Всичко за пералните машини

Ръководство за пералня Indesit WITL 86

Indesit WITL 86 наръчникНякои хора дори не знаят как пералните машини Indesit WITL 86 изглеждат като инструкции и това е въпреки факта, че от няколко години работят с „домашния помощник“. И се случва инструкцията, която идва с машината, да бъде изхвърлена заедно с кутията. След известно време възниква ситуация на „извънредни ситуации“, човек започва да търси инструкции, но тя не съществува. Хубаво е, че има компютър, интернет и по-специално нашият уебсайт под ръка, където можете да намерите цялата необходима информация.

Първи работа на машината

Мястото, където планирате да поставите машината Indesit WITL 86, трябва да се погрижите предварително, особено ако се планира да се интегрира оборудване между мебели. Основата под машината трябва да е здрава и стабилна. Най-добре е да имате плосък бетонен или керемиден под, но и здравата дървена основа също ще работи, основното е тя да бъде подготвена добросъвестно.

Когато организирате място за пералня, не забравяйте да оставите малко място за комуникациите на машината (маркучи, мрежов кабел). Мястото пред машината също трябва да бъде оставено, така че да може свободно да се приближава до „домашния помощник“.

Горната част на тялото трябва да е отворена, тъй като тази машина е с вертикално натоварване, съответно люкът и контролният панел са разположени отгоре.

Indesit WITL 86

В непосредствена близост до корпуса на пералната машина е необходимо да се създадат точки на свързване към водоснабдяването, канализацията и електричеството.Направете сами инсталиране и свързване на пералнята Многократно сме описвали, няма да повтаряме. Отбелязваме само, че определени изисквания се налагат за комуникациите, които осигуряват пералня.

 1. Гнездото трябва да бъде отделно, окабеляване с напречно сечение 2,5 мм със заземяване, защитено от автоматична машина.
 2. Налягането във водоснабдяването не трябва да бъде по-малко от 1 bar. Ако налягането е ниско, може да се монтира специална циркулационна помпа.
 3. Изтичането на вода трябва да бъде повдигнато най-малко на 60 см над пода. Ако това не е направено и маркучът за източване не е огънат правилно, водата от канализацията може да се върне към машината.

Устройство на контролния панел

Горното разположение на люка и контролния панел на пералнята Indesit WITL 86 е много популярно при възрастни хора и хора със заболявания на опорно-двигателния апарат. Защо така Всичко е много просто, тази машина няма нужда да се огъва надолу. Застанете спокойно на цял ръст, сложете прането в барабана, натиснете необходимите бутони и отидете. Без дискомфорт Говорейки за бутони и други елементи на панела.

 • Въртящи се дръжки. В тази машина има три регулатора от този вид. И те са разположени много удобно подред. От дясната страна е селекторът на програмата, малко вляво от копчето на термостата, а отляво на копчето за регулиране на завъртането. Системата е електромеханична, така че няма изненади, завъртях копчето в желаната позиция, получих резултат.
 • Бътън. Бутоните също са удобно подредени в един ред, точно над превключвателите. Бутонът в най-дясната част е най-важният, той включва и изключва „домашния помощник”. Невъзможно е да го объркате, тъй като е по-голям от останалите по размер. Дори хората с проблеми със зрението ще го различават без никакви проблеми. Вляво е бутонът за стартиране на програмата и след това функционалните бутони.
 • Електрически крушки. Индикаторите също са много важни, тъй като моделът WITL 86 няма дисплей, което означава, че върху крушките лежи важна функция - прехвърлянето на информация от машината към потребителя. По принцип индикаторите показват етапите на изпълнение на програмата за пране и включването / деактивирането на определени функции.

контролен панел Indesit WITL86

Надписите и чертежите, отпечатани на контролния панел, ще кажат на потребителя кои бутони си струва да щракнете и кои не.

Също така трябва да се каже няколко думи за контейнера за прах. Разбира се, съдът за прах в перални машини с най-високо зареждане не е част от контролния панел, но без него няма да можете да направите добро измиване.

Разпределителна машина модел WITL 86, разположена на вътрешната повърхност на люка. Не прилича на контейнера за прах на машина за предно зареждане. Неговите отделения са направени под формата на специални пластмасови джобове, в които почистващият препарат е поставен до определеното ниво. Ще опишем тези джобове отляво надясно.Дозатор Indesit WITL86

 1. Джоб номер номер 1, използва се само ако избраната програма предвижда накисване (предварителна пране).
 2. Вторият джоб е малко по-широк от първия и служи за осигуряване на поставяне на почистващ препарат или гел при основното измиване.
 3. Третият джоб е за климатика.
 4. Четвъртият джоб е за белина.

хвърлям

Стартирайте Indesit WITL 86 трябва да бъде като всяка друга машина от тази марка. Натискаме големия овален бутон и изчакваме, докато индикаторът вляво от него започне да мига. След това отворете люка и добавете почистващи препарати към джобовете на приемника за прах. Сега отворете вътрешните капаци на барабана и поставете предварително сортираното пране вътре. Затваряме вътрешните капаци и люка. Остава да изберете програмата с дръжката, да регулирате температурата и скоростта на въртене и да започнете със съответния бутон.

Ако трябва да активирате някаква допълнителна функция, не се колебайте да кликнете върху желания бутон.

Характеристики за грижа

За да използвате машината всеки ден, не е необходимо да се позовавате на инструкциите, но е необходимо да я прочетете поне веднъж. В края на документа има много важна информация как да се извършва поддръжка и грижи. Всъщност в това няма абсолютно нищо страшно.

 • Първо, след като приключите с измиването, не затваряйте уреда плътно, оставете го на въздух.
 • Второ, след измиване, избършете капаците на барабана и вътрешните стени с кърпа и не забравяйте за дозатора.
 • Трето, понякога почиствайте филтрите. Този на клапата за пълнене - веднъж годишно, боклук 2 пъти годишно.

Промиване на дозатора Indesit WITL86

С това ще завършите представянето на кратката версия на ръководството за машината Indesit WITL 86. Ако все пак имате въпроси, след като прочетете горния материал, изтеглете пълната версия на документа, като кликнете върху връзката под текста. Успех

   

2 коментара на читателя

 1. Граватар Алекс Алексей:

  Защо не извади прането?

  • Граватар Андрей Андрю:

   Всичко тя стиска !!! В експлоатация от десет години.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини