Всичко за пералните машини

Ръководство за пералня Ariston AVSL 109

Ariston AVSL 109 наръчникAriston AVSL 109 е пералня без серия бюджетни дисплеи. Този модел е много популярен сред потребителите и не само защото е евтин. Работата с тази машина е много проста, но понякога хората имат определени въпроси, които инструкцията ще помогне да разрешат. В тази публикация е очертана съкратена версия на този документ.

Първо инсталиране, след това връзка

След проверка на пералнята за външни дефекти отстранете транспортните крепежни елементи. Не поставяйте тези болтове никъде - те могат да ви бъдат полезни по време на следващото транспортиране на вашия „домашен помощник“. Сега можете да плъзнете пералнята Ariston на предварително подготвено място.

Не влачете шайбата сама, тя е много тежка. Използвайте нечия помощ.

Не можете да поставяте пералня навсякъде. Мястото трябва да се подготви предварително: организирайте заключенията за тръбите за вода и канализация, дръжте отделен защитен изход, преместете общите елементи на интериора, така че да не се намесват, как да укрепите основата на пода. Ако подът е твърде крив, той трябва да бъде изравнен. Веднага след като машината е инсталирана на мястото си, тя трябва да бъде изравнена чрез затягане на краката с гаечен ключ. Всяка промяна във височината на краката трябва да се проверява с нивото на сградата. След това правим следното.

 1. Вмъкваме гумени уплътнения във входящия маркуч и след това завиваме единия край на маркуча към тялото на машината, а другия през тройник към тръбата за вода.
 2. Сега свържете маркуча за източване. Единият му край вече е свързан към пералнята, остава да извадите другия край от крепежните елементи и да го свържете към сифона или по друг начин. За други методи на свързване вижте статия KКак да свържете дренажния маркуч на пералнята към канализацията.
 3. След като се уверим, че никъде не тече, свързваме шайбата към контакта на стената. Цокълът трябва да е двуполюсен с заземяващ контакт. Самият гнездо трябва да е устойчив на влага, а фазовият проводник е защитен от дифавтомат. Гнездото се захранва от медна жица с напречно сечение най-малко 1,5 квадратни метра. мм.

След като свържете шайбата, проверете дали всичко работи. Ако срещнете проблеми, свържете се с оторизиран сервиз.

Прахообразен колектор

необичаен колектор за прахИскате ли да изпробвате новата пералня? Не бързайте, първо разберете как да използвате приемника за прах, къде да поставите праха и къде да излеете белина, в кое отделение да излеете климатика, нека го решим.

Дозаторът за почистване на пералня Ariston AVSL не изглежда съвсем обичайно, тъй като е полукръгъл. На снимката по-долу можете да го видите. Освен това на снимката всяко отделение за прах за прах е подписано с цифри. Под номер 1 е отделението за предварително промиване. Двамата подписаха отделението за основно измиване. Е, третото отделение е проектирано за различни омекотители.

Поставете в прахообразната кювета само специални продукти, предназначени за перални машини; прахът за миене на ръце не е подходящ, тъй като от него се образува голямо количество пяна, което е опасно за пералната електроника.

Първо и последващо измиване

Новата пералня трябва да бъде промита, тъй като дюзите могат да имат всичко - от машинно масло до метални стружки. Как да го изплакнете? Да, много е просто, трябва да започнете миенето на празен ход. Нека направим редица прости манипулации.

 • Активираме пералнята от бутона "включен".
 • Отваряме тавата с прах и поставяме в отделението "2" малко количество прах за пране или специален инструмент за измиване на дюзите на пералнята.
 • Затворете тавата с люка. Не слагайте бельо.
 • Изберете програма за дълго измиване, задайте температурата на 900S.
 • Изключете въртенето.
 • Натиснете бутона, за да стартирате режима на пране.

Веднага щом пералнята завърши програмата, можем да я считаме за напълно подготвена за употреба.Освен това целият списък с програми, който се предлага в арсенала на машината, е на ваше разположение. Можем да дадем само някои препоръки относно измиването на определени неща.

 1. Завеси и завеси. Такъв текстил трябва да се пере в специална торба за пране. За идеален резултат изберете програма № 11 (която е без завъртане) и не трябва да претоварвате пералнята. Ще бъде добре, ако заредите барабана само наполовина.
 2. Дамски якета. Извръщаме продукта отвътре и го измиваме в деликатен режим при повторно изплакване. Завъртането също трябва да се извършва при ниски скорости.
 3. Дамски обувки. Можете да ги изперете с дънки при температура от 60 градуса. Ако обувката има залепени елементи, не е необходимо да се перат машинно.
 4. Вълнени продукти. Вълната се измива много внимателно в деликатен режим. Можете да заредите не повече от 1 кг вълнени продукти и да изплакнете няколко пъти, тогава резултатът ще бъде перфектен.

Трябва ли да се грижа за машината?

Ariston avsl 109За пералната машина Ariston AVSL трябва да се погрижите. Това не е досадно нещо и не отнема много време. Междувременно полезността на тези мерки трудно може да бъде надценена, тъй като, както са изчислили специалистите, те могат да удължат живота на пералнята средно с 3-4 години.

Така че, след като измиете нещата и ги окачите на сушилнята, върнете се в пералнята и отворете широко люка си, а след това отворете контейнера за прах за сушене. Вземете суха, чиста, абсорбираща кърпа и избършете тавата с прах отвътре и отвън. След това избършете маншета на люка (такава голяма еластична лента, обграждаща люка). Ако водата попадне на контролния панел или други части на шкафа, избършете го, особено обърнете внимание на бутоните и селектора.

Развийте тапата на филтъра за прах приблизително веднъж на 6 месеца и я изпразнете от отпадъци. Можете да залепите пръстите си вътре, с кърпа, навита около тях, и да избършете вътрешността на мръсотията. Като общо правило, веднъж годишно трябва да изплаквате поточния филтър, който е инсталиран на входящия клапан. Ако имате твърда вода, тогава филтърът трябва да се проверява по-често.

Накрая, отбелязваме, че ако срещнете някаква неизправност на пералнята по време на гаранционния период, не се опитвайте да я поправите сами, свържете се с оторизиран сервиз. Успех

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини