Всичко за пералните машини

Ръководство за шайба Electrolux EWS 1046

наръчник за Electrolux EWS 1046Ето малко ръководство за инструкции за пералнята, спазването на препоръките на което гарантира надеждната работа на оборудването. Не го пренебрегвайте, внимателно го прочетете, ще отнеме много по-малко време, отколкото си мислите.

Безопасна работа

Пералня Electrolux EWS 1046 е предназначена само за домашна употреба съгласно правилата, описани по-долу. В противен случай съществува риск от бързо износване на оборудването.

 1. Монтажът на пералнята трябва да се извърши от обучен майстор, независим ремонт и свързване на оборудване може да доведе до телесни наранявания и материални щети. Освен това гаранционният ремонт за такова оборудване не се прилага.
 2. Ремонтът на оборудването трябва да се извършва само с маркови резервни части, подходящи за тази машина.
 3. Поставете машината така, че да не огъва маркуча за изтичане и подаване на вода. Повърхността, върху която се поставя оборудването, трябва да е гладка и твърда.
 4. Възрастен човек трябва да управлява машината, докато перането на децата също е по-добре да не ги пускат, тъй като стъклената врата се загрява.
 5. Преди да заредите нещата, уверете се, че барабанът е празен.
 6. Не претоварвайте машината с пране, измийте само това, което е машинно прано.Перална машина Electrolux EWS 1046
 7. Не се препоръчва да се мият сутиенни сутиени в пишещата машина, те могат да повредят барабана.
 8. Проверете джобовете за дрехи, за да предотвратите навлизането на малки предмети в резервоара.
 9. Измийте малки предмети (шалове, чорапи, чорапогащници, чорапи) в специални торби.
 10. Използвайте само автоматични прахове, без химическо чистене.
 11. Когато миенето завърши, изключете машината и изключете крана за вода.

Изберете програма за пране в съответствие не само с вида на тъканта, но и със степента на замърсяване; не измивайте предварително неща, които трябва само да се освежат.

монтаж

Монтирането на пералнята започва с нейното разопаковане и сваляне на транспортните крепежни елементи, които са 3 винта, завинтени на гърба на машината. Трябва да направите следното:

 • първо отвийте болта отдясно;
 • внимателно поставете машината на "гърба";
 • извадете тавата с пяна;
 • отлепете лепящата лента и издърпайте две найлонови торбички;
 • върнете машината в изправено положение;
 • развийте останалите два винта;
 • затворете дупките с тапи.

Сега машината трябва да бъде разположена на мястото за монтаж на равен етаж. Поставете машината по такъв начин, че да е осигурена вентилация от всички страни. Самата машина се изравнява чрез затягане на фиксиращите гайки на краката.

Ръководството описва връзката на пералня Electrolux EWS 1046 доста сбито, затова препоръчваме да прочетете подробна статия за нея Как да свържете пералня към смесителя.

Свързването към канализацията може да се извърши по няколко начина, най-надеждният от които е свързването към клон в сифон. В този случай кранът трябва да е на най-малко 60 см от пода. Маркучът е закрепен със скоба.

Когато свързвате пералнята към електричеството, уверете се, че:

 • мрежата е в състояние да издържи натоварване от 2,2 кВт, не забравяйте да вземете предвид натоварването на други устройства;
 • гнездото е заземено;
 • има безплатен достъп до изхода, така че след всяко измиване можете лесно да изключите машината.

Производителят на пералнята не носи отговорност за нарушаване на правилата за свързване, затова доверете тази работа на професионалист.

Описание на машината

Пералнята на компанията Electrolux е модерен интелигентен уред, който благодарение на автоматичната система за претегляне икономически изтрива дори малко количество дрехи и бельо. Контролният панел на тази машина е механичен и е оборудван с един селектор, бутон за захранване, 7 допълнителни бутона, а също така има малък цифров дисплей.Контролен панел на Electrolux Suite

Селекторът е предназначен да избере програма, за удобство е разделен на пет сектора:

 1. режими за памучни тъкани;
 2. режими за синтетика;
 3. режими за тънки тъкани;
 4. режими за вълна;
 5. специални програми.

Важно! Не забравяйте да върнете селектора в позиция O в края на измиването.

Необходими са малки бутони за избор на допълнителни функции, с изключение на най-десния бутон, който стартира избраната програма. И така, бутоните отляво надясно означават:

 • предпране;
 • регулиране на скоростта на въртене;
 • спрете с вода в резервоара. Когато тази функция е избрана, водата може да се източи по следния начин: завъртете селектора в позиция O, изберете програма D (източване), натиснете бутона Старт;
 • съкращаването на цикъла на измиване не работи за програмата Wool;прахообразен дозатор в electrolux
 • допълнителен цикъл на изплакване;
 • "BIO" измиване, т.е. поддържане на една температура за 10 минути;
 • забавен старт.

Друга важна част от пералнята е дозаторът за прах, разположен в горния ляв ъгъл. В него всичко е просто, основното отделение е разположено в центъра, вдясно е отделението за омекотители за тъкани (климатици), а отляво е отделението за прах, в случай че започнете цикъла на пране на много мръсно пране, тоест когато включите предмиенето.

Как да използвате

Използването на пералня Electrolux EWS 1046 не е трудно, всички програми и функции се запомнят от първия път. Стартирането на нова пералня трябва да започне с еднократно измиване, тоест пране без пране в режим 60 градуса с прах от около 100 гр. Общият алгоритъм за стартиране изглежда така:

 1. положете прането равномерно в барабана, като го сортирате;
 2. затворете вратата;
 3. изсипете прах в дозатора в зависимост от дозировката;
 4. включете машината и отворете крана;
 5. завъртете селектора в желания режим на пране;
 6. ако е необходимо, натиснете бутона за допълнителна функция;
 7. натиснете бутона за старт.

В края на работата машината се изключва автоматично, остава да издърпате щепсела от изхода и да изключите водата. Също така трябва да избършете гумения маншет, изплакнете дозатора за прах и оставете вратата отворена.

неизправности

Ако по време на работа на пералнята има неизправности и се появят проблеми, ще се покаже код за грешка. Дешифрирането на такива кодове от производителя е дадено в пълните инструкции, няма да дублираме тяхната таблица. Въпреки това, в допълнение към него, бихме посъветвали да прочетете статия за това как да отстраните тези неизправности със собствените си ръце и дали това може да се направи. Тази статия се нарича Поправяне на неизправности при Electrolux миещи машини.

Надяваме се да намерите тази информация за полезна. Дръжте инструкциите за всяка техника винаги под ръка и няма да имате нерешими въпроси. Успех!

   

2 коментара на читателите

 1. Граватар Юлия Джулия:

  Как да направите отвод преди време?

  • Граватар Майкъл Майкъл:

   Трети бутон вляво, спрете с вода в резервоара. Когато тази функция е избрана, водата може да се източи по следния начин: завъртете селектора в позиция O, изберете програма D (източване), натиснете бутона Старт.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини