Всичко за пералните машини

Ръководство за шайба Bosch Classixx 5

Наръчник Bosch Classixx 5Пералнята Bosch Classixx 5 е прост, но надежден уред с немски корени. И въпреки че в последно време качеството на тези машини леко се е понижило (вероятно поради руското сглобяване), те все още представляват сериозна конкуренция за други марки автомати. Ако се нуждаете от инструкции за използването на този модел машини, ние ще го предоставим. В тази публикация очертахме кратка версия на този документ и прикрепихме към него оригиналните инструкции, които можете да използвате безплатно.

След покупка

След като доставите пералнята, трябва да я разопаковате веднага у дома и да проверите за дефекти. Трябва да се помни, че в този случай продавачът ще вземе обратно машината със себе си без специални въпроси в рамките на 14 дни от датата на покупката. Освен това вече могат да възникнат проблеми, въпреки факта, че машината е в гаранция.

Без да забавяме материята, монтираме машината на предвиденото място и премахваме транспортните елементи. Мястото, където ще поставите машината, трябва да бъде напълно готово:

 • основата се изравнява и укрепва;
 • премахват се неподходящите подови настилки (килими, килим, ламинат и др.);
 • необходими комуникации (гнездо, дренаж, водоснабдяване).

Bosch Classixx 5 не е взискателен към допълнителни аксесоари, но въпреки това, за да намалите шума от вибрации, можете да поставите специални антивибрационни стъпала, С тях машината работи забележимо по-тихо.

За да може пералната машина Bosch Classixx 5 да не създава проблеми по време на работа и да се счупи по-рядко, тя трябва да бъде инсталирана строго според нивото. Да кажем, че разликата е не повече от 2 градуса, но не е необходимо да се фокусирате върху това.

Опитайте се да подравните перфектно тялото. За да направите това, трябва да използвате нивото на сградата и последователно да затегнете краката, докато машината се изравни.

Оригиналните инструкции описват процеса на свързване на „домашен асистент“ към необходимите комуникационни елементи доста добре, така че да го направите сами няма да бъде трудно. Ако обаче нямате опит с подобно оборудване, по-добре е да поверите връзката на професионалисти.

Учене за управление на шайба

Ръководството за инструкции за пералня Bosch Classixx 5 ни казва необходимостта да проучим устройството на контролния панел, за да избегнем елементарни грешки, да не разваляме прането и да не счупим пералнята. Първо трябва да разберете от какви елементи се състои контролния панел на машината.

Bosch Classixx 5

 1. Ротационен бутон, с който да превключвате програми. Тук всичко е просто, тъй като дръжката на тази пералня е една и е невъзможно да я смесите с нищо.
 2. Има дисплей, на който контролните елементи показват разнообразна полезна информация.
 3. Има пет бутона. Вторият бутон вдясно активира или спира програмата за пране, а останалите служат за активиране или деактивиране на функции.
 4. Трисекционен дозатор Необходимо е да добавите прах, балсам, белина и други продукти.

Русифицираният контролен панел на машина Bosch Classixx 5 е много информативен. Много може да се разбере, като се прочетат надписите и знаците, които производителят е оставил върху него.

Първо стартиране и последваща употреба

копче за смяна на програматаBosch Classixx 5 няма бутон за включване / изключване, така че тази функция се изпълнява от превключвателя на програмата. Неутралното положение на превключвателя (риск от повишаване) показва, че машината е изключена. Веднага щом започнем да въртим копчето по посока на часовниковата стрелка, машината автоматично се активира и преминава в режим на готовност. След това можем да изберете желаната програма, да я коригираме с помощта на бутоните и едва след това натискаме бутона "старт". Когато за първи път стартирате, редът е следният.

 1. Използвайте дръжката, за да изберете програма.
 2. Отворете дозатора и добавете праха.
 3. Не докосваме люка, тъй като не можете да добавите пране по време на първото измиване (трябва да измиете вътрешността на машината).
 4. Използвайте бутоните, за да активирате желаните функции, да регулирате температурата, скоростта на въртене (ако е възможно).
 5. Натискаме на старта и изчакваме програмата да приключи.

В бъдеще ще направим същото, просто ще добавим още едно действие: маркирайте сортираното пране в барабана. Ако децата ви обичат да играят с контролния панел на пишеща машина, можете да зададете детска ключалка. За да заключите, веднага след стартиране на измиването, натиснете и задръжте бутона за стартиране за 4 секунди.

Внимавайте с машината

избършете машината със суха кърпаНякои „почистващи препарати“ привеждат машината си в ред с почистващи вещества на основата на киселина и дори с прахове с абразивни частици. Според нас, колкото и добри намерения да се ръководят чистките съмишленици - това е еднакво варварство, това не може да се направи! Машината наистина трябва да бъде почистена след процеса на измиване, но за това е достатъчно да вземете чист, сух парцал.

Ако по кутията има следи от мръсотия, които не могат да бъдат отстранени с обикновен парцал, вземете сапунена гъба. Първо се разходете по замърсената повърхност и след това отидете с влажна кърпа и накрая изсушете. Не забравяйте да изплаквате от време на време контейнера за прах, тъй като често остава неразтворен прах.

В допълнение, филтърът за отпадъци и дюзите на машината трябва да бъдат почистени от отломки и варовикови отлагания. Филтърът за боклук може да се почиства ръчно, без да се прибягва до химикали или други устройства. Но останалата част от вътрешностите (ако не разглобявате машината) може да се почисти с помощта на специални инструменти. По-специално, има средства за почистване на пералнята от мухъл, варовик и други боклуци. Можете да ги използвате, но внимавайте, прочетете какво пише на опаковката.

Ето как изглеждат основните разпоредби на инструкциите за пералня Bosch Classixx 5. Ако имате нужда от подробна информация, изтеглете файла, приложен към тази публикация. Успех

   

2 коментара на читателя

 1. Граватар Майкъл Майкъл:

  Машина г. Най-краткото измиване 36 минути, кой има толкова много да отлага? Роб заварчик или какво?

  • Граватар Сергей Сергей:

   Е, да, притеснявайте се да купите, след това инсталирайте, купете прах, заредете пране, след това изсипете прах, препарат за изплакване, затворете вратата, задайте програмата, отворете вратата. О, да, понякога трябва да се почисти от прах 🙂 И така, в мивката, бързо едно-две, едно-две и измити. Това е лудо спестяване на време. И ако не сваляте чорапите си и ги миете ... и ги миете, изсушавате и не ги обличате сутрин 🙂

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини