Всичко за пералните машини

Инструкция за пералня Indesit WIUN 102

Indesit WIUN 102 наръчникАко четете тази статия, това означава, че имате пералня Indesit WIUN 102, инструкция, към която по някаква причина е загубена. Дори и да не искате да го търсите, просто прочетете съкратената версия на това ръководство в тази статия и ще намерите отговори на вашите въпроси. Да започнем в ред.

Разопаковане и свързване

Инсталирането на пералнята и нейната работа започва с разопаковане. Поне на нова, поне на използвана шайба е необходимо да извадите транспортните болтове. Невъзможно е транспортирането на оборудване без тях, тъй като подвижните елементи могат да се провалят. Така че, като извадите опаковката, трябва да развиете тези болтове от задната страна и да затворите дупките с пластмасови тапи.

На следващо място, машината трябва да бъде поставена на предварително подравнен под, на мястото, където на разстояние не повече от 1,5 m има комуникации и повреден изход с заземяване, изпълнете следните стъпки:

 1. Поставете машината по-близо до мястото, където ще стои, вземете входящия маркуч. Завийте извития си край към изхода на пералнята.

Не забравяйте да поставите гумено уплътнение на мястото, където маркучът и тръбата се свързват, за по-плътна връзка. Затегнете фиксиращата шайба на ръка, без да я прекалявате.

 1. Разстелете маркуча за източване и, ако е необходимо, използвайте резето на задната стена, за да закрепите горната точка на източване на височина 65-100 cm.
 2. Плъзнете машината в ниша или под плота, където ще бъде разположена, докато пролуката между страничните стени и други предмети трябва да бъде оставена най-малко 1,5 cm. Оставете 5-7 см отзад, за да не предавате маркучи.
 3. Прокарайте маркучите до водоснабдяването и източването. Свържете входящия маркуч към студена вода, а изпускателния маркуч към изхода в сифона, като го закрепите със скоба за маркуч.
 4. Когато изтегляте машината, не забравяйте за захранващия кабел, който трябва да извадите от задната страна на устройството и да го поставите до електрически контакт. Не трябва да се използват удължителни кабели и тройници, но се препоръчва стабилизатор на напрежението. Въпреки че можете да направите без него.

Когато свързвате пералнята, не се допуска натрупване на маркуч за източване и вход на дължина повече от 1,5 метра. Ако е необходимо удължаване, е необходимо да се свържете със сервизния център, в никакъв случай не използвайте използвани маркучи. Нарушаването на някое от изискванията за свързване е изпълнено с последствия и производителят не носи отговорност, дори ако машината е в гаранция.

Дозатор за почистващи препарати

Като свържете машината, преди първото пускане, което между другото трябва да се извърши при висока температура и без бельо, изучете основните му елементи. Започнете с дозатор за почистващ препарат, т.е. тава. Най- втиран пишеща машина indesit Този модел е разделен на три неподвижни отделения:

 • най-лявото отделение е необходимо за средствата, използвани при предварително накисване;
 • следващото отделение се използва за основното измиване;
 • най-дясното отделение е необходимо за климатици.

тавичка за прах Indesit

Освен това има четвърто отделение, което се вкарва в отделението отляво и е предназначено за избелване. Използва се само ако е необходимо, ако няма да избелите бельо, тогава този контейнер е по-добре да извадите.

Стартирайте измиване

панел за миенеСтартирането на измиването се извършва през механичен контролен панел, на който има 5 бутона и 2 въртящи се копчета. За да стартирате програмата, трябва:

 1. Включете машината и не забравяйте да отворите крана за вода.
 2. Натиснете бутона за захранване (първи бутон отдясно).
 3. Заредете прането, затворете барабана и добавете перилния препарат.
 4. Завъртете копчето за избор на програма по посока на часовниковата стрелка до желаната програма, декодирането на чийто номер виждате на дозатора за почистващ препарат.

  За пералнята Indesit WIUN 102 инструкцията дава подробно описание на всички 11 програми, ако имате интерес, можете да я изтеглите от линка по-долу.

 5. Завъртете копчето за избор на температура до желаната стойност.
 6. Натиснете бутона за старт.

От допълнителните функции в тази пералня има само:

 • „Лесно гладене“ - предвижда спиране на програмата с вода в барабана, не се използва с функцията „Избелване“, както и за програмите: „Интензивно измиване“ и „Ежедневно измиване 30 минути“;
 • Намаляване на скоростта на въртене;
 • Избелване - използва се за всички програми, с изключение на "Вълна", "Коприна" и "Ежедневно измиване 30 минути".

обслужване

Възползвайки се от „домашния помощник“, не забравяйте да се грижите за нея. След измиване не забравяйте да го избършете с помощта на суха кърпа, ако е необходимо, първо можете да го избършете с кърпа, напоена със сапунена вода, само че няма почистващи препарати. Избършете контролния панел от капки, не забравяйте да избършете гумения маншет и барабана, обърнете внимание на стъклото.

След това издърпайте тавата с прах, като леко я повдигнете и издърпате към вас. Избършете областта под тавата и след това измийте самата тава. Върнете го на мястото му, но не го затваряйте напълно, оставете го да излезе на въздух, за да не се образува мухъл, между другото, също дръжте вратата отворена. Промивайте дренажния филтър, разположен на дъното на шайбата на всеки шест месеца.

Важно! След измиване изключете машината от мрежата и блокирайте водата, така ще спестите оборудването от падане на напрежението и повреди на помпата.

Колкото и внимателно да се отнасяте към технологията, тя може да се счупи. Машината Indesit не прави изключение. За да разберете какво да направите, изтеглете ръководството за инструкции за пералня Indesit WIUN 102, което съдържа таблица за декодиране на неизправности, Може би можете сами да се справите. Успех!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини