUN 81

Indesit WIUN 81 наръчникРъководството за употреба за пералня Indesit WIUN 81 съдържа огромен брой съвети, които ще бъдат полезни за начинаещия потребител на автоматичния „домашен помощник“. Въпреки това има толкова много информация, че лесно можете да се изгубите в нея, особено ако прочетете всичко подред. Решихме да подчертаем основното от инструкциите и да заявим тази информация в статията. Това имаме.

Регулирайте, инсталирайте и свържете

Пералната машина трябва винаги да се стартира с правилно разопаковане и проверка. Какво се разбира? Кутията трябва да се отваря внимателно, в случай че оборудването трябва да бъде върнато в магазина. След това внимателно огледайте предния панел за драскотини, чипове или по-сериозни повреди, като изпуснати бутони или скъсани дръжки. Вижте, че комплектът включва вход за вода и маркуч за източване, гаранционна карта, крака и инструкция за употреба.

Ако всичко е наред, можете да извадите транспортните болтове, да запушите получените отвори с тапи и да плъзнете машината до мястото на инсталиране. За да преместите пералнята, човек трябва да използва чужда помощ, защото е много тежък.

Мястото за монтаж на пералнята трябва да се подготви предварително: за изравняване и укрепване на пода, провеждане на комуникации, бутане на предмети, които пречат на инсталацията.

регулиране на крака

Премествайки машината до мястото на постоянно поставяне, трябва, като вземете нивото на сградата, да изравните тялото му. По-добре е да го поставите напълно перфектно, но ако не работи перфектно, тогава разрешете разлика не повече от 2 градуса. Можете да подравните машината Indesit WIUN 81, като редувате завъртане на краката. По-нататък правим следното.

 1. Свързваме входящия маркуч към захранването със студена или топла вода, не забравяйте да поставите гумените уплътнения. Връзките трябва да са възможно най-плътни.
 2. Свързваме втория край на маркуча за източване към сифона на канализацията или мивката. Първият край на маркуча вече е свързан с корпуса на пералнята. Как по-добре да организирате връзката на такъв маркуч, можете да прочетете в статията Как да свържете дренажния маркуч на пералнята към канализацията.
 3. След като се уверите, че маркучите са свързани правилно, поставете щепсела на захранващия кабел в предварително подготвен контакт с влага и проверете нашия нов „домашен асистент“.

Контролни елементи

За да започнете ефективно да използвате пералнята на марката Indesit WIUN 81, трябва да изучите основните й контроли. За какви елементи говорим?

 • разпределител;
 • Бутони на контролния панел;
 • Индикатори на контролния панел;
 • Копче за избор на програма на контролния панел.

контролен панел indesit wiun 81

Всъщност контролните елементи на пишеща машина на тази марка са много просто подредени, което означава, че можете да се справите с тях на прегръдка, без да прибягвате до инструкции. Въпреки това способностите на всички хора са различни, затова накратко ще опишем всеки от тези елементи и ще поговорим за тяхното предназначение.

Първият в нашия списък е дозатор или, както се нарича още, кювета за прах. Посветихме му цяла точка, така че сега няма да говорим за него, но веднага ще преминем към бутоните. Бутоните на контролния панел са проектирани да решават различни проблеми и има общо четири. Най-големият бутон е разположен непосредствено над копчето за избор на програма. Необходимо е да включите и изключите захранването на „домашния помощник“. Следващият бутон, ако броите отдясно на ляво, стартира програмата или я спира, ако е необходимо. Третият и четвъртият бутон са необходими за избор на функции.

В допълнение към бутоните на контролния панел има 6 индикатора. Два индикатора са разположени над бутоните за избор на функции и уведомяват потребителя коя функция е деактивирана и коя е активирана. Вляво от бутона е индикатор, който показва, че мощността на машината е включена (мига) и че люкът е заключен (свети).Непосредствено под „Иконата Indesit“ се намират три индикатора, показващи текущата фаза на измиване:

 • горен индикатор - измиване;
 • среден индикатор - изплакнете;
 • долен индикатор - въртене.

Приемникът за прах показва списък с програми и функции, поддържани от пералнята. Може да бъде полезно, ако, разбира се, машината е русифицирана.

Кювета на прах

indesit перална машина кювета на прахЗа да може машината Indesit да се измие по най-добрия начин, е необходимо да се научите как правилно да използвате приемника за прах. Праховата кювета на тази автоматична пералня е изключително проста. Ако го отворите, ще видите само три отделения.

 1. Отделение № 1, като се брои отляво надясно, за предварително измиване. Ако програмата за миене включва накисване, поставете праха в това отделение.
 2. Отделение №2 е най-търсеното, тъй като по време на основното измиване почистващият препарат трябва да бъде поставен в него.
 3. И накрая, отделение № 3, което има малко по-различен дизайн, е проектирано за климатизация.

Не забравяйте! Налейте балсам или течен почистващ препарат непосредствено преди измиване. В противен случай той ще се източи във барабана и може да съсипе прането, положено там.

Сервираме машината

измиване на пералнятаАвтоматичната пералня е добра, защото не се нуждае от постоянно внимание. Не бива обаче напълно да я хвърляте на милостта на съдбата, в противен случай след известно време тя ще изхвърли някакъв неприятен „фортел“. След всяко измиване е много важно да изключите водата и да изключите оборудването от електрическата мрежа, Също така, след всяко измиване, просто трябва да избършете старателно и да проветрите машината. В никакъв случай не запушвайте люка и контейнера за прах, тъй като мухълът ще попадне в машината или по-лошо.

Извадете кюветата на прах, като я повдигнете и издърпате към себе си, за да я изплакнете от остатъците от праха. Всеки път не е необходимо да правите това, но понякога е необходимо. Не забравяйте да развиете и почистите филтъра за прах. Прочетете как да направите това в статията. Как да отворите и почистите филтъра в перална машина Indesit? Ако въпреки това пералнята Indesit WIUN 81 се повреди, инструкциите е малко вероятно да ви помогнат да решите проблема, трябва да се свържете с капитана.

Ето как изглежда съкратената версия на ръководството за перална машина Indesit WIUN 81. Ако все още имате въпроси, след като го прочетете, вижте фабричната версия на този документ. Успех!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини