Всичко за пералните машини

Ръководство за шайба Bosch Maxx 4

ръководство за Bosch Maxx 4Производителите на пералнята на марката Bosch взеха сериозно подготовката на инструкциите за експлоатация на оборудването. Той съдържа цялата необходима информация, която може да се изисква от потребителя и всичко това е придружено от обяснителни снимки. Особеността се състои във факта, че експертите считат изискванията за безопасност за най-важният момент, с който започва ръководството за Bosch Maxx 4.

безопасност

Безопасната работа на пералнята започва с прочитането на инструкциите, които трябва да се съхраняват на място, където веднага ще я намерите, ако е необходимо. И няма значение дали е отпечатано или електронно. И така, мерките за безопасност казват следното:

 1. Машината може да се използва у дома само когато е свързана към захранване със студена вода за пране на текстил.
 2. Не трябва да се допускат деца и домашни любимци в колата.
 3. Не докосвайте стъклото на вратата на люка, докато оборудването работи, може да е горещо.
 4. Не включвайте и изключвайте машината с мокри ръце.
 5. Когато изхвърляте шайбата, изключете захранващия кабел и счупете ключалката на вратата, така че децата да не могат да се затворят, ако играят с уреда.
 6. Следвайте всички правила за окабеляване и инсталиране, за да предотвратите изтичане на вода, токов удар, пожар или други аварии.

В случай на нарушение на горните изисквания, производителят не носи отговорност за опазването на здравето и вашето имущество.

Функции за инсталиране

Преди да пуснете пералнята в експлоатация, извадете транспортните крепежни елементи, които трябва да бъдат запазени в случай на последващо транспортиране. Болтовете са отзад, има общо 4, за да ги развиете ще ви е необходим ключ SW 13. Поставете тапи в получените отвори.

Стабилността на пералнята ще зависи от мястото на инсталиране. Повърхността трябва да е гладка и твърда, без килими и меки покрития, за предпочитане бетонови или плочки. Когато се монтира върху дъска или цокъл, към пода се завинтва водоотблъскваща дървена плоча с дебелина най-малко 30 мм, а краката на машината се фиксират с помощта на задържащи раздели WMZ 2200.

Пералнята Bosch Maxx 4 може да бъде монтирана под непрекъснат работен плот, за който вместо горно пластмасово покритие, върху нея е монтиран ламаринен капак.

Входящият маркуч на пералнята може да бъде свързан към захранване със студена вода само по няколко начина:

 • до отделна тръба;
 • до смесителя в банята;
 • до смесителя за мивка в кухнята.

Във всички случаи краят на входящия маркуч се завинтва към 3/4 резбата на крана на тройника. Вторият леко огънат край се завинтва към машината, основното е да не забравяте да поставите гумени уплътнения за плътна връзка. Тъй като гайките на маркуча са пластмасови, затегнете ги на ръка, без да влачите много. Уверете се, че маркучът за подаване на вода не се огъва или опъва.

връзка с машинаОтводняването може да бъде подредено в сифон, мивка или баня. Естетичен и по-безопасен начин за сифон. В този случай мястото за източване трябва да бъде над пода на ниво 60 см. На изхода на сифона маркучът е закрепен със скоба за маркуч. Тази връзка ще ви предпази от течове и миризми.

След като маркучите са свързани и машината е поставена на мястото си, можете най-накрая да я подравните, като затегнете фиксаторите на предните крака. В същото време използвайте нивото на сградата, като се уверите, че наклонът не надвишава 2 градуса. Остава да свържете машината към мрежата, основното е, че на разстояние не повече от 1,5 м отдясно на машината и 1 м отляво има защитено от влага заземяване. Ако не, обадете се на електротехник. Можете да прочетете за трудностите във връзката в статията Как да свържете машината към електричество.

Избор на програми и функции

За да изберете желаната програма, на контролния панел има копче, което се върти в двете посоки. В този модел на Bosch Max са предоставени следните програми:

 1. Бяло бельо 900 - Измиване на памучни изделия при силно замърсяване.
 2. Интензивно измиване 600 - предназначени за измиване на много мръсни неща.
 3. Предварително измийте цветно пране - измийте мръсни предмети с цикъл на накисване във вода 600.
 4. Цветно бельо 30, 40 и 600 - тази програма е подходяща за трайни тъкани от памук и лен, различава се от предишната по липса на накисване.
 5. Синтетика 30, 40 и 600 - Програма, подходяща за смесени тъкани.
 6. Тънко бельо 300 - деликатно измиване, например, подходящо за тюл, коприна и други деликатни предмети.
 7. Вълна 15 и 300 - Подходящ за продукти от вълна, които могат да се перат машинно.

Bosch Maxx 4 контролен панел

Като завъртите селектора на програмата, можете също да изберете функции като изплакване, въртене и източване. От допълнителните функции, които се показват на контролния панел с бутони, в този модел има:

 • намаляване на скоростта на въртене от 800 до 600 оборота;
 • допълнително изплакване;
 • бързо измиване;
 • спиране на програмата с вода в барабана, с други думи, този бутон изключва въртенето, но водата не се слива.

В допълнение, инструкцията за използване на техниката съдържа таблица на натоварване на прането и продължителност на прането за всеки режим. Според тази таблица времето за измиване варира от 45 до 135 минути.

Стартирайте измиването

Сега е време да тестваме новата си машина Bosch. Първо отворете водопровода и се уверете, че шайбата е свързана към електрическата мрежа. След това завъртете колелото за избор на режим и изберете, така че програмата, която харесваме. Ако са необходими някакви функции, можете да натиснете съответния бутон, подобрявайки текущия режим на пране. Щракнете върху бутона "Старт". Е, това е всичко, програмата работи, процесът е стартирал. Остава само да бъдете търпеливи и да изчакате края на процеса.

Случва се програма, която вече работи, мина известно време, но изведнъж разбрахте, че сте направили грешка в избора и спешно трябва да превключите режима. Какво правим?

 • Поставете превключвателя на програмата в положение "нула".
 • Изчакваме 2-3 секунди и след това поставяме нова програма.
 • Кликнете върху "Старт". Програмата ще се превключи и измиването ще се рестартира.

Табла за прах Bosch макс. 4Изборът на правилната програма е половината от битката, трябва да вземете правилния препарат и да го разпределите вътре в приемника за прах. Какво е необходимо за това? Основното нещо е да знаете устройството за разпределение. За да бъда честен, няма нищо особено да се знае, тъй като контейнерът за прах на пералнята от серията Maxx 4 има примитивен дизайн. Налични са 3 секции:

 • средна секция за климатизация;
 • десен сегмент за накисване;
 • ляв сегмент за основно измиване.

Използваме и лявата клетка, ако трябва да добавите белина.

Така прахът трябва да се излее в лявата клетка, ако измиването е просто, без накисване. Ако миете с накисване, след това поставете праха и в дясното отделение. Е, климатикът остава по ваша преценка, ако го добавите, след това го изсипете в средното отделение.

Почистване и грижи

Преди да измиете пералнята, извадете я от електрическата мрежа, за да не застрашите себе си. Когато избършете оборудването отвън, можете да използвате мек сапунен разтвор и без почистващи прахове или разтворители. След измиване избършете всичко със суха кърпа.

Препоръчва се да избършете барабана след всяко измиване със суха кърпа, както и да избършете водата в гумен маншет. Това ще ви предпази от мухъл и миризма. Ако има нужда да премахнете котлен камък от машината и да измиете варовик, тогава използвайте специални инструменти. Но не забравяйте, че те съдържат киселини, така че трябва да ги използвате с повишено внимание.

Отделно, трябва да изплакнете дозатора за прах и балсам, това може да се направи на всеки 3-4 измивания. Кюветата се изважда от машината чрез натискане на централното вдлъбнатина във вложката. Също така трябва редовно да почиствате филтрите за източване и насипно състояние, често не е необходимо да правите това, но не забравяйте за тези подробности. Изпускателният филтър е разположен в долната част на машината, а мрежата на входящия маркуч е на съединението на този маркуч с тялото на шайбата.

И така, пералнята Bosch има доста добри инструкции.Накратко представихме основното му съдържание и ако имате въпроси, ще видите линк към пълната версия на ръководството по-долу.

   

32 коментара на читателя

 1. Граватар Виктор победител:

  Как да разберем

 2. Граватар Виктор победител:

  Когато прането е включено, то се затваря, избива общата автоматична машина на мрежата

  • Граватар Светлана Светлана:

   Имам едно и също нещо. Какво да правя

  • Граватар Сергей Сергей:

   Това беше едно и също нещо. TEN се променя независимо и всички. Старият изгоря и вода пада върху отоплителната намотка.

  • Граватар Кирил Кирил:

   Проверете четките. Имах го, защото четките бяха износени до проводници. Промених ги и всичко тръгна.

 3. Граватар Виктор победител:

  Колко струва нагревателен елемент?

 4. Граватар Олга Олга:

  Имам машина на Bosch Max 40 и въпросът е: какво трябва да направя, ако започна миенето и забравих да излея гела? Отваря се по време на измиване и бързо се излива в желаната клетка, след известно време всичко се наводнява ..

  • Граватар Михе Миша:

   Stupid.

  • Граватар Гост гост:

   Правя това непрекъснато. Всичко е наред.

 5. Граватар Наталия Наталия:

  Какво е времето за измиване на режимите?

 6. Граватар Дмитрий Дмитрий:

  При каква температура могат да се мият тюл и копринени завеси?

 7. Граватар Аня Аня:

  Кой бутон е едно бързо измиване?

  • Граватар Тата Tata:

   За бързо измиване използвам режим на вълна от 30 градуса

 8. Граватар Анна Анна:

  На панела, кой от тях е бързо измиване?

 9. Граватар Таня Таня:

  Как да блокирам от дете?

 10. Граватар Яна Яна:

  Имам счупен отвод на Bosh maxx 40, какво трябва да направя и колко ще струва ремонта? Във водата на пишещата машина.

  • Граватар Денис Denis:

   3000 струва помпа със замяна.

 11. Граватар Ларник Larnik:

  Колко време мие машината Bosch?

 12. Граватар Майкъл Майкъл:

  Климатикът не напуска третата клетка. Какво да правя

 13. Граватар Алена Алена:

  И ако индикаторът за миене мига и вратата е заключена? Ясна разбивка. Водата не изтича и не се оттича. Краят на пишещата машина?

  • Граватар Анна Анна:

   Имам същото. Не източвайте. Бельо в пяна. И вратата не се отваря. Червеният бутон мига.

  • Граватар Валери Валери:

   Проверете близо до дренажа, където е помпата.

   • Граватар Наталия Наталия:

    Как да проверя? Днес цял ден се опитвах да се мия, но нямаше изплакване (гелът все още е в отделението), светлината мига. Вече в различни режими опитах, но щом става дума за изплакване - отново се повтаря!

  • Граватар Мурат Мурат:

   Необходимо е да смените помпата, вероятно има заседнал чорап. Имах го 2 пъти, струва 500 рубли и можете да направите всичко сами.

 14. Граватар Лена Lena:

  Моля, кажете ми, сложих го на 60, изтрива се повече от 2 часа. Необходимо е да изключите и ръчно да поставите изплакване и въртене. Защо така каква е причината?

 15. Граватар Вера вяра:

  Променете функцията на бутоните на панела на Bosch Maxx 4

 16. Граватар от Милано Милан:

  Добър ден, може ли някой да знае защо градусовият режим не работи? Измиването е включено, а водата е студена. Благодаря ви

 17. Граватар Чинара Chynara:

  Включих го, минаха 3 часа и не мога да го изключа. Все още няма въртене. Не разбирам как да изключа и отворя вратата. Някой знае ли? Моля, помогнете!

 18. Граватар Виталий Виталий:

  11 години без нито една повреда. Направиха ремонт в банята, промениха всичко. Те също искаха пишеща машина, но жена ми промени решението си. Беленкая, не отказва. Браво Бош!

 19. Граватар Соня сънльо:

  Здравейте, как мога да активирам бързо измиване? Моля, помогнете.

 20. Граватар Саша Саша:

  Как да активирате въртенето?

 21. Граватар Сергей Сергей:

  Къде е инструкцията?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини