Всичко за пералните машини

Ръководство за шайба Bosch Maxx 6

наръчник за Bosch Maxx 6Ако имате нужда от информация как да стартирате пералня Bosch Maxx 6 или как да я свържете правилно, тогава сте на правилния път. Ето ръководството за инструкции. Днес електронните версии на наръчника стават все по-популярни и това е разбираемо. Ние заявяваме всичко в ред.

Инструкции за безопасност 

Когато инсталирате и работите с пералнята, следвайте всички посочени изисквания в инструкциите. Може да изпитате редица опасни ситуации:

 • Опасност от токов удар. Ето защо изваждайте щепсела на захранващия кабел на машината само от корпуса, не дърпайте кабела. Не докосвайте щепсела и тялото на машината с мокри ръце.
 • Опасност от нараняване. Стъклото на вратата се загрява при високи температури на водата, не го докосвайте по време на изпълнение на програмата. Внимавайте, когато удължавате кюветата. Нараняването може да възникне при преместване на пералнята, тя е тежка, затова я преместете заедно.
 • Опасност от отравяне. Съхранявайте почистващите препарати в машината на място, недостъпно за деца.
 • Опасност от задушаване. Не давайте опаковъчни материали на деца: кутия, филм.
 • Опасност от експлозия. Не мийте дрехи, напоени с разтворители, бензин, дизелово гориво, те могат да провокират експлозия при миене, така че е по-добре да ги изперете първо на ръка.

измиване

Ще представим процеса на стартиране на измиването като следния алгоритъм:

 1. Отворете крана за вода, към който е свързана машината.
 2. Свържете се с мрежата.
 3. Сортирайте прането и го заредете в барабана.

Важно! За да предотвратите дисбаланс в барабана, заредете едновременно малки и големи предмети и не забравяйте за максималното натоварване.

 1. Поставете праха в основното отделение на кюветата, т.е. в отделението вляво. За предварително измиване добавете пудраКювета на Bosch Maxx 6 в отделението вдясно. Налейте климатика в централното отделение до марката. Разредете дебелите гелове с вода, така че дупката да не се запушва или да ги излеете в контейнер за разпределяне, който се поставя в барабан с бельо.
 2. Завъртете селектора към желаната програма, обърнете внимание, че копчето се върти във всяка посока.
 3. Натиснете допълнителния функционален бутон, ако е необходимо. Имайте предвид, че бутоните са чувствителни, просто ги докоснете леко.
 4. Изчакайте, докато прането завърши и разтоварете прането.
 5. Изключете колата.
 6. Затворете водата от чешмата.

Ако случайно е избрана грешна програма, тогава за да я промените, трябва да изберете друга програма и да натиснете бутона Старт.

Индивидуални настройки

Пералнята Bosch Maxx 6 може да има различни функции, в зависимост от модела, но като цяло те се различават леко и са настроени по същия начин. Тези функции включват:

 • забавен старт;
 • скорост на въртене, която се регулира не само преди стартиране на програмата, но и по време на изпълнението на програмата;
 • петна - програма с увеличена продължителност;
 • предварително измиване с нагряване на водата до 30 градуса;
 • лесно гладене;
 • добавяне на вода, което означава допълнително изплакване.

При автомобили от тази серия контролния панел се заключва от деца, като задържа бутона Старт за 5 секунди и ще остане в сила, докато тази блокировка не бъде деактивирана. Деактивирането става и чрез задържане на този бутон. Тази пералня осигурява настройка на силата на звука на сигналите, за това е необходимо:

 1. Поставете програмиста в положение 12 часа (изключено).
 2. Завъртете програмиста 1 разделение по посока на часовниковата стрелка.
 3. Натиснете и задръжте бутона за настройка на завъртане.
 4. Завъртете програмиста още 1 по посока на часовниковата стрелка.

Управление на силата на звука Bosch Maxx6

Важна информация

Отнасяйте се с вашата пералня и нещата внимателно, за това преди да измиете:

 • проверете всички джобове;
 • закопчайте ципове;
 • премахнете пръстените и куките от завесите;
 • измийте бельо и дребни предмети в специална чанта.

Преди първото измиване производителят препоръчва стартирането на машината да работи на празен ход, тоест без пране.За целта изсипете литър вода в основното отделение на дозатора за почистващи препарати и добавете доза прах. Изберете режим с нагряване до 60 градуса, без завъртане.

Не се препоръчва да се избелва прането в пералнята, както и да се извършва често боядисване на дрехи специални средства, тъй като те засягат вътрешните части на машината.

 Поддръжка и грижи

Bosch Maxx 6Поддръжката на машината включва почистване на изпускателната помпа, дренажния маркуч и телената мрежа на всмукателния клапан. Когато почиствате помпата, тя трябва да бъде отстранена, като първо изключите машината. Развийте постепенно помпата, освобождавайки и събирайки отпадъчна вода в малък капацитет. След като извадите филтъра, изплакнете и го почистете. За да почистите дренажния маркуч, изключете го от сифона, като разхлабите скобата. За да вземете мрежата на пълнещия клапан, развийте входящия маркуч и използвайки чифт клещи, леко издърпайте тази мрежа към себе си, изплакнете и я поставете обратно на мястото си.

Когато се грижите за пералнята, не забравяйте да избършете тялото й навреме от прах и капки, като същевременно използвате само меки салфетки или парцали. Не мийте машината под течаща вода, само с леко влажна гъба. Не използвайте разтворители или почистващи препарати.

Много е важно да изплакнете дозатора за прах, той се издърпва, ако щракнете върху средата на средното отделение и го издърпате към себе си. След като измиете кюветата, я избършете и подсушете. Като цяло, направете правило да избърсвате барабана, маншета и кюветата със сух парцал след всяко измиване, така ще предпазите машината от мухъл и миризма.

Образуваната в машината скала се отстранява със специални средства при стартиране на прането без пране.

Тук ще спрем. Ако се интересувате да знаете какво да правите в случай на неизправност или някакъв вид повреда, тогава пълно ръководство за техниката предоставя подробна информация по тази тема. Изтеглете инструкциите и прочетете.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини