Всичко за пералните машини

Ръководство за пералня Indesit WISL 103

Indesit WISL 103 наръчникАко се нуждаете от инструкция за пералнята Indesit WISL 103 много спешно, тогава, като отворите нашата публикация, сте стигнали до адреса. Тук ще намерите не само оригиналния документ от производителя, достъпен за изтегляне, но и адаптирана версия на него, която преразказахме специално за вас.

Съвети за инсталиране

Ръководството за употреба на пералня от тази марка описва подробно процеса на инсталиране и свързване на „домашен асистент“. Всеки етап от работата е придружен от разбираеми схематични изображения, така че няма да пренаписваме тези разпоредби, обаче, към тях ще добавим списък от съвети, които експертите формулираха. Тези съвети ще бъдат чудесно допълнение, което ще ви помогне да завършите инсталационната работа без грешки.

 1. Не бързайте да развивате болтовете, предназначени за транспортиране на машината, и отстранете маркучите от крепежите, преди да поставите "домашния помощник" на мястото си. Така че е по-удобно да го плъзнете от място на място.
 2. Фиксирайте здраво основата под тялото на пералнята. Ако имате дъска, тогава поставете допълнителни лагове под него на мястото на монтиране на шайбата. Би било идеално да излеете бетонен пиедестал под подовата настилка и да изравнявате подовата повърхност колкото е възможно повече.
 3. Отстранете подовите настилки, неподходящи за монтаж на пералнята: обикновен (невлага на влага) ламинат, килим, килим, тъкани пътеки и други.

Изравняването и укрепването на пода ще удвои живота на пералнята. В допълнение, тя ще работи много по-тихо, дори когато се върти с високи скорости.

подравнете тялото на машината

 1. Ако не беше възможно да направите пода напълно гладък и има очевидни разлики, няма значение, можете да подравните тялото на машината, като завъртите краката. За целта поставете нивото на сградата върху тялото на машината и започнете последователно да усуквате краката, докато пералнята може да бъде монтирана равномерно.
 2. Инсталирайте предварително на изхода на тръбата със студена вода, на мястото на инсталиране на машината, кран тройник. По този начин ще създадете точка за свързване, към която остава само да завиете входящия маркуч.
 3. Инсталирайте страничен сифон за свързване на маркуча за източване. Ако в близост до мястото на монтаж на машината няма мивка, но има оттичане на канализационната тръба, направете свързване и инсталирайте тройник. Като цяло за как да свържете дренажния маркуч на пералнята към канализацията, вече казахме, така че няма да се повторим
 4. Обърнете специално внимание на новия изход за пералнята. Вече говорихме много за това по-рано и ще го повторим отново: не можете да свържете пералнята към контакта с други устройства и още повече да използвате удължителен кабел. Пералнята е голям потребител, тя се нуждае от отделен, защитен от машина изход от влага. Ако можете също така да организирате заземяване, то като цяло ще е супер!
 5. От точките на свързване на пералнята до различни комуникации към нейното тяло не трябва да има повече от 1 м. Това важи особено за канализацията. Колкото по-дълго е маркучът за източване, толкова по-бързо помпата ще се провали.
 6. Преди да свържете машината към водопровода, уверете се, че налягането на водата в него е достатъчно. Ако отворите крана за студена вода до пълно, няма да можете да получите чаша вода за 6 секунди, налягането във водоснабдяването е недостатъчно за свързване на пералнята Indesit WISL 103.

Бутони, копчета, индикатори

Контролният панел Indesit WISL 103 има три големи въртящи се копчета, всяко от които има своя много важна функция. Така че, нека се изправим пред пералнята и да обърнем внимание на крайната дясна дръжка. С него можем да изберем всяка програма за измиване от списъка, който е посочен в инструкциите или на капака на контейнера за прах. Всяка програма получава номер. За да изберете програма, просто завъртете копчето.

контролен панел за пералня Indesit WISL 103

Вляво от копчето за избор на програма е превключвателят на термостата. С него можете лесно да зададете температурата на водата, в която ще се пера. Най-лявата дръжка ще ни служи в случай, че трябва да регулираме скоростта на въртене. Можете да зададете режим "без завъртане", можете да поставите 400, 500, 600, 700, 800, 900 или 1000 оборота в минута.

Над превключвателите има шест бутона. Крайната дясна ви позволява да включите машината и да я изключите. Вторият вдясно е бутона за стоп / старт на програмата. Трето отдясно е допълнително изплакване. Четвъртият вдясно е лесно гладене. Петата вдясно е избелването. И накрая, шестото - забавено изстрелване.

Между другото! Можете да отложите старта на програмата за пране с Indesit WISL 103 за 9 часа.

На контролния панел на машината на тази марка има индикатори. Някои от тях показват напредъка на програмата, а някои посочват активирането на функция. Във всеки случай трябва да им обърнете внимание.

Приблизително 1/3 от контролния панел на пералнята Indesit WISL 103 е заета от контейнера за прах. Това е такова специално чекмедже със сравнително малки размери, в което е необходимо да поставите почистващия препарат преди измиване. В него лежеше:приемник за прах Indesit WISL 103

 • прах за пране;
 • климатик;
 • нишесте;
 • сол;
 • течен перилен препарат;
 • избелва и т.н.

Праховата кювета е разделена на три части. Поставете го напред и погледнете. Средната част е запазена за основното измиване и ще трябва да се използва най-често, останалите отделения не са задължителни. Лявата е за накисване на програми, а дясната може да добави омекотител. Понякога трябва да включите режима на избелване и потребителите в това отношение да попитат в какво отделение да излеят белина. Както се вижда на фигурата, за белицата е необходимо специално отделение, което се вкарва в крайната лява част на приемника за прах.

Стартирайте процеса на измиване.

Ако всичко е инсталирано и свързано правилно, започването на миене с пералнята Indesit WISL 103 е толкова лесно, колкото и обстрелването на круши. Първо натиснете големия бутон, който се намира непосредствено над превключвателя на програмата. Сортираме прането и поставяме първата му партида в машината. Използвайки програмния селектор, изберете желания режим на пране. След това завъртете останалите копчета, задайте температурата на водата и скоростта на въртене. Отваряме тавата на приемника за прах и добавяме към нея средствата, необходими за осигуряване на висококачествено измиване.

След това натиснете бутона, който се намира отдясно наляво веднага след бутона за включване / изключване. Ще трябва само да изчакаме, докато любимият ни „домашен асистент“ премахне, и след това ще отключим люка, за да можем да вземем чисто бельо.

Характеристики за грижа

избършете машината след всяко измиванеВнимавайте с пералнята Indesit WISL 103 навреме, особено след като тя не изисква специални грижи, толкова малки неща. Избършете с кърпа, където и да стигнем, защото излишната влага може да причини мухъл и неприятни миризми. Понякога почистваме филтри: боклук и поток.

Често не е необходимо да се изкачвате по тези филтри, но изобщо не можете да ги хвърляте. Оптимално ще бъде, ако почистите боклучния филтър след 6 месеца работа на „домашния асистент“, но филтър за поток след година.

Ето такава инструкция. На някои може да изглежда, че е твърде кратък, но всъщност всичко, което е необходимо, е в него. Ако имате нужда от повече информация, изтеглете инструкциите от производителя. Успех!

   

1 коментар на читателя

 1. Граватар Тамара Тамара:

  Благодаря ви

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини