Всичко за пералните машини

Ръководство за пералня Indesit WISL 83

Indesit WISL 83 наръчникПералнята Indesit WISL 83 е доста стар модел сред машините от тази марка. Някои го използват повече от 6 години, възрастта на отделни представители на Италия достига 12 години. Рано или късно работата на оборудването се проваля, потребителят започва да чете инструкциите, но отпечатаната версия може да е без руски превод. Не се притеснявайте, тази инструкция е преведена и публикувана в мрежата повече от веднъж. Предлагаме ви да се запознаете с него, най-вероятно ще намерите това, от което се нуждаете.

Как да се свържа?

Повечето инструкции за пералните машини Indesit започват с описание на разопаковането и монтажа на уреда. В тази работа няма нищо трудно, като се има предвид, че всичко е подготвено за вас, а именно:

 • изравнено местоположение на инсталацията;
 • захранва се студена вода или се инсталира сплитер и кран на смесителя за студена вода;
 • на мивката е монтиран сифон с кран за оттичане на отпадни води от шайбата;

  Към знанието! Можете да организирате отводняване директно в банята или тоалетната, но този метод е опасен и не е естетичен.

 • заземен е захранващ контакт, заземен според всички правила за безопасност (използва се трижилен кабел с напречно сечение 1,5 квадратни мм, има дифавтомат)

След като разопаковате пералнята и я разгледате, трябва да извадите транспортните болтове за закрепване от задната страна на оборудването и да затворите отворите с тапи. След това поставяме машината по-близо до мястото на монтаж и започваме да свързваме маркучите. Входящият маркуч се завинтва на ръка с монтиращи се шайби в единия край към изхода на водата, а другият - към машината. Това е един от най-лесните начини, но можете да се свържете и с кран в кухнята илидо кранчето в банята.

Подреждането на канализацията също не трябва да ви създава проблеми. Нюансът е да се предпази дренажният маркуч от издърпване и самооттичане. За да направите това, трябва правилно да фиксирате горната точка на източване, която е описана подробно не толкова в инструкциите, колкото на нашия уебсайт в статията Как да свържете дренажния маркуч към канализацията.

При правилно инсталиран контакт мрежовата връзка е да поставите щепсела в контакта. Ако няма такъв контакт, забравете за удължителните кабели и адаптерите. Обадете се на електротехник, който ще положи кабела и ще направи всичко според изискванията.

Описание на машината

Няма да описваме целия дизайн на пералнята, важно е потребителят да знае само как са разположени разпределителя за прах и контролния панел и ние ще се спрем на тях. Контролният панел на пералнята Indesit WISL 83 е оборудван с три селектора и шест бутона. Селекторите са предназначени (отляво надясно) за:

Indesit WISL 83 контролен панел

 • регулиране на скоростта на въртене;
 • избор на температура на измиване;
 • избор на програма, обозначена с номер. Има 13 такива програми, декодирането на имената на които е представено от предната страна на приемника за прах.

Бутонът, необходим за включване на машината, е най-големият бутон, до него е бутонът за стартиране или пауза на програмата. Останалите 4 бутона ви позволяват да изберете допълнителни функции (отляво надясно):

 1. забавено начало на измиване;
 2. отстраняване на петна, което включва избелване или допълнително измиване, тази функция не може да се използва едновременно с функцията за гладене;Дозатор за прах Indesit WISL 83
 3. лесно гладене - включва спиране на машината с вода в барабана и след това източване чрез избиране на подходяща програма;
 4. допълнително изплакване.

Разпределете праха в тази машинка за подстригване, разположена отляво. Прахът за основно измиване се излива в средното отделение, а с предварително измиване се излива в лявото. За да омекотите прането, използвайте климатик, който се налива в отделението вдясно. В случай на избелване, трябва да поставите подвижен контейнер в крайното отделение отляво и да изсипете избелващ агент в него.

Важно! Избелвачът не трябва да съдържа хлор, първо, той разваля тъканта и второ, влияе негативно на вътрешността на машината.

Как да използвате?

За пералнята Indesit WISL 83 инструкцията предлага кратко описание на процедурата за стартиране на програмата и наистина, какво да рисувате тук, всичко е интуитивно:

 1. Включете машината с натискане на бутон.
 2. Заредете прането, след като го разделите по цвят, вид плат, обем. Не забравяйте да шиете разкъсващите елементи, да изваждате малки предмети от джобовете, а също и да затваряте мълнии.
 3. Затворете вратата на барабана.
 4. Прах и балсам според дозировката.
 5. Завъртете програмиста в желания режим.
 6. Регулирайте въртенето и температурата.
 7. Изберете допълнителна функция, ако е необходимо.
 8. Натиснете старт.
 9. След завършване, изключете чрез натискане на бутона.

Първият цикъл на пране в новата машина трябва да се извършва без пране, за да се измие машината.

Безопасност и поддръжка

Безопасна работа на пералнята Indesit WISL 83 инструкцията също не преминава. Ако нарушите поне едно от изброените в него правила, производителят не носи отговорност нито за вашето здраве, нито за безопасността на оборудването и имуществото. И така, за какво не трябва да забравяте:

 1. Машината е домакински уред за домашна употреба, а не професионален.
 2. Изключете уредите след измиване.
 3. Управлявайте и контролирайте работата на машината трябва да е пълнолетен.
 4. Когато работите с оборудване, уверете се, че ръцете ви са сухи, не докосвайте тялото с мокри ръце.
 5. Не издърпвайте, за да разпределите праха по време на измиване.
 6. Не дърпайте вратата, опитвайки се да я отворите след измиване, ключалката ще се отключи след три минути.
 7. Носете машината заедно, тя е много тежка.
 8. Проверете барабана преди да поставите прането, в него може да има чужди предмети.
 9. Не претоварвайте машината, това намалява експлоатационния живот на частите, но измиването на твърде малко също не си струва.
 10. Не забравяйте да се грижите за машината. Избършете външната му страна от прах и влага, избършете маншета и съда за прах след измиване. Извършете общо почистване, като използвате специални препарати за отстраняване на накип, миризми и бактерии. Изплакнете изпускателния филтър и тавата.

неизправности

В случай на неизправност, уверете се, че вие ​​сами не можете да го разрешите. Не са рядкост филтър или цедка пред входящия маркуч да се задръсти с отломки, както и претоварване на машината. Всички тези проблеми се решават независимо. Ако вътрешните компоненти на машината се разрушат, най-добре е да се свържете с сервизен център, особено ако машината е в гаранция.

Ако няма пари за заплащане на ремонта, прочетете пълните инструкции, които описват възможни неизправности и нашата статия Поправете неизправностите в пералнята Indesit, която описва как да разрешите тези грешки.

Надяваме се, че представената по-горе информация е била полезна за вас. Сега знаете къде да намерите инструкции за вашата пералня.

   

4 коментара на читателя

 1. Граватар Людмила Людмила:

  Каква програма да поставя, така че машината да изтрие не повече от 45 минути?

 2. Граватар Людмила Людмила:

  Кажете ми какво пише? Какво измиване от 1 до 13 точки? С времето номерата изтриха, а паспортът изчезна някъде.

 3. Граватар Вик Vic:

  Как да измия бялото си пуловер?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини