Всичко за пералните машини

Ръководство за пералня Indesit WISL 105

Indesit WISL 105 наръчникЗа чисто новата перална машина Indesit WISL 105 инструкцията също трябва да е под ръка. На пръв поглед изглежда защо е необходима тази инструкция, ако е интуитивно ясно какво да натиснете и какво да завъртите, за да започнете измиване или някаква функция. Всъщност инструкциите за експлоатация на пералнята помагат да се оптимизира работата на оборудването, така че да не се използва произволно, а възможно най-рационално. По-долу сме предоставили съкратена версия на този документ за вас, надяваме се, че ще научите много от него.

Функции за инсталиране

Още преди да купим пералня Indesit WISL 105, ще уредим място за нея, така че по-късно да не се налага да преработваме всичко набързо. Първо разберете къде можете да поставите „домашния асистент“, където и да стои удобно и къде има потенциална възможност да я свържете. Ако се намери такова място, направете внимателни измервания. Важно е не само корпусът на шайбата да се побере между другите елементи на интериора, но и да остане празнина:

Когато измервате, вземете предвид стърчащите части на пералната машина

 • между задната стена на тялото на машината и чужди предмети - 10 см;
 • между страничните стени и горния капак на машината и предметите - 1 см;
 • нищо не трябва да стои изобщо пред товарния люк.

Проверете пола. Застанете на предвиденото място за монтаж на пералнята и разтрийте краката си и след това скочете леко. Ако под теглото ви подът почти не се държи заедно и не се огъва, всичко е наред, но ако подът се държи заедно и се опита да се счупи, той трябва да се укрепи. Това е особено вярно за дъската. Препоръчително е също да премахнете влагоустойчивите настилки на мястото на монтаж на машината и да направите пода по-равномерен.

На тръба със студена (или топла) вода предварително ще монтираме тройник. За да направите това, трябва или да направите вложка в металопластичната тръба, или да инсталирате този кран между тръбата и маркучите, захранващи смесителя. В този случай има много рецепти, ръководете се от мястото.

свързване на пералнята Indesit

Помислете къде машината ще източва отпадните води. Има няколко варианта.

 1. Първият вариант включва организирането на канализацията директно в тоалетната, мивката и банята. Такъв дренаж е най-лесно да направите, просто трябва да фиксирате втория край на маркуча за източване към посочения водопровод.
 2. Втората опция изисква свързване на дренажен маркуч към сифона на мивката. Само за това ще трябва да закупите сифон със специален страничен изход.
 3. И накрая, третият вариант включва свързването на машината директно към канализационната тръба. За да направите това, в тръбата се прави вложка, в нея се поставя тройник и към свободния край на тройника е свързан дренажен маркуч на машината.

В допълнение към всичко по-горе, ще трябва да донесете отделен водоустойчив изход. Изходът на гнездото трябва да бъде защитен RCD и имат заземяване. В този случай окабеляването трябва да бъде проектирано за повишено натоварване, тъй като пералнята се счита за голям консуматор на енергия. Гнездото трябва да има специален, водоустойчив корпус.

Ако всичко е готово, не се колебайте да закупите пишещата машина Indesit WISL 105 и да продължите с връзката. Ръководството за употреба на пералнята на тази марка ни напомня, че преди да я инсталирате, трябва внимателно да разопаковате пералнята, да извадите артикулите за транспортиране, да ги поставите в отделна торба и да ги оставите до по-добри времена. Ако изведнъж се наложи да транспортирате машината, тези елементи идват по-добре. Свързваме машината в следния ред.

 • Закрепваме входящия маркуч, като предварително инсталираме уплътненията.
 • Монтираме дренажния маркуч, като го свързваме по един от трите горепосочени начина.
 • Свържете се към електрически контакт.

След като свържете маркучите, проверете дали никъде не тече.

описание

Започването на работа с марка перални машини Indesit WISL 105 е свързано с някои трудности.Контролният панел съдържа доста голям брой различни елементи - от бутони до копчета, целта на които потребителят все още не е научил. За да не изучавате контролния панел, използвайки „метода за проба и грешка“, погледнете ръководството, което говори за контролния панел с подробности.

контролен панел Indesit WISL 105

И така, на контролния панел на пералнята на тази марка има три въртящи се копчета. Крайният десен копче ви позволява да изберете програма за измиване, средната ви позволява да изберете температурата на водата, добре, крайният ляв служи за избор на скоростта на въртене. Предлагат се и шест бутона. Голям бутон за захранване е инсталиран директно над копчето за превключване на програмата, вляво е бутона за стартиране или нулиране на програмата. По-нататък отдясно на ляво.

 1. Бутонът, над който има снимка на контейнер с вода и капчици, е допълнително изплакване. Натискаме този бутон, за да изплакнем по-добре прането от почистващи препарати.
 2. Бутонът, над който виждаме модела на гладене, е така нареченото „лесно гладене“. Тази функция предотвратява появата на бръчки, което впоследствие улеснява процеса на гладене.
 3. Бутонът, над който шарката на замърсената тениска обозначава функцията за избелване. Той се включва, когато е необходимо да се извърши нормално или леко избелване, при условие че подходящият продукт се добави към прахообразния колектор.
 4. Бутон с часовник, показва забавен старт. Тази функция ви позволява да забавите старта на машината за период, който сте избрали сами.

В допълнение към бутоните и копчетата на контролния панел има крушки. Те посочват етапа, на който се изпълнява определена програма за измиване. Освен това има крушки, които показват дали машината работи и дали функциите са активирани.

Как да започнем?

За да започнете измиването, все още трябва да разберете къде и как да поставите праха и други перилни препарати. Отворете праховата кювета и погледнете. Средното отделение за обикновено измиване, слагайте в него прах, когато просто трябва да миете. Най-лявата секция за предварително измиване, поставете там прах, ако режимът на измиване, който активирате, включва накисване.

Крайно дясното отделение е необходимо, за да добавите климатик. Има и четвърти клон. Той трябва да бъде поставен в крайното ляво отделение, ако сте активирали режима на избелване. Е, разбрахме го с дозатора, сега знаем в кой отдел да се налива, можем да говорим за процедурата за стартиране на измиването.

 • Натиснете бутона за включване / изключване.
 • Натискаме предварително сортираното бельо в люка и го разпределяме равномерно вътре.
 • Завъртете копчето, за да изберете режимите на измиване и изберете програма.
 • Завъртаме копчето на термостата и настройваме температурата на водата.
 • Завъртаме копчето за регулиране на скоростта и настройваме скоростта на въртене.
 • Отворете дозатора и добавете средства.
 • Кликнете върху бутона вляво от бутона за включване / изключване.

Когато измиването приключи и машината сигнализира за това, няма да можете веднага да отворите люка. Това не е разбивка, а напълно нормално явление. Изчакайте няколко минути, самата ключалка ще се отключи и люкът може да се отвори.

Грижа за автомобилагрижа за кола

Е, няколко думи за грижата за пералнята Indesit WISL 105. Въпреки че тази машина е проектирана така, че изисква минимални грижи, е необходимо малко внимание към "домашния помощник". Не позволявайте влагата да се улавя в машината, камо ли застояла вода. Вземете го като правило: завършете измиването, избършете всичко с кърпа и оставете люка и тавата отворени. Почистете изпускателния филтър и приблизително веднъж годишно проверете филтъра за потока, който се намира на входящия клапан.

Тук всъщност е цялата кратка инструкция. Опитахме се да ви предложим само най-важните точки. Ако това не е достатъчно, вижте заводските инструкции, които са изложени по-долу. Успех!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини