Всичко за пералните машини

Ръководство за пералня Indesit IWSB 5085

Indesit IWSB 5085 наръчникКупили чисто нова пералня на марката Indesit IWSB 5085, не бързайте да започнете да я използвате, без да прочетете инструкциите. Много самоуверени потребители причиняват сериозни щети на технологията, като стартират независимото й свързване и използване, което води до допълнителни разходи. Нашият съвет: не бързайте, изучавайте инструкциите, но ако сте твърде мързеливи, за да прочетете фабричната версия на този документ, ето абревиатура за вас.

Монтаж на машина

Щом хамалите вкарат ново оборудване в дома ви и пералнята Indesit IWSB 5085 е в краката ви, не бързайте да подписвате документите и пускайте момчетата да се приберат вкъщи. Първо, веднага с товарачите, внимателно отворете кутията, опитвайки се да не причинявате много вреда, проверете дали всички части, включени в комплекта, присъстват в пакета. Помолете хамалите да ви помогнат да издърпате пералнята от кутията и внимателно да огледате нейното тяло. Дори ако машината няма дефекти в магазина, те могат да се появят по време на транспортиране.

Ако всичко ви се струва нормално, подпишете документ за приемането на стоките и започнете да се подготвяте за инсталирането на пералнята. Първо трябва да подготвите място. Всяко място не се побира, защото има определени изисквания.

 • Трябва да има достатъчно място за настаняване на пералнята, в допълнение, нищо не трябва да стои пред тялото. Между покривалото, страничните стени и околните предмети оставяме празнина от 1 см, между задната стена на тялото и стената най-малко 7 cm.
 • Под машината трябва да има плосък и здрав под, без килими и за предпочитане без скъпи подови покрития, които се страхуват от вода.
 • В близост до мястото на свързване на машината трябва да има водопровод, трябва да има точка на свързване към канализацията или обикновен дренаж. Необходимо е също така в рамките на 1 метър от машината да се организира отделен електрически контакт.

Предмети, чувствителни към вибрации, не трябва да се поставят в близост до тялото на машината.

Развиваме транспортните крепежни елементи, затваряме образуваните отвори с тапи и плъзгаме шайбата до подготвеното място. Първо свързваме входящия маркуч, след това маркуча за източване, но в крайна сметка оставяме връзката към електрическата мрежа, тъй като тя се осъществява с едно движение. за как да инсталирате и свържете пералня, прочетете в статията със същото име, публикувана на нашия уебсайт.

Контролен панел

Съкратените инструкции за използването на пералня от тази марка няма да направят без описание на контролния панел на тази техника. Всеки елемент от контролния панел е важен по свой начин и ако се използва правилно, качеството на измиването ще се увеличи значително. Ще трябва да говорим за три категории елементи: химикалки, бутони, индикатори.

Indesit IWSB 5085 контролен панел

 1. Копчето за превключване на програмата, което ви позволява да включите 13 основни програми за пране и 3 подпрограми.
 2. Копче за термостат, което ви позволява да оставите водата студена или да я нагреете до 30, 40, 50, 60, 70, 80 и 90 градуса.
 3. Бутонът включва и изключва машината. Назначението й е ясно.
 4. Бутон стартирайте програмата и направете пауза.
 5. Четири бутона за допълнителни функции, които са разположени над копчето на термостата. Бутонът с надпис Eco Time дава възможност да се спести вода и електричество. Мръсният бутон на тениската избелва. Бутон с капков модел - допълнително изплакване. И накрая, бутон с рисунка на хронометъра - забавяне на стартирането.

Пералнята Indesit IWSB 5085 може да има малко по-различен набор от бутони от описания по-горе. По-специално бутонът „допълнително изплакване“ може да не е наличен и вместо това ще се покаже спирала с числа - това е бутон „намаляване на скоростта на въртене“.

 1. 11 индикатора, показващи разнообразна информация за хода на пералнята.

Лявата част на контролния панел на пералня от тази марка е заета от дозатор или, както се нарича още, дозатор за почистващ препарат. Това е много важна част от контролния панел, въпреки че е проектирана много по-лесно от електронната му част. Нека поговорим за това по-подробно.

Къде да добавите почистващи препарати?

устройство за миене на дозаторСъдът за прах на пералнята Indesit IWSB 5085 е правоъгълно чекмедже с три отделения вътре. За да бъдем точни, има общо 4 отделения, тъй като едно от тях е подвижно и има различно предназначение от всички останали. Нека видим кое отделение служи за какво.

Така че, бутаме отделението към себе си и гледаме навътре. Изсипете прах в най-лявото отделение, само ако решите да включите режима на предварително измиване (накисване) или програма, която включва предварително измиване. Средното отделение се използва за основно измиване, с други думи, винаги ще поставите праха там. Най-дясното отделение за помощ за изплакване, смело излейте климатик. Четвъртото отделение, както се вижда на фигурата, е поставено в първото и е необходимо, ако е активирана функцията за избелване.

Балсамът е течен продукт за омекотяване и ароматизиране на прането, така че трябва да го изсипете непосредствено преди измиване, в противен случай той ще се изцеди в резервоара.

Стартирайте програма за пране

Е, знаем къде са бутоните, копчетата, индикаторите, знаем защо са необходими, проучихме устройството на съда за прах, можете да започнете първото измиване, да изпробвате пералнята, така да се каже. Първото изпитване се извършва без пране, за да се измие останалото двигателно масло, пластмасови стърготини и други възможни отпадъци, останали там след сглобяване на пералнята от дюзите.

програма таблица

 • Натискаме бутона за включване / изключване и изчакваме, докато всички светлини светят и угаснат, а светодиодът до бутона за старт / пауза ще мига. По този начин ние включваме машината и тя влиза в режим на готовност на потребителската команда.
 • Изсипете праха в средното отделение и го затворете с люка.
 • Завъртете копчето за избор на програма и изберете режим номер 2 (измийте на 90 градуса без предварително накисване). Тази програма ефективно ще измие вътрешността на шайбата.
 • При нормални условия можем да завъртим копчето на термостата, за да регулираме температурата на пране, но това не е необходимо за първото измиване без пране.
 • Натиснете бутона за старт / пауза и изчакайте измиването да приключи.

Няколко думи за напускането

как да намерите филтър за боклукКъм пералнята Indesit IWSB 5085 инструкцията на руски език ни казва не само за устройството и работата на „домашния помощник“, но и за грижата за него. И наистина, безпощадно експлоатирайки вашата шайба, не забравяйте да й обърнете поне малко внимание, особено след като тя не се нуждае от специални грижи.

След като измиете прането още веднъж, оставете люка и контейнера за прах отворен за 3-4 часа, за да изсъхнат. Използвайте кърпа, за да избършете маншета на люка, краищата, вътрешността на барабана и дозатора. Веднъж на всеки 6-7 измивания извадете тавата с прах за измиване. Веднъж на 6 месеца почиствайте филтъра за боклук и след това вашата машина Indesit ще издържи много по-дълго.

Не забравяйте да гледате екрана на филтъра поне веднъж годишно, който се намира на входа към входящия клапан на пералнята (където сме завинтили маркуча на входа). Мрежестият филтър има възможност да се запуши с боклук.

За да обобщим, отбелязваме, че много потребители не обичат да четат фабрични инструкции, тъй като са дълги, често изобилстват с ненужна информация и са написани на сложен език. Освен това в някои случаи преводът на такива текстове оставя много да се желае. Презаписахме заводските инструкции и получихме съкратена версия, която съдържа цялата основна информация, необходима за всеки собственик на пералнята. Надяваме се да го намерите полезен. Към тази публикация прикрепихме заводските инструкции. Успех!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини