Всичко за пералните машини

Ръководство за пералня Indesit WISL 102

Indesit WISL 102 наръчникИнструкцията за пералня Indesit WISL 102 е написана много подробно. Тя обхваща най-разнообразните нюанси на работа с „домашния асистент“ на тази марка, но не всеки иска да я прочете в своята цялост. Освен това по-голямата част от потребителите или изобщо не го отварят, или четат само 1-2 раздела. Решихме да подготвим съкратена версия на инструкциите, която открои само най-важното. Надяваме се в този случай да го прочетете докрай.

Относно мястото и връзката на инсталацията

Ако преди това сте имали пералня и сте закупили новата Indesit WISL 102 вместо това, няма да има проблеми с мястото на инсталиране и връзката. Но ако сте закупили пералня за първи път, трябва да оборудвате място за нея в съответствие със следните изисквания.

 1. Мястото на инсталиране на пералнята трябва да не съдържа интериорни предмети и трябва да има удобен подход към нея.
 2. Срещу люка на пералнята не трябва да стои нищо.
 3. На 1-1,5 метра от тялото на машината трябва да има точки на свързване към всички необходими комуникации.

В мястото на свързване на пералнята трябва да бъдат оборудвани следните: влагоустойчив електрически контакт, кран за тройник, вграден във водопровода, сифон с изход за маркуча за източване.

 1. Подът под каросерията на автомобила трябва да е гладък и здрав, върху него не трябва да се полагат рогозки, килими, килими и т.н.
 2. Пропастта между машината и околните предмети трябва да бъде най-малко 1 см. Между задната й стена и предметите - 10 cm.

Продължете към свързването на новата ни машина. В пералнята Indesit WISL 102 инструкциите на производителя описват този процес подробно, така че да се ограничим до общата процедура. И ако искате да научите повече за нюансите на такава връзка, прочетете статията Направи си сам монтаж и свързване на пералня.

Първо изваждаме транспортните болтове, запушваме отворите за тях и след това преместваме шайбата на предварително подготвено място. Ние подравняваме кутията, изключваме входящия маркуч от крепежните елементи, поставяме уплътнителните пръстени и завиваме единия край на този маркуч към входа на водата на машината, а другия към крана на тройника. Уверете се, че връзките са достатъчно здраво.

След това свържете свободния край на маркуча за източване към изхода на сифона. Изпускателният маркуч не трябва да бъде свързан с предварително зареждане, необходимо е да се организира завой, така че миризмите на канализация да не проникнат в пералнята и да не се получи "сифон ефект". С връзката към захранването всичко е по-просто, вмъкваме щепсела на захранващия кабел в контакта и можете да направите пробен старт.

Разпределително устройство

Тавата за прах на пералнята Indesit WISL 102 има правоъгълна форма, удобна издатина, за която можете да вземете, за да я извадите и да я избутате обратно. Има 4 отделения, 3 от които са неподвижни и едно мобилно, подвижно. Каква е целта на тези отделения (номериране отляво надясно)?

 • табла Indesit WISL 102Първото отделение е необходимо за накисване. За пералнята indesit WISL 102 инструкцията извиква отделението за предварително измиване. По принцип това е едно и също, само нашата възможност е по-ясна.
 • Второто отделение се използва за основно измиване. Тук всичко е просто, исках да го измия както обикновено, изсипах прах във второто отделение и го измих за здравето си.
 • Третото отделение е необходимо, за да се налива климатик там. От климатика нещата ще бъдат меки, приятни на допир, в допълнение, те ще излъчват великолепен аромат.
 • Четвъртото отделение не е постоянно в дозатора. Инсталира се, ако е необходимо, директно в отделението под номер едно. Това отделение е необходимо, за да се активира режимът на избелване.

За машината WISL 102 инструкциите за употреба показват, че отделение № 4 не трябва да се оставя вътре в дозатора по време на измиване, освен ако не възнамерявате да включите режима на избелване. В други случаи ще се намеси.

Как да започнете измиване

Indesit WISL 102За WISL 102 инструкциите за експлоатация описват пускането на "домашния помощник" по следния начин. Първо включете машината. Ако всички индикатори светят за няколко секунди и след това угаснат, а лампата за включване мига, значи всичко е наред, машината е готова за работа.

След това заредете прането. Между другото, първият път, когато трябва да миете без пране, така че вътрешността на машината да се изплакне от фабричната мръсотия, добре, тогава всичко е както обикновено. С селектора на режима определяме програмата за пране, която харесвате. Завъртайки копчето „Температура“, задаваме желаната температура на водата. Отворете дозатора и добавете праха, ако е необходимо, налейте и балсама. Освен това, „ключ за стартиране“ в смисъла на, кликнете върху бутона „Старт“ и, както казват, можете да изчакате, докато машината направи останалото вместо вас.

Автомивка

Автоматичната машина за перални машини на марката Indesit е твърде полезна техника в домакинството, за да я хвърли на волята на съдбата. За нея, както и за всяко друго оборудване, трябва да наблюдавате и да се грижите, в противен случай рано или късно тя ще ви подведе.

 • След като измиете, вземете суха кърпа и избършете всички гумени ленти, вътрешността на вратата на люка, вътрешната страна на барабана и контейнера за прах. Не трябва да има излишна влага.
 • В края на измиването не заключвайте "домашния помощник". Най-малко първите 2-3 часа люкът и дозаторът трябва да са отворени за вентилация.
 • Когато приключите с миенето, винаги изключвайте водата и изваждайте захранващия кабел от контакта за вашата собствена безопасност.
 • Поне от време на време изплаквайте тавата с прах, филтъра за отпадъци и филтъра за подаване на пълнещия клапан. за как да почистите филтъра в пералня Indesitпрочетете в едноименната статия.

Е, тук сме изложили най-късата версия на инструкциите за измиване на този модел. Надяваме се, че разпоредбите му ще ви бъдат ясни и няма да правите типични потребителски грешки, така че не е нужно да ремонтирате машината. Успех

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини