Всичко за пералните машини

Инструкция за пералня Indesit WISE 10 CSI

Indesit WISE 10 CSI наръчникАко се интересувате от тази публикация, тогава имате пералня Indesit WISE 10 CSI, инструкциите за която по някаква причина са загубени или непрочетени поради липсата на превод на руски език. Хубаво е, че сте започнали да го търсите и не сте започнали сами да изучавате „домашния асистент“, като натискате бутони за всичко, надявайки се да познаете. В тази статия ще намерите всичко необходимо!

Инсталирайте и свържете машината

Преди да започнете инсталирането на шайбата, трябва да я проверите за външни дефекти, така че ако бъдат намерени, прехвърлете „домашния асистент“ обратно на продавача. След това трябва да извадите щепселите с дистанционни шайби и да развиете крепежните елементи, които са били предназначени за транспортиране на пералнята. Вмъкваме щепселите, откъдето развихме болтовете, и след това почистваме извлечените части, те могат да бъдат полезни в бъдеще.

Маркучите, прикрепени към кутията, няма да бъдат докосвани, така че да не пречат на движението на машината.

Сега машината трябва да бъде оставена сама за известно време и да заеме мястото, където планирате да поставите машината. На добро място под машината трябва да започне да се готви по време на основен ремонт на помещението.

 • За провеждане на тръби и организиране на връзката за входящия маркуч.
 • Инсталирайте сифон с дренаж за дренажния маркуч или изхода на канализационната тръба за него.
 • Извършете отделно заземено и защитено от машини окабеляване за излагане на влага.
 • Укрепете и, ако е възможно, изравнете пода под бъдещата машина. Колкото по-силен и гладък е пода, толкова по-малко вибрации, съответно, по-тихата ще работи машината и толкова по-дълго ще продължи.
 • И разбира се, трябва да освободите достатъчно място за бъдещия „домашен асистент“, така че нищо да не стои пред нейния люк и да не пречи на поставянето на пране в барабана, така че да има празнини около тялото (1 см от страни и отгоре, 10 см от гърба). Като цяло идеята е ясна!

Плъзнете машината на място. Между другото, не трябва да правите това сами, можете да "разкъсате пъпа". Ще разширим околните предмети, така че достъпът до тялото на пералната машина е възможен от всички страни, в противен случай ще бъде неудобно да се свържете.

Освобождаваме маркучите от опорите и оборудваме входящия маркуч. Какво означава да оборудваш? В него вмъкваме уплътняваща дъвка, като предварително сме ги намазали с твърдо масло (в случай, че са изсъхнали). Закрепваме единия край на маркуча към пълнещия клапан (тялото на машината), а другият към изхода на водопровода. Обикновено на изхода на тръбата се поставя тройник, така че да може да блокира водата, влизаща в машината. Проверете качеството на връзката.

връзка към канализациятаСлед това свързваме маркуча за източване, който идва от помпата към канализацията. Между другото, помпата изпомпва вода от машината доста умно. Така че, ако не закрепите правилно маркуча, отпадъчната вода ще плиска на пода. Не свързвайте маркуча към сглобката, ако няма достатъчно дължина, по-добре е да го удължите с маркуч със същия диаметър.

Сега трябва да свържем машината към контакта. Бъдете внимателни, ако живеете в село, където има чести прекъсвания на електрозахранването, чести спадове на напрежението, по-добре е да свържете машината чрез регулатор на напрежението, С това сериозно ще защитите новия си „домашен помощник“.

Контролен панел, старт на измиване

контролен панелАко връзката е успешна, време да опитате новата си машина. Вярно е, че за начало би било хубаво да проучите контролния панел, за да разберете коя писалка и кой бутон е отговорен за какво. И така, пералнята Indesit WISE 10 CSI има 4 категории елементи на контролния панел, без да се брои дозатора. За какво говориш?

 1. Дръжки. Този модел перална машина Indesit има само една дръжка и служи за превключване на програми.
 2. Бътън. Има осем бутона, с тяхна помощ пералнята се включва, стартира се програмата за миене и се включват различни функции.
 3. LED индикаториТри LED индикатора осветяват функционалните бутони: „лесно гладене“, „допълнително изплакване“, „отстраняване на петна“.
 4. Display. Екранът на контролния панел е един и на него се показва цялата полезна информация за потребителя.

Русифицираните панели за управление на пералнята Indesit WISE 10 съдържат много полезна информация. По-специално, всички налични програми и функции са подписани.

Стартирайте измиването. Натиснете големия бутон, който се намира в горния десен ъгъл на машината, който активира контролния панел. При нормални условия ще трябва да заредим прането, но това не трябва да става по време на първото измиване. Оставете машината да работи на празен ход и я промийте отвътре.

Обръщаме нашия селектор, така че стрелката да стои пред числото 2. Натиснете съответния бутон, за да активирате желаната функция (не можете да направите това по време на първото измиване). Добавете прах към дозатора. Щракнете върху бутона, който се намира в горния ред, вторият вдясно. Този бутон активира програмата за пране. На следващо място, просто трябва да изчакате, докато машината се отстрани.

Как работи дозаторът

Би било хубаво да видите как е подреден разпределителят, за да знаете кое отделение, какви средства да попълните. Почти всички машини Indesit имат един и същ дозатор. Подрежда се много просто. Прибиращо се пластмасово чекмедже, разделено на три отделения. Първото отделение вляво се използва рядко. Той е необходим при активиране на режима на накисване. Когато стартирате обикновени програми, не трябва да слагате там прах. Средното отделение винаги е необходимо, защото е за измиване в основния режим. Крайното дясно отделение е за средство за изплакване.

Има и отделение за избелване. Поставят го директно в отдел номер едно, когато трябва да включите функцията за избелване. Той рядко се търси, затова производителят умишлено направи това отделение за кратко.

След измиване

запушен дренажен филтърЕ, всичко, което е необходимо за измиване с новата перална машина Indesit, знаете ли. За да може пералнята да работи дълго време и да не загуби естетическия си вид, трябва да се грижи. Не е нужно да правите нещо специално. Необходимо само след всяко измиване:

 • изсушете вътрешността на машината, като оставите люка и дозатора отворени;
 • избършете с кърпа от дъвка и всички други мокри части, така че влагата да не застоя и да се образува неприятна миризма;
 • изплакнете контейнера за прах с остатъчен гел или прах.

Тези мерки ще помогнат за поддържане на чистия вид на пералнята, но това не е достатъчно. За да може пералнята да работи правилно, е необходимо периодично да почиствате филтъра за отпадъци. Как да почистите филтъра в перална машина Indesit, можете да прочетете в статията, публикувана на нашия уебсайт.

Затова публикувахме кратка версия на инструкциите за тази пералня. Може би няма да ви се струва достатъчно информативен, тогава на ваше разположение е фабрична инструкция, която поставихме веднага под текста на публикацията. Успех!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини